Отидете към основна версия

3 158 11

Лиляна Павлова: Тактиката на ГЕРБ шокира властта

  • лиляна павлова-
  • вот на недоверие-
  • герб-
  • "атака"-
  • инвестиционното проектиране

Утре хората на Борисов ще се регистрират, ако дойде и Атака

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Фактът, че ГЕРБ не се регистрираха днес в пленарна зала и осуетиха дебатите по вота на недоверие, беше обяснен и от депутатата Лиляна Павлова като целенасочена тактика, която е постигнала целта си и е шокирала властта. Народният представител не разкри какви маневри замислят за утре от партията и посочи, че за ГЕРБ не е проблем да внесат нов вот на недоверие.

По думите на бившия министър на регионалното развитие в кабинета „Борисов” в студиото на “Лице в лице” на бТВ, ГЕРБ категорично не се отказват от вот или дебат по вота, а само използват всички налични парламентарни техники, за да го мотивират. „Днес нееднозначно се показа кой е третият коалиционен партньор – „Атака”, посочи Павлова и допълни, че партията на Сидеров удобно е била изпратена в Брюксел.

„Нека дойдат от „Атака” и да си направят кворума, подкрепата е пратена удобно в Брюксел за среща с ЕНП, а оттам пък казват, че въобще не са имали срещи с тях”, коментира тя и попита къде пътуват депутатите на екскурзия.

Междувременно от ГЕРБ заявиха, че утре ще се регистрират за дебатите, ако дойдат и от "Атака" - може би с "Авиоотряд 28"... Това бе обявено от депутата Владислав Горанов, който определи отсъствието на парламентарната група на Волен Сидеров като предвидлив, но елементарен ход. 

Лиляна Павлова коментира още, че министърът на инвестиционното проектиране, към когото е насочен вотът на недоверие, сам е казал, че ведомството не съществува и така потвърдил, че 4 месеца не са работили и има провал на правителството. „Министър Иван Данов пък е получавал социални помощи от Франция, 1.174 млн. лв е бюджетът на това ведомство”, добави тя.

Критиките към новосъздаденото министерство не спряха дотук. Павлова изреди милионите похарчени от него пари, спрени инвестиции, забавено строителство и проектиране, ступор в администрацията и др. Тя атакува и сградата на инвестиционното министерство – бившата на институт „Сервантес”, намираща се в центъра на София. Според Павлова местоположението и високият наем биха били добър приход за държавата, но властта е предпочела да го предостави безвъзмездно.

Бившият регионален министър заяви още, че Реформаторският блок подкрепя подхода за „отрязване на клона”, на който стоят управляващите, прилаган от ГЕРБ. Тя отрече с партиите в блока да се готви коалиция на ниво избори, но добави, че след предсрочни избори е нужно силно дясно, което да осигури представителство в парламента на дясномислещите хора.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини