Отидете към основна версия

38 877 141

Путин е напуснал бункера в Урал и вече е в Москва

  • владимир путин-
  • русия-
  • кремъл-
  • москва-
  • григор лилов-
  • украйна-
  • война-
  • военно командване-
  • бункер-
  • урал

Западна Украйна ще устои и няма да бъде превзета заради масираната помощ от света

Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар във Фейсбук на Григор Лилов:

1. КАКВО СТАВА В КРЕМЪЛ?

*** Разпри в Съвета за сигурност на Русия: защо изгубихме войната...

Кремъл обяви, че следобед ще се проведе извънредно съвещание на Съвета за сигурност на Русия. По моите източници обаче съвещанието е стартирало в 10 часа (бел. ред. статията е публикувана вчера, на 3 март). Както снощи съобщих, Путин е напуснал бункера в Урал и от вчера е в Москва. Какво се обсъжда според информацията, която събрах:

1. войната с Украйна и военната перспектива;

2. финансовата и икономическа перспектива на Русия;

3. как да се водят преговорите за мир и от какво да се иска и от какво да не се отстъпи.

4. санкциите.

Очертали са се крила: "сибирски мечки", "гълъби". "акробати" (балансиращи между едните и другите)

Сибирските мечки са военните и ГРУ (Главно разузнавателно управление), както и външният министър Лавров.

Нещастието на сибирските мечки е в лъжите, че руският войник и народ ще попилее Москва, ако загуби войната. Вече всички знаят, че това е илюзия.

Бедата им е, че армията само формално ще им се подчини, ако опитат опит за преврат и всъщност няма да вземе широко участие.

Нещастието им е, че елитната Кантемировска танкова дивизия и въздушно-десантната дивизия край Москва - и двете подсигуряват Кремъл срещу безредици и преврат) са лично предани на Путин и не са в подчинение на Генщаба.

"Гълъбите" са ужасени от перспективата, в която вкупом с "мечките" и "акробатите" вкараха Русия. "Акробатите" твърдят, че не всичко е загубено - нещо може да се запази.

Путин засега мълчи и не взима отношение.

Стартът на съвещанието е бил с негово изпускане на нервите срещу всички присъстващи, наречени "пълни некадърници, които в друго време щяха да ги разстрелват". (използвани са и др. епитети и ругатни, но няма как да потвърдя за достоверност)

РЕЗУЛТАТИ:

Решенията още не са оформени формално, но някои вече ги има.

1. По точка "войната".

*** Загубена е. Имало е големи разпри между крилата, нападки с крясъци и обиди

*** Западна Украйна ще устои и няма да бъде превзета заради масираната помощ от света, каквито и сили да се хвърлят. Русия няма сили да удържи ситуацията във вече окупираните територии освен с масов, повсеместен терор, което ще разпали войната отново в тях (моя бел. - тя не е спирала, съпротивата продължава) и руската армия ще се изправи срещу цялото население, вкл. и рускоговорящите.

*** съгласие за незабавно прекратяване на огъня още тази вечер и без условия, но в последния момент на преговорите, като се дава време на военните да обърнат хода на войната (моя бележка - абсурд);

*** съгласие с незабавно изтегляне на руските войски от окупираните след от 24 февруари територии;

*** статуса на сепаратистките Донецк и Луганск - да се отложи и протака в хода на следващия етап - мирните преговори. Изтегляне на армадата руски войски от тях, но оставяне на спецчастите и някои професионални военни части под формата на местни милиции, Подсилване и превъоръжаване на така нар. милиции с най-съвременно оръжие.

2. По точка "дереджето" вътре в Русия:

*** при масови протести за сваляне на властта - военно положение;

*** няма никаква друга възможност за лидер освен Путин. Евентуална негова смяна (например заболяване) ще помете целия елит. Вкл. "мечките" са категорично "за".

*** стряскащи данни от премиера и Националната банка за ситуацията с финансите и икономиката. Практически е излязла от контрол заради санкциите. Лоша прогноза за големи банкови фалити, хиперинфлация и банкрут по външния дълг на Русия (моя бел. всички световни рейтингови агенции рязко снижиха оценката му)

*** не само западните компании намаляват покупките на руски петрол и суровини, но и Китай. (виж какво и защо го е направил Китай в спешните разговори с Байдън и Путин в поста ми от 2 часа нощеска "ДОПЪЛНЕНИЕ: КОЙ КАКВО ЩЕ ИСКА") Китайските банки спират работата си с руски банки, Пекин отказва половината от руските доставките на нефт и на каменни въглища

ЗАСЕГА ТОЛКОВА.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 230 гласа.

Свързани новини