Отидете към основна версия

14 500 211

Аман от московски възпитаници. Аман от руската пета колона

  • петър бояджиев-
  • руска пета колона-
  • московски възпитаници-
  • продължаваме промяната

България след 70-годишната комунистическа вакханалия на червените кхмери тръгва да се завръща там, където ѝ е мястото - Европейската цивилизация

Петър Бояджиев, снимка: dsbg.com
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на политическия емигрант Петър Бояджиев във Фейсбук:

Още от времето, когато България е част от Османската империя, десетки, а бих казал и стотици българи, са се образовали на Запад. В самия Истанбул е и паметният елитен Робърт колеж, където сред елита на империята са се обучавали и много български младежи. По-късно, след 1878 година, голяма част от интелигенцията, която е полагала основите на съвременна България, е била получила своето образование на Запад. Париж, Берлин, Лондон, Виена и тъй нататък. И така до 1944 година. Но на 9 септември 1944 година в България идват червените кхмери, водени от вожда си Георги Димитров и вакханалията срещу цели този национален интелект започва. Кога с пушки, кога с лопата в главата, кога запален с литър бензин, кога на прасетата в Ловеч и тъй нататък.

В тези времена няма по-голямо прегрешение от това да си завършил образованието си на Запад. Агент на империализма си. И започват червените кхмери да създават московската интелигенция в България. Привилегия е да те изпратят да учиш там в "обетованата страна" Съветски съюз и връщайки се в България, вече си някой. Вече си верен на делото, вече си наш, вече си новият човек. И тъй докато фалира "обетованата земя". Пазителите на тайните ѝ от КГБ се наредиха на опашка пред западните посолства, та дано ги огрее да продадат нещо от тайните на фалиралата вече империя. А какво стана в България, всички видяхме и знаем. И българите тръгнаха на Запад - кой да учи, кой да работи. Трябваше да минат години, за да стигнем и до "Продължаваме промяната". Тези млади българи с образование и опит да кажат СТИГА. Ще си строим държавата. Аман от московски възпитаници. Аман от руската пета колона. България след 70-годишната комунистическа вакханалия на червените кхмери тръгва да се завръща там, където ѝ е мястото - Европейската цивилизация. Остатъците от московската интелигенция ще ритат, но времето им е минало. Вятърът ще ги отвее като есенни листа.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 164 гласа.

Свързани новини