Last news in Fakti

3 Ноември, 2021 19:45 14 488 211

Аман от московски възпитаници. Аман от руската пета колона

  • петър бояджиев-
  • руска пета колона-
  • московски възпитаници-
  • продължаваме промяната

България след 70-годишната комунистическа вакханалия на червените кхмери тръгва да се завръща там, където ѝ е мястото - Европейската цивилизация

Аман от московски възпитаници. Аман от руската пета колона - 1
Петър Бояджиев, снимка: dsbg.com
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на политическия емигрант Петър Бояджиев във Фейсбук:

Още от времето, когато България е част от Османската империя, десетки, а бих казал и стотици българи, са се образовали на Запад. В самия Истанбул е и паметният елитен Робърт колеж, където сред елита на империята са се обучавали и много български младежи. По-късно, след 1878 година, голяма част от интелигенцията, която е полагала основите на съвременна България, е била получила своето образование на Запад. Париж, Берлин, Лондон, Виена и тъй нататък. И така до 1944 година. Но на 9 септември 1944 година в България идват червените кхмери, водени от вожда си Георги Димитров и вакханалията срещу цели този национален интелект започва. Кога с пушки, кога с лопата в главата, кога запален с литър бензин, кога на прасетата в Ловеч и тъй нататък.

В тези времена няма по-голямо прегрешение от това да си завършил образованието си на Запад. Агент на империализма си. И започват червените кхмери да създават московската интелигенция в България. Привилегия е да те изпратят да учиш там в "обетованата страна" Съветски съюз и връщайки се в България, вече си някой. Вече си верен на делото, вече си наш, вече си новият човек. И тъй докато фалира "обетованата земя". Пазителите на тайните ѝ от КГБ се наредиха на опашка пред западните посолства, та дано ги огрее да продадат нещо от тайните на фалиралата вече империя. А какво стана в България, всички видяхме и знаем. И българите тръгнаха на Запад - кой да учи, кой да работи. Трябваше да минат години, за да стигнем и до "Продължаваме промяната". Тези млади българи с образование и опит да кажат СТИГА. Ще си строим държавата. Аман от московски възпитаници. Аман от руската пета колона. България след 70-годишната комунистическа вакханалия на червените кхмери тръгва да се завръща там, където ѝ е мястото - Европейската цивилизация. Остатъците от московската интелигенция ще ритат, но времето им е минало. Вятърът ще ги отвее като есенни листа.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 164 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Руски еничарин

    126 197 Отговор
    Пoтърceтe в тубaтa "cхeмaтaвъзрaждaнe" - иcтинaтa зa руския еничарин и мошеник Кocтя Кoпeйкин oт първo лицe oт 21:30 мин. Зa нoвoимoтнaтa "рaзвeдeнa" cъпругa, зa тoвa кaк e хaрчил cубcидиитe, зa връзките му c Гуцaнoв, Гeшeв, Бoйкo, групирoвки c 3 букви

    Коментиран от #22, #124, #191

  • 2 Дани

    288 60 Отговор
    Винаги с Европа и никога срещу Русия.

    Коментиран от #30, #134, #142

  • 3 Професор

    74 412 Отговор
    ПОКЛОН ПРЕД ДЕЛОТО НА ВЕЛИКИЯ БЪЛГАРСКИ ОФИЦЕР ГЕНЕРАЛ БОРИСОВ КОЙТО УСПЯ ДА СПАСИ ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ ОТ КОРОНАВИРУСА КОГАТО БЕШЕ НА ВЛАСТ! MAЧКAЙ БОЙКО КОМУНИСТИТЕ И НЕКА АНАСТАС ОБЕДИНИТЕЛЯ ДА СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ! ГЕРБ И ПАТРИОТИТЕ СЪЩО ДА ВЛЯЗАТ В ПАРЛАМЕНТА И ГЕНЕРАЛ БОРИСОВ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ДА РЕМОНТИРА СЧУПЕНАТА ДЪРЖАВА! АМИН!

    Коментиран от #26, #35, #104, #108

  • 4 Бесен Язовец

    385 120 Отговор
    Дърт неграмотник в НРБ никога не е имало комунизъм, а социализъм. В Комунизма частната собственост не е разрешена, а в социализма е разрешена камто и беше в НРБ ! Слугите на сорос са 5та колона.

    Коментиран от #82, #148

  • 5 Активист на БКП

    265 27 Отговор
    Евгений Михайлович също е съветски възпитаник,нищо че се прави на демократ!
  • 6 Ае чиба

    301 78 Отговор
    Някакъв присламчен и интегриран беглец, ще ми дава акъли през Метабук. Какъв си ти бе, френчо?

    Коментиран от #149

  • 7 Дани

    172 37 Отговор
    Винаги с Европа и никога срещу Русия.

    Коментиран от #17, #19, #83, #193

  • 8 русенец

    282 66 Отговор
    Тоя мухъл не беше ли от ония, които ни натресоха "демокрацията"? Интересно, има хора, които не се вписват в никакъв социален или обществен строй, наричаме ги дисиденти. Според мен са просто неспособни да живеят с други хора, мизантропи. Обикновено стават само да критикуват.

    Коментиран от #76

  • 9 Аре стига

    260 45 Отговор
    Оффф, как не ви омръзна да публикувате все едни и същи щуротии от ш.у.р.а.ц.и на които само комунистите са им виновни и постоянно се оправдават с тях за своята брутална некадърност
  • 10 Ишш

    44 78 Отговор
    Точно така !!!!
  • 11 Комуниста

    211 50 Отговор
    Евпейскиа цивилизация лии...? Общество на смахнати които се хранят с ГМО и ограничават нормалните това е западната цивилизация!

    Коментиран от #107

  • 12 ходжата

    34 104 Отговор
    Аман заман от руски мюслюмани!
  • 13 Джака

    142 23 Отговор
    на 9 -ти септември 1944 г. прерврата се води от Кимон Георгиев, дамян Велчев и Никола Петков, като последният организириа и контролира провеждането на Народния съд. иначе са участвали в още два преврата -1923 и 1934 година, професионални превратаджии, това е!
  • 14 Атанас Буров :

    214 59 Отговор
    "Има четири неща, господин Памукчиев, които са свети за всеки българин. И ако видиш някой, че ги засяга, че ги обижда, убий го – грях няма.
    - Кои са те?
    - Аз ги казах вече... Първо майката, второ родината, трето армията, българската армия, и четвърто Русия. Без Русия ние сме роби. Турция ни има зъб и ще ни изяде. Защото и петата й колона работи тихо, подмолно и ни минира отвътре. Ето защо казвам – който не обича Русия - независимо какво управление има тя – той е враг на България. А който говори лошо за войската ни – заслужава удар в тила и смърт... Армията е гаранция за живота на народа ни. Няма
    значение какво знаме развява – червено или зелено, трикольор или оранжево знаме – но щом е армия, тя е светиня, като майката, като родината."

    Коментиран от #27, #32

  • 15 ЕЙ ИзКУФЕЛНИК

    176 33 Отговор
    Паричките ли свърши? Само, че говедарите спряха платките на такива като теб. Виж потърси си работа, някаква, например в чистотата, щото за друго не ставаш!

    Коментиран от #88, #211

  • 16 Иван Грозни

    171 32 Отговор
    Абе ефенди Бояджилъ, думичката аман много ти приляга. Какъв си бе човек? тУРЧИН ИЛИ бЪЛГАРИН? Каква е тази реклама. Ти история чел ли си. Май вятъра и тебе те е понесъл като листата.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 simo

    47 108 Отговор
    затуи нямаме елит и сме с отрязани глави останаха само петолъ4ки
  • 19 кей кей джоса

    17 36 Отговор

    До коментар #7 от "Дани":

    Дани,лавров да те надани по европейски хахаха.....!
  • 20 гошо

    109 24 Отговор
    на някои хорица няма нужда да им четеш излиянията. поглеждаш "почтеното" лице, което те гледа от снимката, и подминаваш.
    толкоз.
  • 21 Бесен Язовец

    157 42 Отговор
    Тоя соросоиден кхмер Пешо е лежал 10 години в ТВО преди 1989г щото се за имавал с подривна дейност на територията на НРБ! Когато държавата беше суверена и законова подривната дейност срещу републиката се наказваше със затвор и затова населението беше 9. 5 милиона и нямаше безработица и народа седеше на топло зимата почти за без пари!

    Коментиран от #50, #159

  • 22 люти чушки

    48 49 Отговор

    До коментар #1 от "Руски еничарин":

    Седерюгите и комунягите в Белене. Това са двете лица на една и съща монета. Разсипаха България заради теснопартийните си интереси и политическа ограниченост и примитивна злоба.
  • 23 тодор

    41 141 Отговор
    браво на господина шапка му свалям

    Коментиран от #77, #210

  • 24 Чехия

    57 84 Отговор
    Интересен факт е, че след "освобождението" 1878г , именно чехи възраждат България , а не руснаци.

    Коментиран от #153

  • 25 НИЯ

    154 47 Отговор
    НА ВАС ВСЕ ВИ Е ВИНОВНА РУСИЯ И КОМУНИЗМА. СТИГА ВЕЧЕ. СЕГА НАЛИ ВИ Е ДОБРЕ, ИМАТЕ ЕС, ИМАТЕ ДЕМОКРАЦИЯ И ЦЪФНАХТЕ И ВЪРЗАХТЕ НАЛИ
    НЕЩАСТНИЦИ СТЕ И ТОВА Е

    Коментиран от #185

  • 26 ????

    73 14 Отговор

    До коментар #3 от "Професор":

    Колко плащахте на Простаков за тези титли "доцент" професор", че по негово време всеки един простак се сдоби с титла?
  • 27 Ленин

    32 76 Отговор

    До коментар #14 от "Атанас Буров :":

    Буров за четвъртото свято нещо много се е объркал,за което си плати скъпо.
  • 28 Аз съм дебил

    51 125 Отговор
    Aз cъм мaлкo тъп дeбил, мoля някoй дa oбяcни зaщo в нaй cтaрият грaд в Eврoпa – Плoвдив, cтoи пaмeтник нa някaкъв руcки окупатор? Тaм нитo e зaгивaл, нитo e пoгрeбaн руcки вoйник.

    Коментиран от #41, #71

  • 29 Бойко Методиев Борисов е член на БКП!

    22 63 Отговор
    Всички антикомунисти ще гласуваме за Продължаваме промяната.
  • 30 Сесесере

    9 24 Отговор

    До коментар #2 от "Дани":

    Също като оная, дето викала, ох стига, още!

    Коментиран от #38

  • 31 ПРЕДАТЕЛИ

    21 89 Отговор
    За кой да гласувам бе? Национални предатели заселиха 1.5 милиона руснака в България. И всичко това става през последните 12 години под управлението на ГЕРБ.

    Коментиран от #180

  • 32 Чукча писател

    30 58 Отговор

    До коментар #14 от "Атанас Буров :":

    Това са думи на Михаил Топалов - виден комунистически лизач и изпълнител на поръчкови писания. Нищо общо с истината.
  • 33 Госあ

    102 28 Отговор
    Ах горките високо образовани чорбаджии в Истанбул, как можаха тия лоши, лоши руснаци да махнат падишаха…тц тц тц. Иначе преди девети интелигенцията е от въжеплетачи, търгаши, фелдшери и земеделци.
  • 34 Шпиони

    40 103 Отговор
    Навсякъде по света шпионите и националните предатели се разстрелват. Само тук, русофилите са кандидати за ПРЕЗИДЕНТИ и участват в дебати по национална телевизия.
    Русофилията е отказ от национална идентичност, а това не е нищо друго освен предателство.
  • 35 смерш

    56 9 Отговор

    До коментар #3 от "Професор":

    Невероятна връзка със темата-възхвала на ренегата,комунист,преподавател във ВИПОНД завършил за пожарникар,удивляващ ни ежедневно с високо ниво на интелект и исказ!
  • 36 Варна

    31 42 Отговор
    Старото и име е Сталин, кмета Портних наполовина е руснак, вече е руска губерния.
  • 37 Където е стъпвал руски ботуш

    37 69 Отговор
    Всичко е леш,както в Бангладеш

    Коментиран от #46

  • 38 Уртопузов

    7 10 Отговор

    До коментар #30 от "Сесесере":

    Не,бе колега,викала е Дани ох,извади го по навътре.
  • 39 Академик

    44 9 Отговор
    Нещастник
  • 40 РАСПУТИН RUSSIAN SEX machine

    19 17 Отговор
    Русия без комунисти!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Санкт Петербург

    28 38 Отговор
    Обикновеният руснак не обича комунягите.
    Това е в цяла Русия.
  • 43 Учител

    99 15 Отговор
    В България имаше много добро средно образование, профилирани гимназии във всички области. Сега образоването е на много по-ниско ниво заради такива псевдоинтелектуаци като лицето Бояджиев!
  • 44 Госあ

    79 10 Отговор
    Между другото, европейската цивилизация такива ги е ликвидирала до девето коляно. И с право. А пък има един случай, не помня кой папа беше - изровил костите на предшественика си, облякъл ги, назначил им адвокат, осъдил ги и ги изхвърлил в реката. Не знам кой е бил прав, кой крив за случая 😂 От милосърдието на комунистите ей такива изказват сега патос и тъга по османската империя и се появяват някакви царе с развален български да прибират имоти и гори около София и Боровец.

    Коментиран от #48, #49

  • 45 Путин, скоро си отива....

    21 66 Отговор
    И Русия загива....
  • 46 Г. Димитров

    85 26 Отговор

    До коментар #37 от "Където е стъпвал руски ботуш":

    Добре, че стъпи руския ботуш да ви цивилизова иначе още щяхте да орете с воловете
  • 47 Обичам Русия,но мразя комуниста Путин!

    17 70 Отговор
    Свобода за руския народ! Трябва Майдан!
    В Москва на Кремълската цитадела!
  • 48 Госあ

    37 4 Отговор

    До коментар #44 от "Госあ":

    Та исках да кажа, с този пример, освен съд за този …. айде да не продължавам…по западната цивилизация, де
  • 49 ????

    16 28 Отговор

    До коментар #44 от "Госあ":

    Браво! Много добър коментар!
  • 50 НАП

    35 70 Отговор

    До коментар #21 от "Бесен Язовец":

    Каква суверенна държава е била преди 10.11.1989?!?
    Всички отговорни позиции се заемаха само след ообрение от Москва. Всеки министър си имаше официален руски заместник, който му преглеждаше всички документи и решаваше, какво да стигне до министъра и дали министъра е взел правилното решение. Това беше суверената НРБ!

    Коментиран от #53, #156

  • 51 България без комунисти!

    33 16 Отговор
    А те къде са? В ГЕРБ, БСП и ДПС!
  • 52 Бах

    61 19 Отговор
    Значи според този наскоро изкопаем , Българте сме живеели прекрасно в в османската империя. Затова от 1945 г. Комунистите изчистиха държавата с 50-60 хиляди гниди , което е минимален процент.
  • 53 Бесен Язовец

    65 13 Отговор

    До коментар #50 от "НАП":

    Тия басни почнахте да си ги разправяте по седесарските вечеринки след 1989г!

    Коментиран от #57

  • 54 Паметникът на съветската армия

    13 47 Отговор
    Трябва да бъде преместен в двора на Бойко Методиев Борисов в Банкя.
    От инициативен комитет.
  • 55 ха ха хаааа

    12 36 Отговор
    Бих добавил - Аман от наши ошанки ... 🤭
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 мдаааа

    11 31 Отговор

    До коментар #53 от "Бесен Язовец":

    За някои - басни , за някои - самата истина ...
  • 58 Паметникът на Альоша

    21 26 Отговор
    Да бъде преместен в сараите на Меди Доганов!
    Може и в Росенец!

    Коментиран от #63

  • 59 БОЛШЕВИК 🌟

    68 15 Отговор
    Тоя изкуфелник е като психо десните у нас! Виждат каква е действителността и докъде е докарана страната и хората и тия пак отварат паст да хвалят мизерията на монархо фашизма! А за 31 годишния геноцид се правят, че не го виждат.
  • 60 Чекатило

    28 22 Отговор
    Аз пък обичам руснаци.....

    Коментиран от #75

  • 61 Bai...

    44 11 Отговор
    Мухлясал евангелист!
  • 62 поруснаци

    7 28 Отговор
    = потурнаци
  • 63 БОЛШЕВИК 🌟

    23 7 Отговор

    До коментар #58 от "Паметникът на Альоша":

    Той Амед ви намества други неща в едни места, ама на някои от вас им харесва, и се дразните, че сте били пренебрегвани от другите!
  • 64 ВИНАГИ С РУСИЯ 🇨🇵

    22 10 Отговор
    НИКОГА ПРОТИВ ЕВРОПА 🏴‍☠️.....АКО ТЕ УДАРЯТ ПО ЛЯВАТА БУЗА.....ПОДЛОЖИ СИ ДЯСНАТА..😜🤪😝
  • 65 Стефан Петров

    60 8 Отговор
    Този е заблуден и с промит мозък. За трагичните резултати до които води внасянето на обичаи и методи от запада е написал още З. Стоянов в статията си "От учените светът ще пропадне" от 1880г. Подробен анализ на тази заблуда прави руския учен Сергей Кара-Мурза в книгата си "Евроцентризма-едиповия комплекс на интелигенцията", която доста издателства у нас отказват да издадат. Според Бояджиев ние сме едва ли не диваци, което е обидно. Западът доведе страните от Африка и Азия до мизерия и грабеж- каквото прави и Европа и днес с нас. Оскар Уайлд каза,че "от изток идва всичко, което е полезно".Да добавя ли,че концлагерите са изобретени и за първи път използвани в САЩ?

    Коментиран от #152

  • 66 Коко

    76 13 Отговор
    Преди 09.09.1944 г. образование във Франция, Германия, Великобритания и Италия получаваха само децата на много богатите хора. А по времето на социализма образование у нас и в Съветския съюз получиха децата на всички, включително на работниците и селяните. Така беше по-справедливо. България се превърна в модерна, добре защитена страна с образовано население.
    Аман от такива като тебе, Петре, които все нещо ги сърби, все нещо не им е наред. На теб и сега не ти е както трябва. Ами, лекувай се, ако има лек за такива като теб!
  • 67 Реалиста

    73 15 Отговор
    ИЗПИТВАМ ПОГНУСА ОТ ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ П.Бояджиев! Да ненавиждаш освободителите си и да величаеш фашизма, дали пък не е изперкал тотално, или е живял в друг свят на омразата!!!!!!
  • 68 Чики-Рики

    41 9 Отговор
    Тоя ,,фашага,, дано да не се намира в България, щото иначе досега да да го ,,фризирали,,!Знае ли той,колко много ,, ненормалници,, има , които за някакви дребни пари така ще го ,,притръскат,, ,часовникарска дружинка няма да може да го събере!
  • 69 Миро

    40 4 Отговор
    В днешно време няма нито бяло нито черно. Хора извадени от нафталина ,пострадали,контузени от комунисти или фашисти таящи омраза нямат място сега. Българина не е случил никога на политици и вождове. Никога. Съветвам този емигрант да прочете малко за историята на Финландия.
  • 70 Павел пенев

    45 4 Отговор
    Аман от политически престъпници,които не са направили нищо за своята родина.
  • 71 Притча

    55 8 Отговор

    До коментар #28 от "Аз съм дебил":

    Щото ако не е този паметник сега Пловдив щеше да е н Гърция . Това са исканията на Гърция на Парижката мирна конференция 1946 -7 г. заради "царя обединител" .На нея Съветския външен министър Молотов заявява :"Българи, бъдете спокойни, оставате с границите от началото на 1941 г.".

    Коментиран от #164

  • 72 Вера

    26 5 Отговор
    Е.. стига с тия джендъри
  • 73 Сульо

    32 4 Отговор
    Аман от лyди "демократи" и брътвежите им.
  • 74 Niki13

    35 9 Отговор
    Тоя вече не трябв ада се появява о медийте, доста е изкукал. А и медиите трябва да се съобразяват и да не го излагат, като му дават трибуна. Доста лъжи в толкова кратък текст.
  • 75 Русофил

    13 33 Отговор

    До коментар #60 от "Чекатило":

    Тъпите русофили дори не са ти схванали иронията. Щото дечковците не знаят кой е Чикатило.
  • 76 Хахаха

    27 2 Отговор

    До коментар #8 от "русенец":

    Те са елементарни разрушители на всичко. А най вече разрушават себе си отвътре, пълни с омраза.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Перо

    33 8 Отговор
    Съветските възпитаници си приравниха дипломите в БГ и сега са най-отявлените “демократи”! Повечето станаха “професори”. Те са боклука. Читавите не крият къде са завършили,защото имат образование в елитни ВУЗ,признати на всякъде,като МГИМО,Московския държавен университет, ВУЗ в културните и лингвистични сфери и т.н. Новите “демократи” завършват измислени ВУЗ в БГ и пишат специаизациите на запад за завършен Университет!

    Коментиран от #175

  • 79 !!!?

    13 29 Отговор
    Е, Киро и Асен кога са казали, че не са кремълски марионетки като техния ментор Радев и неговия пророк Решетников !!!?
  • 80 Циник

    37 8 Отговор
    Напишете му на тоя мазен лумпен биографията да го видим всъщност що за птица е. Въпреки че глупостите му са достатъчни за да го разбере човек....

    Коментиран от #112

  • 81 Гост

    21 10 Отговор
    Този труп не трябва ли да се притеснява със срещата си със сатаната, защо по всичко личи че е дърт комунист, който не вярва в Бога?
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 !!!?

    19 26 Отговор

    До коментар #7 от "Дани":

    Винаги с Европа, никога с руския Гулаг !!!?
  • 84 Без комунисти

    20 7 Отговор
    В изборните листи
    Лазят като глисти
    Правят се на чисти
    Но някой трябва да ги изчисти
  • 85 жельо

    27 9 Отговор
    Бояджиев беше официално доказан за агент на ДС.Нора Ананиева даже го предложи за президент
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Емигрантофоб

    43 10 Отговор
    Аман от поамериканчили се, поангличанчили се, поизпанчили се, погерманчили се наши сънародници емигранти, безродници, глобалисти, космополити, интернационалисти, напуснали страната си и нагло раздаващи акъли от разстояние.
    Аман от американски възпитаници.
    Аман от американска Пета колона
  • 88 Ква работа бе?

    14 3 Отговор

    До коментар #15 от "ЕЙ ИзКУФЕЛНИК":

    Тоя не ли пенсионер,поне от десетина години.Ако са го пенсионирали на 65,то пенсионер е отдавна. А ти?Ти пенсионер ли си?Чувал съм,че там кат съ пенсионираш вземаш подобаваща пенсия,а?И ни мол я похарчи.Хихихииии.Поне половината артък-еахмааму.И тва секи месец.Кажи ти кво знаеш за пенсиите.Поне тавана успя ли да стигнеш,а?Понеже пак е малко,а?Или стигат,ако си ергенче.
  • 89 1942-1944година

    27 6 Отговор
    Кой бомбардира София, кой хвърля писалки, детски играчки в София пални с какво!!!@@@???
  • 90 финиш

    35 7 Отговор
    А вие какво докарахте на България от чужбината , където се продадохте , като евтини к.... . АЕЦ ли докарахте , култура ли ? или 1100 тона титанови съоръжения за една кула в Нефтохим Бургас . Докарахте мор , и разсипия невиждана сега? Един топъл к.. завит в панделка .
  • 91 Буха ха

    25 9 Отговор
    Повърхностен анализ. Бай политическият емигрант доста наивно приема ПП за отрицанието на руската пета колона. Да беше се поинтересувал от произхода и биографията на вожда на ПП, Кирчо Петков, известен като Лъжльото.
  • 92 ами сега

    14 5 Отговор
    Кой разкъса Санстефанска България на няколко територии !!!@@@???
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Питанката

    15 5 Отговор
    Този г-дин да вземе имикалката и да напиши
    систно ситно 50 страница за дейноста на онзи
    Сенклер и кокво е правил в Родопите!!!@@@???

    Коментиран от #129

  • 97 Непознат

    10 35 Отговор
    Русия два пъти е окупирала България. През 1878г. и 1944г. Всички отиват да се обучават и да работят на запад. Тя нищо добро не е допринесла за България.
  • 98 Давид

    13 7 Отговор
    Този господин от Франция Пртър Кожухаров също е доста подозрителен към някакъв вид съучастие с бившите служби на ДС на БКП и руските такива ГРУ и т..н.Доста е поизпран и законспириран но всичко излиза наяве рано или късно???

    Коментиран от #105

  • 99 5577

    9 13 Отговор
    Нещо мутренски ми звучиш. Ще си счупиш езика да ни обясняваш небивалици. Радев ги намушка тия парашутисти. Ма то не било компютри ми било компоти. Те били в Харвард, ма само това било курсове. От лапнишаранова гледна точка всичко им се връзва на дъртите вече бесепари. Но, но, но. Ефектът и резултатите са многозначителни. Погледни историята уважаеми. След Живков докоснат ли се БСП до власта ефекта е един и същ. Инфлация и безброй кризи. В момента тая промяна дето ни заблуждаваш че била западна е с отрицателен знак. Пълен бълвоч са ти мислите, че чак от турско ги захвана. Виж лукановите купони, за Бога хора не купувайте, виденовите 3000лв за долар и сега е същото, ма капнало и неподминало.
  • 100 Т Ъ П А Н !

    13 1 Отговор
    Задниците и тогава и сега са все СЪЩИТЕ ! ГYA - ur !
  • 101 Кхмери тогава а сега ?

    12 1 Отговор
    Мутрогени !
  • 102 От зор в горите бягаха !

    19 7 Отговор
    Глави на кол по селата носехте ! Къщи и добитък палехте ! Чорбаджийски изедници !

    Коментиран от #111

  • 103 Вера

    24 11 Отговор
    България е пета колония на сащ
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Мендоса

    6 7 Отговор

    До коментар #98 от "Давид":

    Бояджиев се казва, мърльо!
  • 106 Сатъра на Хана

    19 7 Отговор
    АМАН ОТ РЕНЕГАТИ ...
    ......
    ПРИ ХАН КРУМ ЩЕШЕ ДА СИ НАХРАНИЛ КУЧЕТАТА

    Коментиран от #110

  • 107 Роко

    6 4 Отговор

    До коментар #11 от "Комуниста":

    Кой са нормалните според тебе? Тези които мачкат с булдозери храна докато народа им гладува може би? Или тези които казват на народа си че трябва да яде по - малко, а те се наливат с френски коняци и плюскат черен хайвер? Или пък онзи дето му кацаше гълъбче на рамото и му говореше (никой не го е виждал, но той така твърди, а да той твърдеше че гълъбчето било предшественика му) а той успя доведе една от страните най - големи производители на петрол до дефицит на горива (за такива супер дефицитни стоки като храна няма да споменавам)?
  • 108 ТОЧНО ТАКА...!

    18 5 Отговор

    До коментар #3 от "Професор":

    ,,И ГЕНЕРАЛ БОРИСОВ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ДА РЕМОНТИРА СЧУПЕНАТА ДЪРЖАВА..."
    И за пореден път да направи ,,РЕМОНТ НА РЕМОНТА"...- на автомагистралите си,на улиците си и площадите си,на сградите си и т.н...!За които народа даде милиони,а те отидоха в чекмеджетата му...!!!
  • 109 Тома Неверни

    6 2 Отговор
    Пази, Боже, сляпо да прогледа!
  • 110 Роко

    13 7 Отговор

    До коментар #106 от "Сатъра на Хана":

    При Кан Крум такива като тебе отдавна да са нахранили кучетата. Имало е нулева търпимост към предателите и чуждите подлоги.
  • 111 Роко

    9 23 Отговор

    До коментар #102 от "От зор в горите бягаха !":

    В горите са бягали само престъпници и национални предатели. Останалият народ си е живеел добре страдал е само когато бандите от горите са го нападали. Единственото лошо което може да се каже за "фашистката" власт е че се е отнасяла прекалено меко с комунетата но може би се дължи на криво разбран хуманизъм (един вид и комунетата са хора въпреки че да станеш комуне значи да се откажеш от всичко човешко)

    Коментиран от #120

  • 112 Брях!

    11 3 Отговор

    До коментар #80 от "Циник":

    Много си лют бре,синигер.Знайм го Бояджиев Пешо,политзатворника .Ама ся си живее на запад,пък били с тебе са чудим тука квоопрайм.
  • 113 нахалник

    12 2 Отговор
    Много глупаво. Много нахално. Значи хем да не си "московски възпитаник", хем да не се редиш после на оопашка пред посолство, хем да нямаш свои възгледи? Вие ли ще казвате кой да е пета колона и какво да прави? Нямаше ли свобода на лчността?
  • 114 от ан

    22 7 Отговор
    този дебил русофоб ще се пръсне от яд че над70%от Българите са русофили

    Коментиран от #128

  • 115 Аман

    15 5 Отговор
    От комплексирани емигранти алкохолици
  • 116 Сашко

    7 8 Отговор
    Петър Бояджиев е агент на ДС на БКП и е свързан с руските тайни служби.
    Тая жалка мижетурка и гнида що не се скрие някъде дълбоко и да спре да прави тъпи пропаганди за Кремъл!!!!
  • 117 ира

    20 5 Отговор
    Злобна и нелогична статия. Аман от такива проповедници като вас, аман от морализатори, аман от от глупавото ве заяждане.
  • 118 Неизвестен.

    17 4 Отговор
    Докато се четат ,такива ,дисиденти ,и некадърници,България си потъва,бавно и сигурно ..Ква ,интелигенция ,къв десен индустриалец ,може да бъде тоя мързелан,,дето само е бръщолевил щуротии...Като ,десните ,интелигенти разбиваха индустриална база за милиарди,,Къде беше бе ,цървул ?.С,това което пише ,може да се котизира в Грузия,например. !.Там са на вълна , Освобождение,,,! .
  • 119 Комунистите не си взеха поука !

    6 12 Отговор
    Затова ще бъдат на боклука ! С тях дотука !
    Продължаваме промяната !
  • 120 Именно

    3 4 Отговор

    До коментар #111 от "Роко":

    В балканските страни командваха полуполицейски режими-БГ,Югославия.Четах скоро книга за/на Стефан Богданов.Кво казва по тоя повод-гласуваш на избори не за когото трябва и после ти теглат един бой.И сам той,Богданов на едни избори взел,че писал за особата си и данни на някъв друг от тяхната улица и после тоя го намерили и го смаризили,дорде разберат,че не е гласувал за работническата партия.С други думи това,което е установено в нацистка Германия,у нас го е нямало.Румъния беше по-особена с тамошната Айрон гард на Корнелиус Кудрияну,дълбоко шовинистическа организация,но след установяването на комунистическата власт повечето железни гвардейци се вляха в редовете на румънска комунистическа партия.

    Коментиран от #161, #200

  • 121 Роналд Рейгън

    5 6 Отговор
    Аз ги почнах, Кирчо и Асен ще ги довършат.

    Коментиран от #126

  • 122 Жельо Желев

    6 4 Отговор
    Четете " Фашизмът" !!!
  • 123 Отговор

    14 2 Отговор
    Г-н Бояджиев ,това че сте умствено ограничен и поддръжник на колониалната държава Франция ,не ви дава право да съдите хората с различно виждане на нещата.
    А относно това кой е субект и обект в исторически план Ви препоръчвам да почетете малко исторически книги или да се вслушате в обичаните от вас франсета.
    И Де Гол и Митеран са си казали тежката дума.
    Не знам колко сте известен с вашите големи възможности в разузнаването,но мосля че умствено сте доста поизостанал
    Имате още малко години животи затова е по-добте да ги прекарате в ограмотяване!
  • 124 Стоян Пенков

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Руски еничарин":

    Елементарен журналист. Смешно момченце със смешен ник. Фактът че не изслушва събеседника говори е го е страх. Съчуствам на бившите собственици, но основна вина за такива случай имат не само те но и банките които постоянно искат да те хванат в кредитната си примка без да има алтернатива за случай като този
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Хаха

    6 10 Отговор

    До коментар #121 от "Роналд Рейгън":

    Двамата хардварци Видно измамиха. Сега с измама ще спечелят изборите, както и Радев
  • 127 Пиночет

    8 4 Отговор
    Направете като мен и всичко ще бъде наред.
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Така ли?

    5 1 Отговор

    До коментар #96 от "Питанката":

    Сенклер не беше ли руски агент?Тогава руската армия е стигнала до Задкавказки и понеже обитателите между двете морета-Черно и Каспийско са мюсюлмани,спогодили се с отоманската власт да ги прехвърлят в България и с това се заел авантюристът и шпион Сенклер.
  • 130 Където няма комунисти....

    8 8 Отговор
    Живота си тече и всичко е добре... Оле!
  • 131 Петър Дертлиев

    8 12 Отговор
    Комунизма е токсичен... Пазете се !
  • 132 Васко кръпката

    5 9 Отговор
    Комунизма си отива...лека полека...
    Останаха само... няколко човека...
    Спете спокойно господа....
  • 133 псф

    2 20 Отговор
    По голямата част от българските русофили са жертва на пропагандно-идеализираната представа за Русия, формирана от другата, по малката част най вероятно за сметка на някакви стимули. Колкото до нарастващия брой руски граждани, които купуват имоти у нас, това е резултат от това, че според едно проучване, повече от половината руснаци искат да емигрират завинаги от Русия! Същото се отнася и за бившите съветски републики, които се борят със зъби и нокти, за да се освободят от опеката на безпереспективно изглеждащата за бъдещето им, Русия. Не може обаче да се твърди, че консумацията на алкохол е причина за непривлекателността на Русия, (скандинавците пият не по малко от тях, но въпреки това, са социално-икономически, много, много напреднали и привлекателни страни). Явно, че причините за вялото икономическо развитие на Русия са достатъчно мащабни, след като за толкова години, прогреса е сравнително малък!
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Абе тоя

    13 2 Отговор
    Абеее...тоя мушморок през 1992г. не беше ли кандидат за министър-председател от страна на БСП и коалиция? И го огрязяхя зя двойно гражданство - балгарско и френско.
  • 136 Като за начало

    4 9 Отговор
    Да изселим Сидерови от Майка България.
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Аз не съм комунист!

    6 6 Отговор
    Аз не съм гербераст!
    Аз не съм депесар!
    Аз съм просто човек!
    Продължаваме промяната!
  • 140 Стефан Петров

    13 0 Отговор
    За "цивилизоваността на запада" , прогресивността" му и др. съвременни заблуди освен материалите от Нюрнбергския процес има и една книга "Английските корени на немския фашизъм" от Мануел Саркисян, в която подробно е обяснена идеологията и действията на хитлеризма като следствие на действията на британската империя в поробените от нея народи. До какво доведоха Европа и света английските учители Хитлер е
    известно. Малко известен факт е,че първия ГУЛАГ е създаден в САЩ през 1863 и 1864г. В десетките лагери са държани хиляди затворници , емигранти и хора от севера след гражданската война.Само в лагера в Андерсонсвил е имало 45 000 северняци,от които са починали 13 000 държани без храна, мед.помощ и коменданта им немеца Хенри Вирц се е отнасял към тях садистки.
    Същото било и в лагера в Маконе, предназначен за 10 000 човека, но са били 35000. Очевидци говорят,че са били живи скелети, облечени в парцали или голи. В лагера са провеждани платени екскурзии, за да видят гражданите как тържествува "справедливостта". Накратко в тези и другите лагери е имало всичко, без само газовите камери, с които Хитлер е "осъвременил" "демократичните" американски идеи.

    Коментиран от #160

  • 141 Босият хъш.

    19 0 Отговор
    Тая ,карикатура,,ги повтаря едни и същи ,по избори..и му дават по 50 евра..Червени кхмери ,примки на шията..Умни интелектуалци учили в Цариград.. ,,Бреййй.Тия боклуци от ,ДПС,то също повтаря,колко е било хубаво през тези 5 века..С турския синджир на крака ..Млъквай ,..На турците ще говори ,колко е било светско в 18 в .А на руснаците ще благодари ,че са го измъкнали от синджира на селджука..Провален , дегенерат!
  • 142 ГрУЮ

    14 1 Отговор

    До коментар #2 от "Дани":

    То пък с Европа цъфнахме. Изгубихме пазара на изток да станем пазар за запад.
  • 143 Нинка.

    8 4 Отговор
    Само БКП ,Оф и БЗНС!!.Харвардчетата,са малки сороси,отишли да учат в ,Голямата демокрация,,с пари на Сорос , Америка за България,,и др...Те са адвокати на дявола ,..Ще се борят за Американските интереси .Стар филм.
  • 144 Две димящи дула

    14 2 Отговор
    Аман от продажни и мръсни боклуци като Петър Бояджиев!!!
  • 145 бойчо

    8 3 Отговор
    На автора му виновни комунистите и Русия, че е предал Родината навремето и са му потърсили сметка. И понеже е провал, му се иска всички да го последваме. Много ме съмнява, че родителите на носителите на "демокрация" харвардските измамници Тръпчинко и Кокорчо ще се окажат видни дейци на БКП.

    Коментиран от #172

  • 146 Кокорчо

    10 3 Отговор
    Всичко би било прекрасно ако нямахме опита с царските юпита, ако миналото на "тези млади хора" беше безоблачно, ако бяха започнали политическата си кариера без лъжи и нарушения на Конституцията, ако не продължаваха да лъжат и да обещават неизпълними неща.
    Така, че господин емигранта или не разбира какво става или е просто съучастник.
  • 147 ОРОЗ

    10 0 Отговор
    Тоя пък , още ли е политически емигрант.След 30 и повече демократичен строй , защо не се завърне и да дава своя принос в страната. Само плямпа зад граница.
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Без корени се изсъхва, а ...

    11 4 Отговор
    ...корените ни са и Русия. Аман от американски възпитаници. Аман от американска пета колона. Не е ли време за референдум. Кой тук, къде го "тегли" сърцето. Веднаж за винаги. Да се сложи "край" на ренегатите
  • 151 Сектата Сорос

    11 3 Отговор
    Този е изтрещял тотално, като казвам, че Соросоидите са сектанти.
    Ела да видиш 32 години соросоидно управление съсипахте морал, семейство, здравеопазване, армия, енергетика, образование.
    32 години съсипахте България.
  • 152 Стефчо,

    7 0 Отговор

    До коментар #65 от "Стефан Петров":

    Сушся.
    Концлагерите са въведени за първи път в Саут Африка,която тогава е в състав на няколко бурски(старохоландски) колонии,или републики.Понеже Англия тогава е най-могъщата държава им вдигнала мерника и почват Англо-бурските войни.Разбира се,Германия ги подпомага тия бури,но основното е,че самите те се противопоставят в жилава съпротива срещу англичаните и последните за да сломят тая съпротива почват да ги тикат по концентрационни кампове-техните семейства.Така са унищожени значителна част от тоя народ,самоколонизирал се в южната част на континента .Другото да ти го разправям,къде в последствие бил взаимстван тоя античовешки и душегубен подход(програмно-целеви и комплексен) ,а някой друг път.
  • 153 Да де

    7 0 Отговор

    До коментар #24 от "Чехия":

    Ако бяха тук още турците, какво според теб щяха да "възраждат" чехите???
  • 154 меги

    7 2 Отговор
    Това изкопаемо няма ли да спре? Само бълва злоба. Той за много умен ли се мисли? Тъпчо1
  • 155 Ало емигранта

    8 1 Отговор
    Кога най-сетне ще се изметете от пространството, че в главите ви само мракобесен комунизъм и подобни дивотии виреят и ръсите отровата си по младите българи??? Оставете хората на спокойствие и се скрийте в мишите си дупки, защото ако не се беше разпаднал СССР никой нямаше да знае вас.
  • 156 Смях

    7 0 Отговор

    До коментар #50 от "НАП":

    Хахах, а сега България е много суверенна държава с над 40 милиарда външен дълг.
    Тези, които преди обичаха социализма, днес имат преки наследници - деца и внуци, които само са сменили посоката на обичта си - към Запад.
    Манталитет не се променя.
  • 157 Матей

    8 2 Отговор
    Аха,затова сега сме цъфнали и вързали,под игото на гринговците,които ни сринаха със земята,и техните местни сподвижници и дол-ноппрроб-ни бок-лу-ци,разграбиха всичко без остатък и сега искат хората да им стават аргати.С Русия бяхме толкова добре ,че бяхме сред водещите страни в света,сега щяхме да мерим ръст с Германия и Япония,А НЕ С Бангладеш и Судан.И такива дрън-кал ни-ци да си затворят устите и да не бъл-ват змии и гущери,защото на никого не му се четат глу-пос-ти.

    Коментиран от #168

  • 158 Otoplitel

    6 2 Отговор
    Поставя се тема за отклоняване на вниманието от актуалните проблеми на обществото.Или е от старческа деменсия или по поръчка.Когато сме в няколко тотални кризи поставената тема граничи с безобразие и малоумие.Нищо градивно.
  • 159 не е така

    3 2 Отговор

    До коментар #21 от "Бесен Язовец":

    демокрацията ти я натресаха от партията с партийно поръчение
  • 160 152

    3 1 Отговор

    До коментар #140 от "Стефан Петров":

    това го не бех чел,но това е кат на война,докато непокорните бури са на бйјното поле,а семействата им по концентрационни кампове.А тук се види само войници по кампове.Значи 45 хил.северни.Или да разбирам,че са в плен на Конфедерацията,така ли?Накрая Конфедерацията губи войната.Ами,ако беше спечелила?шеше да има две североамерикански даржави плюс Канада.Само дет така на стана.Има една и тя е водещата в света.Ако не беше тя германците биха се справили с комунизма още в 1940-та и пр.все неща,които в историята не се вписват,понеже там нама кондиционал.
  • 161 Е да да да де

    4 0 Отговор

    До коментар #120 от "Именно":

    както и у нас в редовете на партията се вляха бранници,национални легионисти и н.н.

    Коментиран от #201

  • 162 P1amen

    6 8 Отговор
    Руската агентурна мрежа в бг. е безкрайно нагла и разполага с доста пари.Това се усеща в морските градове.Няма лошо долре дошли са руски граждани,но при по малко от 0,5% от населинието те успяват да пласират свои хора на ключови позици в управлението.И пред вид факта ,че те са хора без христ.ценности,живели са само в диктатура,пренасят това и в нашия политически живот.Най-пресен продукт на това е Радев инеговия опит да прилага опита на Лукашенко.
    Аз самия нито съм учил вРусия ,нито съм ходил там ,нито съм чукал рускини ,но по неизвестни за мен причини вси гледат да ме пришият към тях.
  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 не намаше

    4 2 Отговор

    До коментар #71 от "Притча":

    най-много да беха върнали на румънците Добруджа.на гърците им се искаше мноо,но едвали би се случило.Виж как реагираха на сигналите на Хорти за излизане от войната.Казаха му марш в старите граници.При румънците бе по-особено.Маршал Антонеску не смяташе да слага оръжие,а да се укрепи по карпатските проходи с един милион войнициЕдин агент-комунист,заедно с Лукрециу Патрашкану навиха краля да арестува Антонеску и тогава Червената армия им предложи,ако се включат срещу германия да им върне загубените територии(Норд Трансилвания и Добруджа евентуално)Нашите и те влезаха във война и си защитиха Добруджата.
  • 165 шо би майна

    3 2 Отговор

    До коментар #163 от "Майна":

    кат е за републиканците,то по-добре е за радев и променивите момчета да гласуваме.Кво ти пречи Радев?Човек на решетката?Не ми се поверва.Тез републиканци я земат 2-3 процента,я не.И кой го излъга Горан да иде с тях?
  • 166 аз съм

    7 3 Отговор
    От къде го изкопахте този пасквил на един вече сенилен старец ?!?
  • 167 100pera

    9 2 Отговор
    Аман от московски възпитаници. Аман от руската пета колона...
    О.К. Аман от общо плюене без имена.
    Щото е най-лесно да кажеш неща като аман от крадци, корупция, бяла и съдийска мафия, аман от некадърни ченгета, аман от... квото се сетиш. Но без да казваш нито едно име - опасно, можеш да се скараш с някого или пък някой да ти се разсърди...
    И после - с какво руската пета колона е по-лоша от американската, британската, германската, китайската, турската ... пети колони? Все са един дол дренки - национални предатели.
  • 168 Кога бе

    3 7 Отговор

    До коментар #157 от "Матей":

    Кога си бил добре?И Русия тогава,Съв.съюз не беше добре.Висоцки пееше,че нямат пари да си купат пирони за ковчег.По-добре беха Чехословакия,Унгария и ГДР.Полша,Съюза,румънците,ние-зле бехме.
  • 169 Доктора

    9 3 Отговор
    Дайте му пенсия на параноика-Каква Османска империя,каква Европейска цивилизация му се привиждат? Има Гейропа и Еврабия в момента и такива лудаци са не пета ,а десета колона. От там нищо добро няма да донесе вятъра.
  • 170 Аспарух

    8 2 Отговор
    Цар Борис 3 и Бай Тошо са последните български политици и държавници. Всичко останало е продажници и предатели. И лопата им е малко.
  • 171 Вълканов

    9 2 Отговор
    Господин Бояджиев, да взимите да се ограмотите историчиски. Точно този Ваш Запоз, в средата на 19-ти век отне Влахия от България, създавайки нов език, по-късно наречен Румънски, в който една дрета са видоизменена Българска реч. Същият този запад, след Балканската война насилствено отне Босна и Херцоговина и отнемайки правото на Сърбия за законни нейни земи. Това наложи спречкване на Сърбите с нас, защото останаха без награда след Балканската война. Това наложи, Сърбите да поискат част от Македония и доведе до Междусъюзническата война. Това изостри взаимоотношенията ни със съседите дори до сега. За Влахия, виновник бе Франция, за Босна и Херцеговина е Австроунгария.
    А сега , господине, а сега подкрепят , извършват натиск над България, да се откажем още от една Българска територия - Македония.
    Господин западняко, през изминалите над 30 години, Германия под егидата на Евросъюза разгроми Българската икономика, за да могат техните произведения да ги купуваме.
    Питам Ви, господин "западняко", къде е тука Русия, къде е?

    Коментиран от #173

  • 172 кой е бояджиев

    3 5 Отговор

    До коментар #145 от "бойчо":

    Не беше ли съден понеже правил демонстрации против участието ни във военната интервенция в Чехословакия?Май нещо такова имаше.Или не види се кой знае кво предателство. Хора правеха демонстрации тогава,а в къщи всички хора се подиграваха на комунистическия режим.Малко по-късно,през септември 73-та в Чили ген.Пиночет осуети метеж на комунистите със собствен такъв.Вдигна армията в един топъл ден,изпоарестуваха всички по-опасни елементи и ги бутнаха на стадиона.Комунягите си умряха от мъка.Та за тоя Бояджиев ставаше въпрос.Той после май избяга.И тва не беше лесно.Границите се вардеха с автомат Калашкиков,кушета и кльонове.Живеехме в големия затвор.
  • 173 аде бе

    2 1 Отговор

    До коментар #171 от "Вълканов":

    Вълканов кви ги раздрънка.В руманския език наистина има една трета български,или как да кажем,славянски думи,ама ти да твърдиш,че в 18-ти век е било българско там.Хммм!Било е българско при Крум,или Калоян.После България я няма(1396-та).А,а,а,дали са на последен български владетел едно имение със замък в сегапния Винцу де Жос и от това са останали само руини.Унгарският крал му го дава.В това време руманците все оште не са под чалмата,но ние вече сме.Не изопачавай историята.Сърбия почва да точи лиги по спорната зона на Македония,понеже в Лондон е решено да има нова,албанска даржава.Босна и Херцеговина?Тях ги анексира Австроунгария в едно време,когато сръбскя крал Обренович е техно протеже.После му спретнаха заговор,дойде Карагеогиевич и тогава почнаха ала-балистиките.Понеже светът вече ставаше друг,кроеше се Голямата война,Русия залиташе по Франция(нали беха взели много френски заеми да направят железници),баламосваше я Англия да скара императора Никалая с германския император,а и там в Германия авантюристи беха по върховете,та стана и тоя сараевски атентат и т.н.,т.н.т.н.Ний бехме малка незначителна страна.Французите ни използваха в пропагангата си да могат да привлекат Турция,че уж българите били жестоки и тва-онова.НЕ заблуждавай,моля
  • 174 Бивш левскар

    3 1 Отговор
    Дано и на нашата улица да изгрее слънце най-после.
  • 175 Хахаха

    7 3 Отговор

    До коментар #78 от "Перо":

    По времето на соца и най обикновени - областни ВУЗове в СССР са в пъти по - елитни от най елитните вашите по времето на дермокрация.

    Коментиран от #186

  • 176 жуков

    5 3 Отговор
    изпълзя и тоя страхлив плъх !
  • 177 Аман

    8 3 Отговор
    От задокеански циници, аман от европейски псевдолиберални и джендърски вектори.
  • 178 Пффф

    7 3 Отговор
    Аман от такива дето са си подвили опашките на времето, страхливо са побегнали на Запад и сега дошли акъл да ръсят и да се правят на изстрадали дисиденти !

    Коментиран от #194

  • 179 Бах

    6 4 Отговор
    Тоя на снимката ако му сложа едно черно бомбе.......ми прилича на ония злите равини дето точат кръв на християнски деца.А иначе по плюенето го докарва като Сашо Прасето !
  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 русофил

    5 2 Отговор
    КОЙ Е ТОЯ ПУНДек
  • 182 Този дали

    4 3 Отговор
    знае че втората световна свърши отдавна или просто е с алцхаймер?
  • 183 костас

    7 1 Отговор
    И преди и сега разлика няма, предатели колкото щеш. Преди при близо милион членове на БКП и още толкова доносници готови да донасят какво ли не само и само да се облагодетелстват от властта,сега достатъчно много има ,които са готови да се сложат в угода но западни служби,фондации и пр. пак заради същото да се облажат,да задоволят егото си от участие във властта и осребрят дребните си материални интереси.
  • 184 БРАТЧЕТ

    5 3 Отговор
    ТИ КАКЪВ БЕШЕ,.. али не ти дадоха да си разиграваш кончето,. и изведнъж московските визпитанници са лошо,.. ами сега лоши са и Хардвардските... лъжеш нали, за парички

    Коментиран от #204

  • 185 Айде бе

    3 2 Отговор

    До коментар #25 от "НИЯ":

    Много сме си добре, но червеняците огладняха и с обичайните им подривни дейности и атентати разбутаха държавата, та сега пак заприлича на пробито корито, което потъва!
  • 186 И аз да кажа

    5 6 Отговор

    До коментар #175 от "Хахаха":

    Такива ги дрънкате, комплексираните руснаци, и си вярвате! По соца бяхте изостанали с десетилетия- през 1988 г в много магазини в Москва и Ленинград на касата смятаха с големи сметала! Купих си две и ги показвах тук да се смеем как ще преборите САЩ и капитализма! Още ги пазя, за задр .ъстеняци, които вярват че соцът и СССР са били голямата работа.
  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 факт

    5 0 Отговор
    Аман и от ши б а ни пе да ли но това е то
  • 190 Шаран БГ

    2 4 Отговор
    Вярно бе , никой не е учил в Русия - Петербург, Москва , Одеса ! Само дядо ми е бил на бахчеванлък някъде около Николаев и чак след ПСВ ходи северозападно от Букурещ по поречието на Дъмбовица.
    И колко "нежно"......" ....българите тръгнаха на Запад - кой да учи, кой да работи . "
    Колко и кои от близо 2 /два/ милиона учат, г-н Бояджиев. Вие , като политически емигрант ,вероятно знаете какво означава думичката "ГЛАД" ? Огромен брой хора бяха прокудени от България по най-безцеремонен начин, точно от новите "капиталисти" , московските възпитаници и проповедници на марксистко-ленинските небивалици !!
    Сегта Вие ми хвалите "продължителите на подмяната" като западни възпитаници. Да излязат на чело, за да отнемат голяма част от гласовете на електората, са им позволили "старите муцуни" !!! Така че много не се изсилвайте - изчакайте да мине средата на месеца !!!
  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 Ха ха

    2 3 Отговор
    Доказано! Руска медия!
  • 193 Стефан

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "Дани":

    Ние НИКОГА не сме били срещу Русия, тя е агресора през първата световна война, тя хвърля пари за глупаците в България които ще им се вържат, БКП след няколко неуспешни години в парламента обявява че започва въоръжена борба ПАК по заповед от Москва, те са предателите и родоотстъпниците, през ВСВ България НЕ Е УБИЛА НИТО ЕДИН ВОЙНИК на СССР, срещу тях са се били балтийските републики, Полша, Чехия, Словакия, Словения, Унгария, Румъния, Украйна и Тонка картечарката - съветска мед. сестра убила над 1500 руснаци, а за благодарност на 05. 09. 1944 г ни обявяват война, влизат в България, мобилизират войската да се бие срещу германците, даваме хиляди жертви и пак сме сред победените страни и то благодарение на / братята/ ни, след това налагат терор над народа си и избиват без съд и присъда хиляди, окрадоха на хората земята и добитъка и ги набутаха в ТКЗС от съветски тип, резултата е ясен, така че драги България и да иска НЕ МОЖЕ да направи НИЩО ЛОШО на мурзилките.

    Коментиран от #199, #203, #207

  • 194 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 195 Цецу Сансьорния

    5 1 Отговор
    Къф е тоз царвул?
  • 196 Грух

    1 4 Отговор
    Слава на Русия !

    Да живее Путин !

    Бояджичиичо да г. О ду. Ха !

    Коментиран от #197

  • 197 чукчета

    4 4 Отговор

    До коментар #196 от "Грух":

    Никой не ги бръсне за сливи Расия Изостанали и деградирали наследници на Болшевиките
  • 198 Marinov

    2 1 Отговор
    Пази БОЖЕ от персони с Вродени Видения и Комплекси, все некой все им Пречел а не се усещат че и за чепове за Зеле не стават !!!
  • 199 Браво бе

    2 1 Отговор

    До коментар #193 от "Стефан":

    , много точно си го описал. Ние няма да воюваме с Русия, ако ще и да ни избият. За това другите около нас, и бивши соц страни процъфтяват, а нас американците унищожават.
    Явно добре знаят историята ни.

    Коментиран от #202

  • 200 Роко

    0 1 Отговор

    До коментар #120 от "Именно":

    Интересна история ще потърся тази книга. Макар че ми се струва малко нереална. Както вече писах властта се е отнасяла необяснимо толерантно с комунистите. Вярно убивали са най - дивите бандити но общо взето повечето не са ги закачали.

    Коментиран от #206

  • 201 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #161 от "Е да да да де":

    Не знам случай легионери да са се вляли в редовете на комунистите, макар че не би ме учудило много. Както е казал другаря Адолф Хитлер на въпроса кво да правят с хилядите комунисти желаещи да встъпят в редовете на НСГРП през 33-та: " приемайте ги разлика между нас няма". Макар че червената банда социалисти не е била толкова толерантна като братската й кафява банда социалисти.
  • 202 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #199 от "Браво бе":

    Приятелю когато трябва българите се бият с руснаците и то много добре. Толкова добре че на 3 март 1918 година (датата на най - голямото унижение в руската история не е избрана случайно тя е реверанс към изстрадалия от руски изтъпления български народ) Германия кани български представители на подписването на безусловната капитулация на Русия.

    Коментиран от #205

  • 203 Роко

    1 0 Отговор

    До коментар #193 от "Стефан":

    Приятелю през ПСВ сме се били с руснаците и така сме ги били както татарин не ги е бил (а те са били роби на татарите триста години). Това е една от причините България да е сред загубилите ВСВ (другата е необяснимата патологична омраза която изпитват руските и съветските властници към българския народ въпреки че от него са видяли само добро) въпреки хилядите жертви които даваме и установяването на комунистическата банда на власт в България.
  • 204 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #184 от "БРАТЧЕТ":

    Че лъже е ясно. Пък и Кире Канадчето не е харвардски възпитаник там е карал некви курсове иначе си е комуне от най - долните
  • 205 Верно ли

    3 1 Отговор

    До коментар #202 от "Роко":

    Пич, Русия напуска войната една година преди 1918, вземи си прочети домашното по история

    Коментиран от #208

  • 206 220

    0 0 Отговор

    До коментар #200 от "Роко":

    Може да си спестиш 20 кинта,фърлени на вятъра,понеже не е особено интересна.За сметка на това,като влезеш в нета на особата Стефан Богданов,или там как беше най-влиятелните комунисти и подобно,та там има прикачен файл на книгата Две смърти няма,без една не може.Една книга,която напрви радостно впечатление,когато я открих,понеже дълго я търсех по антиквари,а и бая кинти давах,ама...не се случи.Та в тая книга между другото пак се види и нещо по-така.Лицето,кат си изтърпяло наказанията там,сурови наказания и го засилили търговски агент в Швейцария(все пак не случаен комунист) и там при дошлата делегация от София ги закарали да гледат колекции от високи марки часовници и един от нашите(явно селски модел) зел,че свил един часовник,но такива кат Богданов го забелезали,демек по-наблюдателни хора,досуш кат за службите,които някога са заемали и там,пак някъв на висока търговска позиция нашенец(и не случаен,разбира се) се доближил го гепача,бръкнал му истимарската в джоба на сакото и измълкал часовника,та отървал гафа.Интересна книга,докато тая дет е излезла сега си е чиста ала-бала и не си струва да си даваш кинтите.
  • 207 Стефчооо

    0 0 Отговор

    До коментар #193 от "Стефан":

    ,пак нередовно изказване!Разликата между болшевишката Русия,която как го каза"хвърляла пари на глупаците".Кои глупаци бре СТЕФЧО?Ония,дет после им направиха паметни плочи и ти а и аз,де и мнооо кат мене и тебе)висехме по комунистическите празници на пост?!що тогава не каза думица бре Стефчо?Що на баЩа ти и маЙкати щеха да ги изхвълят ведната от партията и от работа,а не дай боже да е бил някъв деястващ офицер от армия и т.н.Та разликата между едната и другата Русия.Оная,чийто фронт германците отцепиха,като помогнаха на Ленин и Троцки да направят метежа сполучлив не беше кат ттая дет хвърляла пари на глупаците.Войната започва.БГ се включва по различни причини-политически(реванш на загубите),икономически-Германия за разлика от Англия в икономическите си сношения към БГ прави износ не на стоки(англ.),а на КАПИТАЛИ,с Русия оъе по-зле и пр.Сърбия може и да се е оказала костелив орех,но не и за наш войник.После...реванша!И Румъния се страхува от реванш.Няма да я подмине.Та Русия в този момент е съюзникът на Сърбия .И кво?Ше им рзпокляска на българите-браво бе.Та така,това си е война.Англичаните се изсипват на ГАЛИПОЛИ,ама руските бойни параходи не може да стигна до там-трябва да заредат с кюмур в Бургас.Естествено злобата се появява и поради това.Та Варна,Балчик бомбардирани.Германски подводни лодки ги прогонили параходите с огромни щети,разбира се,мухахаа.После почва и Добруджанската офанзива.Пак тесла по всички дисциплини.Зашеметената и разбита руска армия се
  • 208 Роко

    1 0 Отговор

    До коментар #205 от "Верно ли":

    То бива да си необразован ма чак толкова не бива. Когато си необразован не е зле поне да погуглиш малко преди да съветваш някого да си погледне домашното по история (наука от която си нямаш халхабер). На 3 март 1918 година в Брест е подписан Брест-Литовския (тогава така се е наричал градът) мирен договор с който Русия излиза от войната.

    Коментиран от #209

  • 209 Верно ли

    4 0 Отговор

    До коментар #208 от "Роко":

    Явно ше требе урок по история за ученици:
    България влиза в ПСВ на страната на Централните сили срещу Антантата и Русия. През 1917 г. Русия излиза от войната. А след тва Съветска Русия подписва сепаративния Брест-Литовски мирен договор с Централните сили. Правиш ли разлика между Русия и Съветска Русия (станала такава след еврейския преврат финансиран от вън)??

    Брecт-Литoвcкият дoгoвoр прocъщecтвувa caмo някoлкo мeceцa. Вaжнo иcтoричecкo cъбитиe ли e тoй или нeзнaчитeлнa cтрaницa в иcтoриятa?
    На всичко отгоре слeд като Брecткият мирeн дoгoвoр ce прeвръщa в къc хaртия, Гeрмaния признaвa пoрaжeниeтo cи във вoйнaтa, a кaйзeрът e cвaлeн. Тoecт прaвитeлcтвoтo нa Cъвeтcкa Руcия e cпeчeлилo пoвeчe oт Брecткия мир, oткoлкoтo Гeрмaния?
  • 210 де юре

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "тодор":

    Като имаш шапка сваляй я !!АЗ ако имах щях да му я сложа в комина !
  • 211 Пипи дългото чорапче

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "ЕЙ ИзКУФЕЛНИК":

    Този човек Никога Не е бил на държавна работа!Сам си е изкарвал парите и от никого не е зависил.Сам си е бил началник,сам работник.Да не говорим,че обръщението ви не знам как,но не е изтрито.