ФАКТИ.БГ
  • петър бояджиев-
  • криза-
  • национална катастрофа-
  • бойко борисов-
  • продължаваме промяната-
  • дпс-
  • румен радев

Петър Бояджиев за ФАКТИ: Ще преминем през национална катастрофа заради управлението на Борисов

"ДПС е резултат от политиката на споразумение между Русия и САЩ за оттегляне на Русия oт една част от влиянието ѝ в България", каза политическият емигрант

Публикувана: 20 Октомври, 2021 14:49
139 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 21436
Петър Бояджиев за ФАКТИ: Ще преминем през национална катастрофа заради управлението на Борисов - 1
Петър Бояджиев, снимка: dsbg.com
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.6 от 117 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Въпреки негативната реалност в България, обусловена от ред обективни и субективни причини, политическата игра и у нас продължава да е все така интересна за вълнуващите се от нея.

На сцената имаме нов политически продукт - "Продължаваме промяната", почти реанимиран "политически мъртвец" - ГЕРБ, радикализираща се ДПС и безпомощна демократична общност. И не само, разбира се. Това е открояващото се.

За тези особености на българския политически терен, както и по още други важни въпроси, от ФАКТИ разговаряхме с политическия емигрант Петър Бояджиев, който от години живее във Франция.

Пeтър Бoяджиeв e рoдeн нa 3 юли 1941 г. в Шумeн в ceмeйcтвo нa чинoвник. Зaвършвa гимнaзия в рoдния cи грaд. Cлeд кaзaрмaтa e приeт дa учи мaтeмaтикa в Coфийcкия унивeрcитeт. В нaвeчeриeтo нa ІХ кoнгрec нa БКП прeз 1966 г. зaeднo cъc cвoя приятeл Aлфрeд (Фрeди) Фocкoлo рaзпрocтрaнявaт пoзив c иcкaния зa излизaнe oт Вaршaвcкия дoгoвoр, зa cвoбoдa нa cдружeниятa и мнoгoпaртийнocт. Държaвнa cигурнocт гo пocтaвя пoд нaблюдeниe и гo зaдържaт нa 15 aвгуcт 1968 г. – мeceц прeди нaхлувaнeтo нa вoйcкитe нa Вaршaвcкия дoгoвoр в Чeхocлoвaкия.

Прeдлaгaт му дa cътрудничи нa cпeцcлужбитe, кaтo зaминe във Фрaнция и прoникнe в eмигрaнтcкитe cрeди. Зaрaди oткaзa e ocъдeн нa 12 гoдини зaтвoр при cтрoг рeжим. Рaзбирaйки тoвa, мaйкa му изрaзявa нeгoдувaниeтo cи и e зaтвoрeнa в пcихиaтричнa клиникa, къдeтo някoлкo мeceцa пo-къcнo cлaгa крaй нa живoтa cи. Бoяджиeв e изпрaтeн в пoлитичecкия oтряд нa Cтaрoзaгoрcкия зaтвoр, къдeтo cлeдвaт пoрeдицa oт oпити дa бъдe вeрбувaн зa aгeнт нa ДC и изпитвa нa гърбa cи цялaтa гaмa oт физичecки и пcихичecки мeтoди зa нaтиcк нa рeпрecивнaтa мaшинa. Ocвoбoдeн e cлeд изтичaнe нa нaкaзaниeтo нa 3 мaй 1978 г. Принудeн e дa изкaрвa прeхрaнaтa cи кaтo oбщ рaбoтник и дървoдeлeц. Oт някoлкo дeceтилeтия тoй живee прeдимнo във Фрaнция.

- Г-н Бояджиев, от последния ни разговор насам - през август, в каква посока виждате и усещате да се развива българската политическа реалност?

- Отговорът кратко може да се даде с парадоксалното разнопосочна. От една страна развитието на страната е дошло до критичната точка, от която по-нататък е невъзможно да се продължи без кардинални промени в начина на управление на процесите. От друга страна поради огромното изоставане в политическото мислене в управляващия елит, е очевиден дефицитът на политически потенциал, който да е на нивото на нуждите. И това го виждаме всеки ден. На това се дължи и фрагментираността на предните два парламента и очевидно на бъдещия. Моето виждане от близо две години е, че България, в резултат на 12 годишното управление на Бойко Борисов, ще мине през национална катастрофа преди да започне да излиза от нея към нормалното европейско развитие. Това според мен е неизбежно, не защото го искам, а защото такива са законите, при които живее обществото. Вие знаете, че в началото на 90-те години бяхме в подобно положение. Комунизмът не можеше да продължи да съществува в онзи си вид, но от друга страна нямахме политическата зрялост да знаем как и какво. Знаехме какво искахме, ама нито знаехме как да го постигнем, нито можехме. Така се стигна и до онова дъно от 1996-1997 година и с помощта на външни сили започнахме да се поизкачваме. За тогавашния момент от гледна точка на геополитическата среда, що-годе успяхме да реагираме адекватно. Да но светът никога не се е спрял на едно място. Той е в постоянна динамика. И днес пак сме с десетки години назад и неадекватни на геополитическата среда, в която всяка държава живее. Така че пак ще се мине през криза близка до национална катастрофа, но, разбира се, в различна форма от тази преди 30 години. Изхождайки от опита ми и от привилегията да не участвам активно в процесите, така виждам нещата.

- На сцената има нов политически продукт - партията на Кирил Петков и Асен Василев, които зная, че харесвахте като министри в първото служебно правителство на Стефан Янев. Как ги виждате днес обаче, като лидери на "Продължаваме промяната"?

- Виждам ги като най-доброто в момента на политическата сергия. Това не значи, че е напълно адекватно на необходимостта, но това имаме. Във всеки случай, опитът ме е научил, че е по-добре да плащаме за грешките поради недостатъчна опитност, по пътя на придобиването на опитност, отколкото да очакваме, че порочната канализирана опитност ще се поправи. Така са ме учили в бизнеса. Много по-опитни от мен са ми казвали: "Петре, една фирма започне ли да затъва поради лоши практики и навици в нея, най-доброто решение е затварянето ѝ и започването на чисто наново". Така че и сега решението е подмяна на управленския елит със съзнанието, че и тук ще преживеем грешките на растежа, но е по-добре от наивността да вярваме, че старият елит ще се промени в посока на нуждата. Основната ни надежда е тази подмяна на управленският екип, чиято база е "Продължаваме промяната". Самият факт, че Кирил Петков е минал през "Да, България", но там средата не се е оказала благоприятна за развитието му, е доста показателен. И тук не говоря за нечия персонална отговорност. Надявам се да бъда правилно разбран. Става дума за средата. Тя се определя и от симпатизантите, и от всички, които участвуват в този партиен процес. Решаващият фактор е успешната или неуспешната селекция, която са направили Кирил и Асен при подбора за листите. Това предстои да видим. Аз допускам, че те ще имат най-голямата парламентарна група и от нейното качество и организираност ще зависи много.

- До какви размишления и изводи Ви води това, че нито от тях се чува, нито в описаните им приоритети се вижда политическата лустрация, а за съдебната реформа се говори твърде общо?

- Да, на една част от нас ни се иска да чуваме повече по тези две теми, но според мен те искат да привлекат по-широк кръг избиратели и това е причината да се въздържат по някои теми. Впрочем, по съдебната реформа те повтарят постоянно, че без пълна промяна в прокуратурата всичко, за което говорят, е невъзможно. Те при всяка среща казват, че всичко, за което говорят, не е осъществимо без промяна в прокуратурата. И казват всеки път "спиране на кражбите, но и съдебно наказание на нарушителите". Аз мисля, че те водят кaмпанията си според това, което знаем като психология на масите. Тоест, няколко ясни, кратки и точно подбрани, широко достъпни послания и постоянното им повтаряне. Така кампания води при предишните избори Слави. Разбира се, под друга форма, но той получи резултатите, които видяхме. Предизборна кампания по принцип не се води в обяснителен режим. Имаш няколко гвоздея, държиш чука в ръка и ги набиваш постоянно в главите на аудиторията. Някой ще каже, че това е популизъм, но става въпрос за вдъхване на доверие у колкото се може по-голяма група хора. Такива са законите на обществото, не съм ги създал аз.

- Някои скептици дори твърдят, че партията на Кирил Петков и Асен Василев е поредният и очертаващ се най-успешен проект на българското задкулисие, дирижирано от Кремъл. С оглед на това, че в България сме виждали какво ли не и гражданите са лъгани многократно - вече над 70 години, възможно ли е тези догадки да се окажат истина?

- Тук съм категоричен. Хората, които вярват в тази трактовка, са като онези по времето на комунизма, които вярваха, че той е вечен, като онези, които не познават геополитическата среда, в която живее България, нито пък са оценили точно случилото се в България след 1989 година. Не са и разбрали защо се е случило. Тук има и хора, повече от нашата по-стара генерация, напълно травмирани от живота си по времето на комунизма. Хора, които никога не са приемали комунизма, но и никога не са имали някакви реални съпротивителни сили. Това са духовните жертви на комунизма, които през 90-те години никак не бяха малко. За разлика от 90-те години, мисля, че сега тази категория е много по-малобройна от тогава, когато успешно я употребиха.

- При "Демократична България" се забелязва отстъпление - и заради вътрешни проблеми, които имат в партиите, съставляващи коалицията, и може би и заради възхода на "Продължаваме промяната". Считате ли, че ДБ постигнаха своя максимум на предишните си избори - като резултат, съдейки и по това, че правят абсолютно същата кампания, с която едва ли ще привлекат нови избиратели, а вече и губят такива?

- Да, мисля, че без сериозно преосмисляне на стратегията си ДБ постигна своя максимален предел. Не казвам, че не е възможно да прескочи този таван, но в тези избори те влезнаха със старата си стратегия и таванът си е реален. Ако след изборите не потърсят обяснение във външни фактори, а се ориентират към важни промени в подхода и стратегията си, разбира се, че проектът им може да се развива. Ако потърсят вината в другите, защото те са добрите, а другите лошите, ще стагнират. Аз на няколко пъти писах, че на тези трети избори беше необходимо да преосмислят формата, с който се явяват на изборите. Те в последния момент предложиха общи листи с ПП. Очевидно това го направиха не по убеждение, а почувствали се заплашени. Искам да кажа, че нямат виждане как да се отворят. Не твърдя, че не го искат, но това само с желание не става. След желанието трябва да последва и нещо друго. Ние се познаваме. Още 2018 година, тогава бях в България, се опитах да им помогна да влезнат в мюсюлманската общност, която се бори с Доган. Нямаха виждане. Проявиха обикновено тесногръдие.

- В същото време поради паузата от изпълнителната власт при ГЕРБ се наблюдава известно възстановяване, а социолозите го раздуват доста отвъд реалността. Как си обяснявате това, че има едни около половин милион български граждани, които продължават да се уповават на тази партия, която нанесе много и ужасни щети на държавата ни?

- Да, около 600 000 човека. Обяснението не е трудно. Вие виждате размерът на корупцията развила се през последните 12 години в страната. Всичките тези милиарди не са отишли само в чекмеджето на Борисов или Пеевски. Спирането на течовете, както се изразява Асен Василев, засяга финансовите интереси на много хора. Както навремето, през 1989 година милиони българи бяха пригодили всекидневието си към съществуващите правила и условия и изведнъж пред тях се появи неясното бъдеще. Появи се въпросът как ще живеят утре и се вкопчиха за БСП. Сега е подобно за хиляди, които знаят, че доходите им в утрешния де няма да бъдат същите. Да погледнем само към държавната и общинската администрация...

Мисля, че стратегията на "Продължаваме промяната" е правилна. Те казват: "Установихме, че в министерствата корупцията минава през 10-15 човека. Другите се страхуват". Тоест, казват, че с премахването на тези 15 човека ще бъде направен важният пробив. Това мисля, че дава определена сигурност у част от тези администрации. След изборите, ако успеят с този подход и успокоят част от администрацията, ще последва отлив.

- Как коментирате решението на Движението за права и свободи да направи санкционирания по глобалния закон "Магнитски" Делян Пеевски водач на листа във Велико Търново и Благоевград?

- Тази сфера ми е добре позната от първо лице. ДПС електорално е в едно от най-трудните положения след създаването си. В близко по трудност положение беше 2016-2017 година. Тогава електорално падна на ниво 300 000 гласа, като от тези гласове около 200 000 бяха реални мюсюлмански и около 100 000 купени, а брокерът тук беше Пеевски. Разбира се, тази електорална загуба не се отрази на тяхното участие във властта, защото техните отношения с Борисов са на друга основа. Освен това, тогава Борисов неутрализира отрицателното отношение на Анкара към ДПС. Това е важно, защото в Турция живеят около 500 000 изселници от България. Много от тези хора имат роднини и родови интереси у нас. Отношението на Анкара към ДПС оказва влияние върху част от тези хора по най-естествения начин чрез тяхното битово съществуване.

2016-2017 година обаче ДПС не беше изгубило добронамереността на САЩ. Това също е важен фактор за съществуването на ДПС. Ако се познава генезисът на ДПС от 90-те години, нещата са лесно разбираеми. ДПС е резултат от политиката на споразумение между Русия и САЩ за оттегляне на Русия or една част от влиянието ѝ в България. В кадъра на това политическо споразумение ДПС получи гърба и на Русия, и на САЩ. Това даваше на ДПС солидна база. Сега обаче всички тези споразумения от 90-те години са мъртви. Присъствието на влияниетo на Русия и САЩ в България вече не е, да се изразя с един стар термин, на базата на мирно съвместно съществуване, а на базата на сериозна политическа линия на САЩ да осигурят гаранции в България за стратегическите интереси на НАТО. И тук се намират важните за България допирни точки между интересите на САЩ и българските граждани. Корупцията в България гарантира силно присъствие на Русия у нас. Ако искаме да намалим присъствието, трябва да намалим и корупцията. И така ДПС с днешна дата, като част от корупцията, вече няма гърба на САЩ. В това трудно положение и след провала на проекта "Слави", ДПС се озова в много трудно положение и няма избор, ще се съпротивява, защото е притиснато до стената. Залага на националистическата карта като последна възможност. Точно тук президентът Радев, като неопитен политик, се изтърва при разговора с Карадайъ. Не че нямаше основание, но в политиката стойностите са различни. И при запалването на Партийния дом имаше много хора, които с основание се радваха, но резултатът беше в полза на тези, които си го запалиха.

- Възможно ли е Пеевски да е истинският председател, почетен председател и въобще водещ човек в ДПС?

- Тук нещата са по-сложни. Ако Доган има други възможности, а Пеевски му налага тези, които виждаме, бихме могли да кажем това. Но аз не виждам другите възможности, които има Доган. Той е притиснат до стената. Има съвпадения на няколко събития, които са вън от контрола на Доган. Едното е диаметралната промяна в политиката на САЩ спрямо ДПС, респективно спрямо Доган. Също и неправилната оценка от последствията от ескалирането на атаката срещу президента, провалът на един дългогодишен проект за инсталирането на "новия цар Слави". При това положение, кой е по-добрият възможен и полезен ход за Доган? Ами според мен го няма. Остава фаталният сблъсък и евентуални грешки от страна на Радев и компания. Детонаторът на голямата мина "енергетика е дръпнат и ако Радев недооцени това, голямата грешка е пред нас. Остава да видим Радев осъзнава ли реалността и може ли да реагира адекватно.

- И предишният път си говорихме за ДПС, Доган и Пеевски. Наскоро чух една хипотеза, че Ахмед Доган всъщност е един мит, емблема и никога не е имал реална икономическа и политическа власт - такава, която лично да употребява. Според твърдението той е просто продукт, който се използва за целите на истинските кукловоди от комунистическата Държавна сигурност. Звучи ли Ви достоверно това?

- Пътищата ни със Доган, без да зная, разбира се, тогава кой е, се пресякоха още през 1989 година. И тъй като аз имам дългогодишни сериозни връзки в мюсюлманската общност още от съвместния ни живот по затворите, с влиятелни сред нея хора, това преплитане продължи много дълго. Доган не е някакъв политически архитект, който решава и действа, но Доган правилно разбира и оценява различните сили, които съществуват и моделират развитието на страната, и досега се вписва успешно в това поле. Той израства, разбира се, и преминава под контрол на съветниците на КГБ в следствения отдел на ДС през 80-те години. След 10-ти ноември събитията са под контрола на съветите, а изпълнителите са част от ДС. Доган в този момент е под контрола им и резултатите са успешни. По онова време човекът номер едно на Русия в България е Андрей Луканов. По-късно Луканов е убит и се налага преструктуриране на лостовете на влияние на Русия в България и Доган се справя добре със задачите, свързани с това. Разбира се, че той никога не е правил нещо ей така, защото му се иска, но се вписва добре в силите зад кадър и е полезен и за себе си, и за тях. Така че максимата, че Пеевски вече е шефът, а Доган е никой, е доста опростенческа. Друг е въпросът, че Доган търси изход да се измъкне и да хвърли в канавката и Пеевски, и Карадайъ, но дали ще успее си е голяма въпросителна.

- Както е известно, в предизборна кампания сме и връщайки се към явните неща, очаквате ли след изборите на 14 ноември да се формира мнозинство, което да състави правителство? Ако да, то кои са партиите, които биха могли да го съставят?

- Мисля, че ГЕРБ +ДПС ще имат около 90 места. Остават за разпределение 150 места. Вътрешното разпределение на тези 150 места ще е решаващото. В зависимост от местата, които всяка от тези четири партии вземе, ще се реши и следващото правителство. Имам предвид "Продължаваме промяната", "Демократична България", "Има такъв народ" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!". Очаквам и се надявам "Продължаваме промяната" да вземат между 70-75 места и тук идват неизвестните за другите 3 партии. Споменавам "Изправи се.БГ! Ние идваме!", въпреки че са на границата. От предстaвянето на споменатите 3 партии, извън ПП, ще зависи и стратегията за преговори на партията на Кирил Петков и Асен Василев. Безпокои ме много тесногръдието и дребнавостта на някои хора в ДБ, но да се надяваме, че политическата зрялост ще надделее. До тук мога да си позволя да прогнозирам. Имаме още над 20 дни, които ще са много динамични и действията на правителството са много важни за крайния резултат.

- По отношение на президентските избори, коя кандидатура бихте откроили като силна и добра за самата институция Президент?

- Тук нещата не са много сложни. Ако питате за моите предпочитания, те, разбира се, са за Лозан Панов и Мария Касимова. Стратегията им обаче според мен е грешна и няма да стигнат до балотаж. Въпреки че и при правилна стратегия, шансовете им не са големи. Но според мен, ако изпортят нещата така, че Карадайъ да е преди тях, ще е голям удар за демократичната общност като цяло. А иначе при балотаж естествено, че единственият полезен ход е Радев. За съжаление е така в политиката. Докарали сме я дотам, че Йотова да е единственият полезен ход като вицепрезидент, падащ на колене пред руския патриарх. Всъщност аз я знам още от времето като работеше в централата на БСП, но не клюката е важна в случая, а видимите дела. Разбира се, при такъв балотаж, що се отнася до мен, аз не бих се намесил, тоест ще отида за гъби, но това е реалността.

А иначе, ако Лозан Панов не се изложи да е след Карадайъ, мисля, че това може да бъде добро начало за една негова бъдеща политическа кариера. Ние нямаме чак такъв голям излишък от кадри, та да ги прахосваме, защото не са успели при първия опит.

- Възможна ли е детронацията на Румен Радев?

- С днешна дата не виждам това, но както вече казах - имаме още над 20 динамични дни. Пред него предстоят решения по много важни въпроси. Ако не е в действие политическият му инстинкт, може да се случи така, че да се хапем всички.

- А необходима ли е?

- При тази реалност не е необходима. Но е важно да уточня, че ако той има амбицията след изборите да играе главната роля и да се меси в изпълнителната власт, няма да ни чакат радостни дни. След изборите той трябва с много мисъл и анализ да определи мястото си в българската политика. Тръгне ли да се мисли за лидер номер едно, ще си патим всичките. Да не ви връщам към комплексите на Желю Желев, които навредиха на всички ни. Все пак Радев стана президент, не защото е показал някакво обществено-политическо поведение преди сядането му в президентския стол. Има редица преплитащи се събития, за които не е сега време да говоря, за да стане той президент.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.6 от 117 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
честен ционист
1 Отговор
С Баце начело никой не се е съмнявал в тая съдба. Хубавото е, че сте в перманентна катастрофа, бързо ще се възстановите до познатото ниво - 5лв у джеба.

Коментиран от #129


Оценка:
-69 +51

Слави Трифонов
2 Отговор
Гусин Бояджиев, какво стана с коялицията ИТН ДПС, която предсказвахте? А, боклук?

Оценка:
-62 +102

Неминуемо
3 Отговор
Това е много време , това са много години на мутри , диктатура и пълно разграбване на България , плюс милиардите от ЕС !!!

Оценка:
-18 +105

Биоробот
4 Отговор
Катастрофа при Борисов нямаше. Всички си получаваха заплатите и цените бяха в нормата. От 6 месеца откакто еднолично управлява прецедента Радев всичко се срина. Цените на горива и храни са увеличени жестоко. По смъртност и заразени водим в Европа,скоро сигурно и в Света. Двете служебни правителства не свършиха нищо. Пълен провал. Ама сега Кацаров е върха на провала.

Коментиран от #26, #63


Оценка:
-193 +108

Мунчо Радев
5 Отговор
На този никролога му се вижда от джоба...

Оценка:
-72 +53

Д-р Ох Боли
6 Отговор
Президентът Радев съсипа държавата, а те още се оправдават с други

Оценка:
-153 +96

Хахаха
7 Отговор
Тоя се е объркал ...
управлението на Радев буквално убива по двеста българи всеки ден ...
А прогнозите са повече от черни ...

Оценка:
-135 +90

6 ПРАВИТЕЛСТВА НА БКП/ БСП-ДПС-ДС-ЕВРО
8 Отговор
РОМА......6 НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ И ФАЛИТИ!! ФАКТ!!!!
.......КОМУНЯГО-ФАТМАШКАТА ЧЕРВЕНА ДС-МАФИЯ НИ ДОКАРА ДО...7 НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА!!!!
ПРЕВРАТАДЖИЯТА - БЪЛГАРОУБИЕЦ....СЧУПИ ДЪРЖАВАТА!!!
ОСТАВКА, СЪД...ЗАТВОР И ЗАБРАНА НА ФАТМАШКАТА СЕКТА

Коментиран от #79


Оценка:
-76 +72

нерон вълка
9 Отговор
боко тиквов барцелонски ще остане като зенита на дс прехода в последните 30г от историята на България,остава само да се добави какъв ще е края му!

Оценка:
-51 +78

Иван
10 Отговор
След изборите ГЕРБ и ДПС ще имат общо около 80 депутата. Останалите 160 абсолютно мнозинство което може и да промени конституцията и незабавно свали Гешев и предаде на съд! Герберските агенции като Центъра за анализи и маркетинг на Юлий Павлов и Сова Харис на Васил Тончев опитват да манипулират общественото мнение че Радев е малко под 50%. Агенцията на Павлов даде 49,5% за Радев и 22% за Герджиков а Сова Харис на Тончев 49,7% за Радев и 20% за Герджиков. Не вярвайте на тези които са чести анализатори в жълтия Герберски сайт ПИК. Радев е над 60% и ще бъде първия в новата история на България който ще бъде избран на първи тур. Идват черни дни за тиквун и при бай Ставри да го топли в студените зимни нощи!!!

Коментиран от #20, #101, #111, #121


Оценка:
-63 +95

ГРАД КОЗЛОДУЙ
11 Отговор
БОЙКО БОРИСОВ
е
престъпник

Оценка:
-56 +76

12
Този коментар е премахнат от модератор.
ФАТ'МА'ЦИ ГНУ'СНИ...ВЪН
13 Отговор
НАРОДЕН СЪД ЗА АНТИ-БЪЛГАРСКАТА ДС-СЕКТА ОТ ДУНДУРКОВ 1 И 2 !!
НИКАКВА МИЛОСТ

Оценка:
-29 +56

5577
14 Отговор
Внимавай да не си счупиш езика да ни обясняваш, как днес управляващите не са виновни за серията от кризи, които ни въвлякоха. Бяхме докоснала някаква нормалност през последните години, която за 5 месеца се топи. Докоснат ли се комунистите от ДС до властта, погледнете историята, винаги така става. Тоя път дори никой не е гласувал за тях. Умело бяха се скрили под едни зелени чорапи, но силно се усеща тяхното присъствие. Ceгa ocтaвa дa излeзнe идeoлoгa нa ceгaшнaтa cитуaция и дa кaжe: -Зa Бoгa хoрa нeкупувaйтe. Рaбoтя в мaгaзин и тaкa рaфтoвeтe нe ca ce изпрaзвaли кaктo ceгa. Никой не излиза да каже какви намерения има само се плюят и като минат изборите, пак безпътица. Само Борисов им е в устата. Ми той го няма вече. Дори и да го молите няма да стане министър председател. Дайте предложение за новото бъдеще. Нещо не го виждам. Пак никой си няма за идея какво требва да се прави. Уж диспути има пък тия дето трябва да чуем не се явяват.

Оценка:
-60 +78

15
Този коментар е премахнат от модератор.
Така е
16 Отговор

До коментар #12 от "Иван":


При барел петрол от 89 $ 2012 г.цена на литър дизел и бензин в България бе точно 2.87 лв.за литър. Това бе в края на 1-ия мандат на тиквун. Всеки може да провери в сайта Инфосток " цена на горивата в България през годините", всеки може да провери колко бе ел.енергията в края на мандата при Станишев и колко стана в края на мандата при крадливата тиквена мутра! А за горивата може да сметнем че акциза бе двойно по нисък през първия мандат на тиквата а цените по 2.87 лв. Може да сметнем как 2009 г.цигарите бяха по средно 2 лв.а 2010г.тиквун крадеца ги вдигна шоково на средни цени 4.20 лв. Може да сметнем колко бяха данъци ,застраховки на автомобилите и техническите прегледи. В момента при тиквун цените на горивата биха минали 3 лева. Я да си спомним миналата година лятото барел петрол бе с отрицателни цени, тоест страните производителки плащаха да им вземат продукцията защото складовете им бяха пълни , а тук цените по 1.95 лв. Тиквата досега трябваше вече да е арестуван!

Оценка:
-45 +66

Камен
17 Отговор
Истинският Герой на България е 🌟🍫🏅Бойко Методиев Борисов, само БМБ спи до нощно шкафче натъпкано с “бали” от 500 евро банкноти, шкафче пълно със Златни Кюлчета, всичко това гарнирано с полу-автоматичен пистолет ГЛОК, Една Ръка Разстояние. КАРТЕЛ БМБ,ДОГАН,ГЕШЕВ,ПЕЕВСКИ,

Коментиран от #81


Оценка:
-51 +69

Пучо Капучо
18 Отговор
Е тва е ясно. Буцинката е на принципа - "след мен и потоп" - мръсникът му с мръсник.

Оценка:
-40 +64

Още
19 Отговор
Още щом прочетох,че двамата мошеници Позьорчо и Кокорчо са му фаворити,спрях да чета.Отвън трудно се преценява ситуацията.Това не пречи,много хора да се упражняват на наш гръб.Юпитата от НДСВ,поне нямаха тъмни петна в биографиите си.Аз се чудя,що за наглост,да ни възхваляват един човек,който нарушава бълг.Конституция и един крадец на интелектуална собственост.

Оценка:
-44 +73

20
Този коментар е премахнат от модератор.
21
Този коментар е премахнат от модератор.
22
Този коментар е премахнат от модератор.
ПЕНКО
23 Отговор
ДЪЛГА СТАТИЯ ОТ НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ!!! НО, ТОЙ ДОРИ НЕ Е ПРЕДАТЕЛ !!! ЗА НЕГО- БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД- НЕ Е -НЕГОВИЯ НАРОД --- БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ НЕ МУ Е РОДИНА -- САМО СЕ Е ВЪЗПОЛЗВАЛ -ЗА ДА ЕМИГРИРА / СЛЕД КАТО Е ПРОДАЛ ЛИЧНОСТТА СИ/ !!!! ЩИ УМРЕ -КАТО БЕЗЛИЧЕН ПРОДАЖНИК !!!!!!!!!!!!!

Коментиран от #53


Оценка:
-32 +72

24
Този коментар е премахнат от модератор.
Стойко 🇧🇬🇧🇬🇧🇬
25 Отговор
2600 Българи починали от КО-ВИД за 20 дни "благодарение на Нищоправеца Фатмак, Кацаров и ДС- престъпниците от БКП.
Фатмака унищожи България

Оценка:
-60 +53

26
Този коментар е премахнат от модератор.
Така е
27 Отговор

До коментар #24 от "Как сте":


Кошмарното и ужасното е че всички тези пачки в шкафчета, кюлчета злато, къщи, Поршета и бутици в Барселона, Бугати Вейрон и замък за дъщерята в САЩ, поръчково БМВХ6 за племенника са от нашите робски кървави пари откраднати от тиквата ...

Коментиран от #89


Оценка:
-39 +63

28
Този коментар е премахнат от модератор.
XYZ
29 Отговор
Истината е някъде там ...
Разбрахме ли как ни заразиха с Ковид ....
Толкова ще разберем и какви сделки се заплитат и разплитат около нас ...
Но да бъдем оптимисти, че идва ново начало!

Оценка:
-6 +35

30
Този коментар е премахнат от модератор.
ГРАД КОЗЛОДУЙ
31 Отговор
Радев е по голям престъпник от ВИДЕНОВ Мафията управлява държавата

Коментиран от #34


Оценка:
-51 +44

32
Този коментар е премахнат от модератор.
Много е прав
33 Отговор
Борисов е изтеглил 33 милиарда външен дълг за 12 години и ще ни излезе през носа.

Оценка:
-39 +55

34
Този коментар е премахнат от модератор.
ХА ХА ХА
35 Отговор
ТАЯ КУКЛА ОТ КОЙ РЪКАВ ГО ИЗКАРАХА НАШИТЕ ФАТМАЦИ ???? АКО ГЕРБ РЕАНИМИРАТ ЗАЩО ЩЕ СА НА ПЪРВО МЯСТО НА ИЗБОРИТЕ , НЕКА ОБЯСНИ ТОЯ ЛИЗАЧ ????? АКО НЕ РЕАНИМИРАТ , ЩЕШЕ ЛИ ИЗОБЩО ДА ИМА ДРУГИ ПАРТИИИ ??? ХАЙДЕ РАЗБИРАЧ НА ПОЛИТИКАТА , ОБЯСНИ МИ ТИЯ НЕЩА , ЧЕ НЕЩО НЕ СХВАЩАМ ??

Коментиран от #37, #40


Оценка:
-31 +46

Стойко 🇧🇬🇧🇬🇧🇬
36 Отговор
БКП,Виденов ,БСП, ДПС и ДС
ЗАПЛАТА - 4 $..... ПЕНСИЯ - 2 $...
При Фатмака ще е още по зле

Коментиран от #44


Оценка:
-35 +38

Жоро
37 Отговор

До коментар #35 от "ХА ХА ХА":


Само в твойте мисли са на първо място герб, спри ракията че е менте

Коментиран от #42, #115


Оценка:
-26 +34

0001
38 Отговор
Заради радеФ и ко ....

Оценка:
-21 +23

39
Този коментар е премахнат от модератор.
ГРАД КОЗЛОДУЙ
40 Отговор

До коментар #35 от "ХА ХА ХА":


кикога

Коментиран от #47


Оценка:
-6 +2

ГРАД КОЗЛОДУЙ
41 Отговор
Здравей Иване Крадат ми Биковете Всички знаем че 2500 перка умряха заради Радев

Оценка:
-26 +19

ХА ХА ХА
42 Отговор

До коментар #37 от "Жоро":


АЗ НЕ ПИЯ , А ТИ СПРИ ДРОГАТА , ЧЕ СЕ ИЗЛАГАШ МНОГО !!!!!

Оценка:
-6 +11

43
Този коментар е премахнат от модератор.
ИСТИНАТА
44 Отговор

До коментар #36 от "Стойко 🇧🇬🇧🇬🇧🇬":


При Виденов преди четвърт век Буда тиквун бе активист на БКП(БСП) и въртеше бухалката - Адска машина направи на парчета джипа на столична бизнесдама, която е приятелка на висш служител от средите на СИК. Пострадалата Цветанка Карагьозова излиза с бодигарда от охранителна фирма "Ипон" Бойко Борисов, който е съдружник на акционерите в застрахователна компания СИК и Интергруп Румен Николов -Пашата ,Младен Михалев-Маджо и Милчо Бонев -бай Миле. Легалния бизнес на пострадалата е фирма за химически продукти , масла и изкуствени торове. В-к Капитал 31 март 1997 г.

Коментиран от #46


Оценка:
-21 +35

ПК-РК
45 Отговор
Ние СМЕ В НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА,всички семена,които пося Асфалт Пашата,има да ги жънем до живот,това го знае всеки,който е завършил 1-ви клас,ПИТАМ СЕ САМО,ЗАЩО ГО ДОПУСНАХМЕ?!?!??

Коментиран от #50


Оценка:
-29 +37

Напълно точно
46 Отговор

До коментар #44 от "ИСТИНАТА":


Заложиха бомбата да ликвидират тиквун тогава, а Цветелина Бориславова, или както се казва Цветанка Бориславова Карагьозова, отиваше към джипа и от разхвърчелите се части я нараниха във врата...Затова винаги ходи със шал . 97 година бе, точно месец след жан виденовата зима когато хората нямаше какво да ядат и нямаше гориво , а тиквун с джип Опел Фронтера...Бе паркиран пред офиса на друга мутренска групировка Аполо и Болкан....След време Буда се съмняваше че поръчител бил Алексей Петров

Оценка:
-20 +31

47
Този коментар е премахнат от модератор.
48
Този коментар е премахнат от модератор.
;;;;;;;;;;;;
49 Отговор

До коментар #39 от "Здравей умрял , кога възкръстна ..??":


ало психо садиста явно мразиш ХОРА болни нещастни в неравностойно положение но помисли на теб каквоще ти се случи щом ЛОШО ЖЕЛАЕШ на ХОРАТА

Оценка:
-1 +11

ХА ХА ХА
50 Отговор

До коментар #45 от "ПК-РК":


ТО ТОВА ДАЛИ ГО ЗНАЕ ХАРВЪДА .....???? ТОЙ НЯМА ПЪРВИ КЛАС ....НЕГРАМОТЕН Е КАТО НЯКОЙ КЛОШАР !!!! АКО НЕ ВЯРВАШ , ПИТАЙ ГО !!!!

Оценка:
-9 +16

Пффф
51 Отговор
Лицемер !

Оценка:
-3 +8

52
Този коментар е премахнат от модератор.
стоян
53 Отговор

До коментар #23 от "ПЕНКО":


До 23 ком -браво -много точно си го описал този имигрант дето се прави на умен а нас на глупаци

Оценка:
-5 +22

54
Този коментар е премахнат от модератор.
Тредстоун
55 Отговор
Еййй , на 80 и кусур стана и пак си тъп , такива като тебе пъпеши които са избягали от България , както се казва "белите негри" си избраха чалга недоразумението , нямат трица в задника ама се бият на бързия че са можещи и знаещи , нямат и понятие от нещата на местно ниво , ама ръсят мозък в изобилие ... , куците коне от стадото на зеления чорап съсипаха България , а такива лумпени ката теб му помагат охотно с неадекватните си брътвежи

Оценка:
-11 +29

56
Този коментар е премахнат от модератор.
57
Този коментар е премахнат от модератор.
Иво
58 Отговор
ААА НЕДЕЙ ТАКА,ТОЙ Е ВОЖДА БАЩИЦАТА НА НАЦИЯТА

Оценка:
-9 +4

Мунчо юмручето
59 Отговор
Все Бойко Борисов им пречи на оправачите на зеления чорап оправяите сега всичко нали от 6 месеца командва мунчо юмручето да раздава пари и злато на всеки от българите

Коментиран от #67


Оценка:
-29 +35

ГРАД КОЗЛОДУЙ
60 Отговор

До коментар #47 от "Абе паток":


31 години див капитализъм от който
12 години БОЙКО БОРИСОВски
мафотовско мутрнска
ДЪРЖАВА
БОЙКО е
фашист
престъпник
психопат
садист

Коментиран от #69, #74


Оценка:
-27 +30

Сатана Борисов
61 Отговор
Борисов е обсебил МВР и ДАНС ,тези пускат масово СРС-та за да изтезават психически жертвите си!

Оценка:
-22 +22

Бибитко
62 Отговор

До коментар #12 от "Иван":


Абсолютно точен и обективен коментар! Лошото обаче е там, че не малко хора у нас вярват не на фактите и цифрите, а се ръководят единствено от своите симпатии или антипатии. Аз си спомням например, че правителството на Орешарски намали на 4 пъти цената на тока. Но Тиквун го свали след заговор с верния си съюзник Доган, за да се върне той отново на власт, като за допълнителна гаранция фалира и КТБ, разбира се заедно с големия си авер Пеевски. Енергийната борса въведе именно Борисов, а не служебното правителство и още тогава цените на промишления ток скочиха двойно и тройно, бизнесмените се разпищяха, но нито те, нито пък изсмислените наши синдикати излязоха на протести, а сега протестират, ясно защо и ясно кой ги направлява, както и през 2014-та година протестите.

Оценка:
-23 +26

63
Този коментар е премахнат от модератор.
64
Този коментар е премахнат от модератор.
SDEЧЕВ
65 Отговор
БИЛ Е ОБЩ РАБОТНИК ВЪВ ФРАНЦИЯ,КОЕТО ГО ПРАВИ ДАСТОВЕРЕН ИЗНОЧНИК ЗА ЦЯЛА СТАТИЯ В МНОГОУВАЖАВАНАТА РЕДАКЦИЯ НА ФАКТИ. ТЕЗИ СТАТИИ НЯМА ДА ВЪРНАТ ПАСПОРТИТЕ НА АГНЕШКИТЕ ГЛАВИЧКИ ОТ КАПИТАЛ, НО СПЕЦОВ РАЗПИСА НОВИЯ КОМАРДЖИЙСКИ САЙТ НА ЧЕРЕПА. ВСИЧКО Е С БЕЛИ КОНЦИ СЪШИТО

Оценка:
-10 +20

КПСС БКП
66 Отговор
Много скоро Борисов ще влезне в затвора !

Оценка:
-23 +22

Пффф
67 Отговор

До коментар #59 от "Мунчо юмручето":


Като Бибитко тиквата ли.....той нали на всички ни раздаваше злато и пари ?

Оценка:
-18 +15

Го4о
68 Отговор
А за "управлението" на Радев може ли да кажете през какво ще преминем? Защото имаме катастрофирал МИГ 29, убит летец, убит военен в Черногорово !?!? Пиратски завзет кораб ИТН до безкрай! Лицеви опори...ха ха ха ...

Оценка:
-24 +30

Стойко
69 Отговор

До коментар #60 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":


Напълно си прав мой приятелю колега! Не забравяй не само грабежа на тиквун 12 години а и колко убийства тежат на съвестта му. Помниш чакъра който опита да изкара че се самозапалил а после заради тиквата България бе осъдена и платихме на близките му обещетение. Помниш Мишо бирата и жена му как си заминаха в разстояние на няколко месеца само единия на 47 а другия на 48 години. Помниш Ваньо Танов как си замина внезапно от инфаркт на 55 години. Вече няма жив участник от аферата "Ало Ваньо". Как си замина и бившия съдружник на Борисов в СИК бизнесмена СИВ кардинал на Герб Петър Христов. Как си замина и Милчо Бонев -бай Миле бившия началник на Борисов разстрелян заедно с 7 от своите бодигардове от хора в полицейски униформи а главен секретар на МВР бе Борисов. Има да напиша още много случаи и факти но.ми изписва че привършва символите ...

Коментиран от #73, #82


Оценка:
-18 +32

70
Този коментар е премахнат от модератор.
008
71 Отговор
От цялата статия лъха на двама агенти провокатори и множество платени мекерета написали, в качеството си на коментиращи. Ако тоя наистина не е бил агент на ДС зад граница, как да си обясниме, че в изказването му не се усеща, както обективност, така и родолюбие!

Оценка:
-5 +25

Batman
72 Отговор
Много интересно , минаха почти 7 месеца откакто дойде Радев и досега нищо ! С един кораб от 14 човека не успяха да се справят а искат с държавата :) Хора жалко е да се вярва на политик минал през МВР или АРМИЯТА !!!

Оценка:
-14 +26

73
Този коментар е премахнат от модератор.
Тошко
74 Отговор

До коментар #60 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":


Радев в затвора за преврат!

Оценка:
-19 +20

75
Този коментар е премахнат от модератор.
не позна
76 Отговор
Заради управлението на фуражките.

Оценка:
-14 +10

ГРАД КОЗЛОДУЙ
77 Отговор

До коментар #70 от "Стойко":


БЛАГОДАРЯТИ МНОГО

Оценка:
-3 +4

КРОКОДИЛА
78 Отговор
АБЕ НА РАДЕВ БЕ ДЯТКА - БРАДАТА ТИ Е БЯЛА - ИЗЛЪГАН ЛИ СИ ЖИВЯЛ ЦЯЛ ЖИВОТ БЕ - НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ - КАСТРО ЛИ СИ ....................

Оценка:
-5 +18

79
Този коментар е премахнат от модератор.
Макробиолог
80 Отговор
Има биография ама кво от тва...10-15 махаме и край на корупцията?аре бе...от 7млн население 99%са готови да ги заменят при пълна възможност....т.е.единствения вариант е----следвай парите,тотален контрол и мониторинг на активи от НАП и службите....после--ДПС е проект на ДС и се наложи от великите сили,сащ и русия,но да не забравяме че Луканов беше човека с който сащ решиха че ще правят ож-беш в бг-то,па те ми говорят за лустрация/кой ще лустриряте?требва да ги изкопате от гробищата първо/...извода-идеологемите ги фърли у кофата,виж как се прави в полша,унгария,чехия.....прагматична народополезна политика.

Оценка:
-2 +10

Бойко
81 Отговор

До коментар #17 от "Камен":


Долу Радев и Бобоковица! Те са лъжци и измамни комумета!

Оценка:
-15 +18

ГРАД КОЗЛОДУЙ
82 Отговор

До коментар #69 от "Стойко":


БЛАГОДАРЯ ТИ ОТ СЪРЦ ИЗТРИХА ТИ ПОСТА НО ПРОЧЕНТОХ ГО
и разбрах всичко то го истриха не знам как става но явно действително има ХАКР тук спамещ с различни никове

Оценка:
-4 +6

ББ - БАЦО
83 Отговор
Националните катастрофи са патент на една друга партия ...

Оценка:
-6 +15

Некой си
84 Отговор
Проба

Оценка:
-1 +0

Морз щъ-щъ-дъ
85 Отговор
Не му прочетох вижданията на този българин живеещ във Франция, заедно с граф Алфред. Питам, какво знае този специалист за ситуацията в България? Знае толкова колкото един държавен експерт от София знае какво се случва в българските села и малки градчета! Това са предположения на един човек емигрирал от политиката и преселил се в друга сфера на познанието.

Оценка:
-1 +23

ГРАД КОЗЛОДУЙ
86 Отговор
БОЙКО е престъпник

Оценка:
-16 +18

Един Човек
87 Отговор

До коментар #63 от "Дедовия":


Лошото , е че такива като ТоЯ ни натрисат идиоти да ни управляват !!!Цяла Европа е в криза….Радев бил виновен..БСП били виновни!?Виновни сме си Ние,че пак се чудим как да изберем оня с кръглата глава и пълните чекмеджета да ни управлява!!! 12 години спускаме надолу!!!Ако един ми каже,само едно хубаво “нещо” сътворено от Борисов и СИЕ…ще му стисна ръката!!!Тая криза е от “кухата”политика на ЕС да притиска Русия….ами не не може!!Няма как да извиваш ръцете на 1/7 ма от сушата на земята!!

Оценка:
-17 +18

МАРЦ
88 Отговор
тук дебне ХАКЕР пазете се ХАКЕРА Е трол от герб

Оценка:
-13 +8

гост
89 Отговор

До коментар #27 от "Така е":


ГОЛЯМ ЛЪЖЕЦ ! ЗАСЛУЖАВАТ ЛИ СИ СТОТИНКИТЕ, ЧЕ ДА СЕ ОМАЖЕШ ТАКА! ЗАБРАВИ ЗА ОСТРОВА И ЗА УБИТАТА МАНИКЕНКА.

Оценка:
-4 +6

90
Този коментар е премахнат от модератор.
При Борисов
91 Отговор
пари имаше за всичко и всички, а мерките за безопасност и ваксинация бяха много по адекватни от тоя хаос , който е сега , че в тоя ред на мисли защо да вярвам на тъпана , а не на ............ ?!

Оценка:
-14 +13

петърчо
92 Отговор
Пълен куку какъвто си беше в франция / слущалка на Дс сред имигрантите / такъв си и сега комунист

Оценка:
-3 +23

Ния
93 Отговор
Блестящ анализ на човек с много опит и безпристрастност. Адмирации!

Оценка:
-21 +8

Добре е да бъдем точни
94 Отговор
Прави ми впечатление,че имигранта Бояджиев,не е наясно с това,че комунизъм до сега никъде не е имало,включително и в България! По-скоро ми се струва,че повтарайки думата комунизъм,иска да плаши с него гаргите!

Оценка:
-4 +23

filo
95 Отговор
Тоя нещо глвата не го слуша вече, защото всеки вижда, че при Борисов беше много по-добре и жълто-кафявите медиики трудно вече могат да прикрият този безспорен факт. Затова Борисов ще спечели убедително изборите.

Оценка:
-17 +21

Мутри вън
96 Отговор
Не знам каква шест е печалбата на Борисов зад решетките!

Оценка:
-8 +7

Буха ха
97 Отговор
Този господин май забравя че има една такава никаква партия, нито е на протеста, нито е на промяната, нито пък иска да е партия на статуквото. Тя се казва БСП и ще вземе част от местата които той наивно разпределя между четири други партии

Оценка:
-6 +12

666
98 Отговор
Дойде края на Радевата фашистка диктатура. Целия народ се вдига да измете Хунтата. Няма да се скрие от гнева и омразата които той пося. Вън на безбожника и превратаджия Радев.

Оценка:
-19 +17

ГРАД КОЗЛОДУЙ
99 Отговор
БОЙКОмутро ще си платиш с лихвите за всички мъки който стори на НАРОДА

Оценка:
-18 +15

ГРАД КОЗЛОДУЙ
100 Отговор
БОЙКО МУТРО

Оценка:
-17 +12

Alex
101 Отговор

До коментар #10 от "Иван":


Голяма компетенция,няма що!Омразата ти е безкрайна!Помисли само:Докато батБойко беше на власт,се строеха магистрали,детски градини,хората спокойно си получваха заплатите!Сега какво става с газта,тока и милионните задължения на държавата към строителите на пътищата?!Какво става с дивия реваншизъм на бившия ДС агент Рашков,с арогантното разделение на обществото,посредством вдигнатия юмрук на псевдообединителя на нацията,с унизителните пенсии,с нарастващата бедност на населението?!Та,помисли си къде бяхме в Европейския съюз!Сега угрозата е да ни изхвърлят и от задния двор и възстановяване господството на Путина Русия!

Оценка:
-12 +22

Ринго Сталин
102 Отговор
Тоя пенсионер , живеещ в Франция , защо не дойде тук да живее и да пее оттук или да иде в Масква ...Много е лесно от Париж да плюеш и да си пиеш курвоазие-то ...Още един изкукуригал дъртак ...

Оценка:
-6 +20

sbs no КОМУНИСТ
103 Отговор
Петър Бояджиев за ФАКТИ: Ще преминем през национална катастрофа заради управлението на Борисов

НА ТОЗИ ---ИЗБЯГАЛИЯТ ОТ КОМУНИСТИТЕ -ИЛИ -ВНЕДРЕН ОТ ТЯХ НА ЗАПАД ЯВНО МУ СА СЛАБИ ХАПЧЕТАТА --ДРУГАРЮ --МИНИ НА ЦИАНИД ---В ПО ГОЛЯМА ДОЗА ---ЩЕ ТЕ ИЗЛЕКУВА

Оценка:
-11 +15

Пенис Човек
104 Отговор
кризата е вече налице, но тиквите отново прилагат стария си глупав трик - опитват да я припишат на следващите

Оценка:
-10 +12

Само питам
105 Отговор
Този дърт пърдюх дали е наясно, че от половин година безконтролно и еднолично управлява фигуранта?

Оценка:
-15 +17

Жукич
106 Отговор
Че протестърите на Радев и той самият ни влачат към катастрофа стана ясно и на кьоравите. Признаци достатъчно. Напълно разединена нация, която фатмака обясняваше как я е обединил с хилавото си юмруче пред президентството, абсолютно некадърно правителство, чиято задача беше само да търси нещо, с което Борисов да влезе в затвора, новоизлюпени протестърски партии, които не знаят от коя страна на входа на НС са. Още много мога да изрежодам и то без да включвам експеримента на хунтата със зелените чорапи със Ковид-19 чиито последствия виждаме мсеки ден. Чакаме да полетим надолу с главите и тогава сигурно пак ГЕРБ ще е виновен. Да, ама не.

Оценка:
-16 +18

Хи их хи
107 Отговор
Я всичкото гербер на амбразурата! Преброихте ли се поне?

Оценка:
-11 +11

mi6osp
108 Отговор
След откраднатите при мутрата Борисов 1,2,3 над 100 000 000 000 лева , България неспасяемо е в национална катастрофа.

Коментиран от #114, #118


Оценка:
-14 +12

psf
109 Отговор
Вследствие на 12 годишното управление на ГЕРБ, България щяла да мине през национална катастрофа а не вследствие на тия, които каквото не пипнаха, само с това не се провалиха!

Оценка:
-9 +17

NKo
110 Отговор
Очаквах да прочета обективен и мъдър анализ, а научих анализа на един фен на ДБ. Т. Е. далече от истината.
Той предсказва победа на ПП с 70-75 депутата, защото на Герб определи 90-25(дпс) = 65.
Г-не, ако това не се случи, спрете да давате прогнози и интервюта. Времето е друго.

Оценка:
-2 +11

Оди сей
111 Отговор

До коментар #10 от "Иван":


Ти си бил същински Нос Традамус бе, другарю! Я бегай да си пуснеш едно тото, смешник!

Оценка:
-2 +7

Алфа Вълкът
112 Отговор
Какво триете бе? Да не съм написал нещо нецензурно?
Бойко го няма от половин година и оттогава управлява Радев, и оттогава държавата върви към дъното! Хляба от 1лв стана 1.50лв, още половин година ако управлява Радев хляба ще стане 2лв за 700гр!

Оценка:
-9 +15

Тони
113 Отговор
Всеки ден изкарват някакви Борисовчета да клатят Държавата.

Оценка:
-8 +6

Даскал
114 Отговор

До коментар #108 от "mi6osp":


Изобщо дзнаеш ли какво число написа ? Коя е била учителката ти по математика? Явно си останал в 3-ти клас. Дано не си и мментално на товма ниво.

Оценка:
-1 +4

Ниновица
115 Отговор

До коментар #37 от "Жоро":


Не знам дали ще спреш ракията или дрогата, но явно трябва да вземеш някакви мерки. ГЕРБ бавно, но сигурно върви отново към властта. Продължавайте да пишете и вършите глупости и това ще стане още този мандат.

Оценка:
-9 +10

МАЛКА пенсИЯ
116 Отговор
Казано е,конете,се ритат,магаретата,страдат.

Оценка:
-0 +4

Последния софиянец
117 Отговор
Излязохте големи боклуци бе ееееей !

Оценка:
-1 +6

118
Този коментар е премахнат от модератор.
Република
119 Отговор
къде ги намирате тия вампири на 80 години да ни дават наклон на ..............

Оценка:
-1 +8

Болярин
120 Отговор
Точно такива "специалисти", като Бояджиев, са реалната национална катастрофа !!!

Оценка:
-2 +5

Пак съм аз
121 Отговор

До коментар #10 от "Иван":


Бай ти Ставри май го томли тая, дето е виновна да тъмчеш майката земя !

Оценка:
-0 +1

жалко
122 Отговор
Тази статия беше доста дълга и продължителна, но затова пък не носи информация. Този Бояджиев май не му разбира много. Да си стои във Франция и да се грижи за неговите си работи.

Оценка:
-0 +6

ганев
123 Отговор
СРАМОТА някъкъв си ОБЩ РАБОТНИК небръснат миризлив от франция ще ни учи и ще се прави на герои ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО НЕГО сме на това дередже ШУТОВЕ НА ТАКИВА ЧУЖДОПОКЛОННИЦИ ДЖЕНДЪРИ

Оценка:
-1 +7

бай Даньо
124 Отговор
Господин Бояджиев с цялото ми уважение към интелигентен човек какъвто сте (математиката не е за всеки) не разбирате процесите в България и защо се случват. Това което виждате и "разбирате" е обвивката , пелената от емоции хвърлена върху действителността у нас не самата нея. А каквото се случва в България е че плодовете на хибридната руска война узряха. За 30 години не престана руската пропаганда (има и турска и тя в повечето случаи приглася същите лайтмотиви) , че сме все последни в Европа , че сме най-корумпирани ( колко много като Русия ли!? ), най лоши, най бедни, с най лошото море , най лошите пътища , най лошата медицина, абе каквото искаш най лошо ( нищо че обективно това всичко може да бъде оборено фактически най малкото зависи от гледната точка , поне от Русия България е на светлинни години по добре ....) но тия небивалици повторени хиляди пъти и при тоя народ попиваш го превърна в шампион на цинизма и нихилизма , радикализира го на борба с политиците ( гаче тия са от Марс не българи). Тая пропаганда можем да кажем също е напълно инспирирана и от БСП ( като проводник на руския интерес за преобръщане на европейската посока на България) но пусто няма да дойдат на власт защото те новите политици пусто откъдето и да се пръкнат все за Европа дърпат, нищо че БСП постила килимчето за тях с години артилерийска подготовка... и днес Ганчо е на джихад да разруши собствената си държава... тая пропаганда я попиват и много не глупави българи емигран

Оценка:
-2 +8

бай Даньо
125 Отговор
и днес Ганчо е на джихад да разруши собствената си държава... тая пропаганда я попиват и много не глупави българи емигранти защото достъпа им до българската действителност е предимно чрез кривите огледала на руската хибридна война по тая и друго подобни "медии", фейса и мрънкането на родителите си пенсионери ... И така Ганчо става и ляга с чувство че нещо трябва да се промени, колкото по радикално толкова по добре. Ако обаче живееш в България ще видиш и друго - че въпреки треските на нашата демокрация България за първи път от много много незапомнени години като че ли е напипала правия път и за 12 години имаше 3 пъти увеличение на заплатите и БВП, работеща конкурентна икономика която изнася ( и то не буркани с краставици..) а технически изделия, за първи път се видяха някакви пътища, градската среда е друга , пречиствателни станции, метро, пълни магазини , съвременно оборудвани болници и някой поне доктори специализирали по богатия свят... сигурно може и повече но и това не е малко и ако има човек очи да види това ще разбере и какви са тия "заблудените " 600 000 които ще гласуват за ГЕРБ , дори да има някой черни овци там , защото разумния човек не хвърля мръсната вода с бебето . Защото другото което стои на кантара на тия успехи са едни компромати, който са само това. Който компромати дори и да се докажат успехите пак си тежат. Вече 6 месеца Бойко не на власт къде са "крадените милиарди" !? Дори не е в Магнитски и Пандора ... Господин Боядж

Оценка:
-5 +6

бай Даньо
126 Отговор
Господин Бояджиев хора като вас антикомунисти поставяте в услуга на цели напълно чужди на мирогледа ви .

Оценка:
-2 +5

ЧОБАН
127 Отговор
БОЯДЖИЕВ АКО ОТИДЕШ ЗА ГЪБИ СИ РАДЕВСКИ ПИНГВИН И ЧЕРВЕН ИЗМЕКЯР ХЕМ СИ ЛЕЖАЛ В ЗАТВОРА И НИЩО НЕ СИ РАЗБРАЛ ВСЪЩНОСТ ТИ КЪВ СИ АНТИКОМУНИСТ ИЛИ АНТИ НА АНТИ И КВО ИСКАШ ДБ С НЕАДЕКВАТНИТЕ СИ ПОСЛАНИЯ ДА ПОЛУЧИ ВЛАСТТА ЩОТО НА ТЕБ ТИ ХАРЕСВА ЩОТО СИ УМЕН И КРАСИВ АБЕ ТИ СИГУРЕН ЛИ СИ ЧЕ НЕ СИ ВЕРБУВАН ЗА АГЕНТ ЩОТО АЗ НЕ СЪМ

Оценка:
-1 +10

КРИЗА
128 Отговор
ЗАРАДИ УПРАВЛЕНИЕТО НА РДЕВ И ТАКИВА ЕДНОПИСТОВИ ВИСОКОМЕРНИ ДЪРДОРКОВЦИ КАТО ТЕБЕ

Оценка:
-1 +10

129
Този коментар е премахнат от модератор.
Жалък
130 Отговор
Този ще да е от сбърканите кукловоди на фалшивата демократична общност,която няма нищо общо с демокрацията.Не може да ни пробутвате двама измамници,то е видно ,че ще разсипят държавата.Лъжат от сутрин ди вечер и както казва кукловода думите да се набиват като пирон,но не което хората искат да чуят обаче,а това което трябва да чуят,нон стоп повторение на едно и също..Как може да сравнява Лозан Панов техния съдия с вице българомразката Моасе и един доблестен прокурор като Гешев неудобен за олигарси и подсъдими.Значи ако се махне Гешев и прокуратурата ще тръгне,е как не ви е срам,реформа било,но не за обществото.Спец прокурорите биват награждавани и от партньорски служби и от прокуратури от други държави извършили успешна съвместна дейност.До тук беше,Рашков вече покрива който си иска.Да лансира двамата мошеници е ибидни новите" гурута "новата далавера.Видяхме в търговскив регистър как и по какъв начин е вкарал свои хора Киро изцяло през просото,ББР окупирана,албанска сделка,това е показателно,търговия с влияние и чрез тях кукловодите да унищожат прокуратурата,като ,че ли всички аборигени са длъжни да бъдат употребени за комфорта на една група олигарси,да сме без прокуратура,щото им пречи.Много жалко!С 2.6 млрд актуализация къде отиде,нито за медици,нито за строители,че и още 1.5 млрд заеми до края на годината взеха

Оценка:
-0 +6

Е хе
131 Отговор
Изкараха от нафталина рушителите на България.Кой,бе Прокопиев или Костов са демократичната общност,не ви ли е срам или двамата нови бандити дето крадоха на поразия.Техните заместници същите,вече има покержия министър.Кой ги финансира?Др. Бояджиев не видя ли какво стана в НС ,сбор от Ехвмарионетки на различни босове.Никаква работа за обществото,нищооо,ни енергетика,нито здравеопазване,само съдебна " реформа",а тя срещу гл.прокурор,който си върши работата,но пречи на подсъдими олигарси и следващи,уплашиха се и направиха преврат ъж срещу корупцията.Гонят се лични интереси,няма демокрация,камо ли съдебна реформа,която няма да е реформа ,а ликвидация на съдебна система,за да си живуркат същите.12 г.било " корупция,когато страната се възроди след погрома на Луканов и Костов ,Виденов,Станишев.Все едно Борисов я създал,а не предходните грабители.Преди Борисов нямаше нищо,но той съумя да ни изкара от дупката.Но стана неудобен,почнаха един по един да привикват едрите,и ето резултата.Служебното е пълен провал,тока стана златен,и пак нищо,но пък ще чакаме съдебна реформа от новите програмисти на старите вълци.

Оценка:
-0 +7

Анонимен
132 Отговор
Катастрофата ще свърши като вкарат крадците в затвора и конфискуват всичко е полза на държавата

Оценка:
-1 +4

Словоблудство
133 Отговор
Само прочетох че пак Бойко бил виновен за некадърното управление на Радев довело ни до национална катастрофа, и спрях да чета този елементарен пасквил.

Коментиран от #138


Оценка:
-1 +8

Мръсния Фикри на 42г
134 Отговор
1941 г, какво значи, на колко години е...защо попитах годините ли, господине, защото имаше една приказка, за възрастния човек, че дава добри съвети, така е, но природата не винаги е благосклонна към човека с побелели коси.....повече засега нищо няма да кажа....!

Оценка:
-0 +3

Един
135 Отговор
Петре , петре! Напъваш се да ни убеждаваш в простотии като малоумни! България е вкриза заради мутренското управление на Бойко!

Оценка:
-6 +2

Alex
136 Отговор
Като Ви чета биографията,се уверявам,че сте достоен човек с достойно минало.Питам само: с какво батБойко е ощетил и тласнал България към национална катастрофа?!Излиза,че страдате от Стокхолмския синдром-обичате си мъчителя!

Оценка:
-0 +8

войводата
137 Отговор
И ПОМНЕТЕ ГЕРБ И ДПС СА МАФИЯ

Оценка:
-1 +0

138
Този коментар е премахнат от модератор.
Анонимен
139 Отговор
137. Вие пишете, а те през това време си оправят нещата, и то видно, а не измислици, парата е у дпс и герб, купуват си изборите с 50 лева, кафе, храна в ресторанра, кой какво желае. И турци и българи, техните хора, го казват. А и мвр са тяхни хора. Преди изборите писах, явно ченгетата са се обадили, и млафото турче затвори аламинут, всичко е с плакати, явно пак там дават вътре парите. Как ще ги стигнем Ганериканцитехихи

Оценка:
-1 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
Красимир Каракачанов
Министърът на отбраната коментира думите на Валери Симеонов към журналиста Виктор Николаев
Известно е, че неговият хумор е малко дърварски и най-вероятно това е някакъв опит за шегуване, доста неудачен явно"

Още бисери
ТОП 5