Отидете към основна версия

24 720 134

"Продължаваме промяната" ще имат сериозен проблем с невнятния Слави

  • евгений кънев-
  • слави трифонов-
  • продължаваме промяната-
  • има такъв народ-
  • правителство

Колко заради Его, мачизъм, политическо невежество или зависимости - предстои да се види

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Евгений Кънев, икономист:

"Христо Иванов (ДБ) и Корнелия Нинова (БСП) подадоха оставки, сега чакаме тази на Слави (ИТН).

Звучи като виц, нали? Ето ви разликата между партия и корпорация. Всъщност Слави дори заяви, че ако можел да върне нещата назад - пак така бил постъпил. При положение, че това е най-тежко загубилата ”партия”.

Това е ключ и към разбиране мъчността на предстоящите преговори. Докато с ДБ има почти пълно препокриване на програми, а с БСП има препокриване на президентски предпочитания и дори цели, ПП ПП ще имат сериозен проблем с невнятния Слави. Колко заради Его, мачизъм, политическо невежество или зависимости - предстои да се види. Но със сигурност Слави&Ко ще седнат добре върху тяхната безалтернативност. А досега само ДПС не е загубило от тази партия - и нищо чудно да се окаже техния заден вход във властта.

Все пак има още една възможност за коалицията около ПП ПП: правителство на малцинството по принуда. След събиране на гласове да мине, правителството може да разчита на прости мнозинства срещу опозицията, а за вотовете, които искат 121 гласа, като този на недоверие - на плаващи мнозинства.

Отделно, допускам, че в ГЕРБ може да тръгнат центробежни процеси след още година извън властта или ако нещо се случи с лидера им. И някои депутати - с риск да изпаднат от политиката - да почнат да подкрепят. А пък по някои теми - извън COVID и геополитика - може и гласовете на "Възраждане" да потрябват.

Сега най-важно е да се направи обща програма за управление между поне ПП, ДБ и БСП. Последната може да се окаже далеч по-приемлива, ако някой младок като Вигенин я оглави.

ДБ може да допринесе много с целия си талант за успеха. Надали някоя друга партия има по-добри кандидати най-малкото за министерствата на правосъдието, здравеопазването и отбраната.

Но най-големият шанс за успешно управление е в качествата на Кирил и Асен. Това че са високо образовани и с опит в международния бизнес им е дало изключително важни умения като гъвкавост, умереност, диалогичност и стремеж към резултат - които ясно отсъстваха в нашия политически Джурасик Парк. А тези умения са вече залог за успех.

И техен, и на България".


Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по избирателна активност.
Ние, българите.
Наистина ли не ни пука как ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от съседна страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме масово!

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 144 гласа.

Свързани новини