25 Септември, 2013 22:23 3 159 11

Лиляна Павлова: Тактиката на ГЕРБ шокира властта

  • лиляна павлова-
  • вот на недоверие-
  • герб-
  • "атака"-
  • инвестиционното проектиране

Утре хората на Борисов ще се регистрират, ако дойде и Атака

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Фактът, че ГЕРБ не се регистрираха днес в пленарна зала и осуетиха дебатите по вота на недоверие, беше обяснен и от депутатата Лиляна Павлова като целенасочена тактика, която е постигнала целта си и е шокирала властта. Народният представител не разкри какви маневри замислят за утре от партията и посочи, че за ГЕРБ не е проблем да внесат нов вот на недоверие.

По думите на бившия министър на регионалното развитие в кабинета „Борисов” в студиото на “Лице в лице” на бТВ, ГЕРБ категорично не се отказват от вот или дебат по вота, а само използват всички налични парламентарни техники, за да го мотивират. „Днес нееднозначно се показа кой е третият коалиционен партньор – „Атака”, посочи Павлова и допълни, че партията на Сидеров удобно е била изпратена в Брюксел.

„Нека дойдат от „Атака” и да си направят кворума, подкрепата е пратена удобно в Брюксел за среща с ЕНП, а оттам пък казват, че въобще не са имали срещи с тях”, коментира тя и попита къде пътуват депутатите на екскурзия.

Междувременно от ГЕРБ заявиха, че утре ще се регистрират за дебатите, ако дойдат и от "Атака" - може би с "Авиоотряд 28"... Това бе обявено от депутата Владислав Горанов, който определи отсъствието на парламентарната група на Волен Сидеров като предвидлив, но елементарен ход. 

Лиляна Павлова коментира още, че министърът на инвестиционното проектиране, към когото е насочен вотът на недоверие, сам е казал, че ведомството не съществува и така потвърдил, че 4 месеца не са работили и има провал на правителството. „Министър Иван Данов пък е получавал социални помощи от Франция, 1.174 млн. лв е бюджетът на това ведомство”, добави тя.

Критиките към новосъздаденото министерство не спряха дотук. Павлова изреди милионите похарчени от него пари, спрени инвестиции, забавено строителство и проектиране, ступор в администрацията и др. Тя атакува и сградата на инвестиционното министерство – бившата на институт „Сервантес”, намираща се в центъра на София. Според Павлова местоположението и високият наем биха били добър приход за държавата, но властта е предпочела да го предостави безвъзмездно.

Бившият регионален министър заяви още, че Реформаторският блок подкрепя подхода за „отрязване на клона”, на който стоят управляващите, прилаган от ГЕРБ. Тя отрече с партиите в блока да се готви коалиция на ниво избори, но добави, че след предсрочни избори е нужно силно дясно, което да осигури представителство в парламента на дясномислещите хора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Атанас Каръмчев

    4 2 Отговор
    Поведението на Лиляна Павлова е нагло.
  • 2 Христо Ковачев

    1 3 Отговор
    ПОВЕДЕНИЕТО НА ВСИЧКИ ОТ ГРОБ Е НАГЛО ,НАЛИ НАЙ НАГЛИЯ ИМ Е ПРЕДВОДИТЕЛ АТАМАН ,ДНЕСКА ДОРИ И ОТ ГЕРБ ЕООД ОСТАНАХА ОБЪРКАНИ,СМОТАНЯЦИ ОТ ЕДНА УМИРАЩА ПАРТИЯ КАТО НДСВ ,ЛОШО Е ОБАЧЕ ЧЕ НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗА БОКО И НЕГОВИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И КРАЖБИ С ОНОВА ДЯНКОВ,КОЙТО СИ ЖИВЕЕ В ЩАТИТЕ И СИ ХАРЧИ ОТ КРАДЕНИТЕ МАНГИ
  • 3 greg

    2 3 Отговор
    Поведението ва ГЕРБ шокира с ПРОСТАЩИНА
  • 4 Alexander Anguelov

    0 1 Отговор
    В България Егоцентричният пропорционален избирателен модел е умишлено заложен през 1990 с цел самоунищожение на българското общество и държава!!! Партиите по смисъла на закона са Еднолични Търговски Дружества и това е факт! Те са собственост на тези който са ги регистрирали: това е техният завоалиран бизнес, а това извращава цялата идея за партиите - отворете си очите!!! Всички които защитават пропорционалният модел са или непросветени или Предатели на България! Хора недопускайте да ви манипулират! Верният път е 100 % мажоритарни електронни избори при задължително гласуване с глоба от 20 лв.Хора осъзнате се! Бог Да Пази България от всички предатели.
  • 5 Димо Делчев

    1 2 Отговор
    Както очевадно се вижда, всички от тази измислена партия герб са абсолютни ид..ти! Дай си ми куклите искам си парцалите, децата в детската градина носят по-голяма отговорност от тези!!!
  • 6 Пацо

    1 1 Отговор
    Бихте ли ми обяснили нещо, че не го разбирам:
    БСП и ДПС с подкрепата на "Атака" създадоха правителство именно защото те имат кворум в залата! Дали ГЕРБ е в залата или извън нея няма значение, те затова са в опозиция.
    Ако сега се оказва, че без ГЕРБ няма кворум значи това правителство е нелегитимно и ГЕРБ не са в опозиция, какво се правите на ударени с мокър парцал по главата!
    Сърдете се на "Атака", те управляват България сега, каквото те кажат това е.
  • 7 Сульо

    1 2 Отговор
    Давай Бойко не се отказвай. Всички българи сме с теб - 1 милион само останахме, но ще борим с цигани, турци, копанари, комунисти, шовинисти - общо около 6 милиона измет, които гласуват за Станишев, Доган, Местан, Сидеров, Кунева, Костов, Пенчо Витков и други б...ци, чиято цел не е да помогнат на България, а единствено на себе си.
  • 8 борислав димов

    1 2 Отговор
    Не съм чул запис на Сидеров, с прокурор, да спасява посредствен министър в дома си.По тъп,самовлюбен ,злобен и объркан човек от борисов не съществува ,според мен.Останалите са същите ,но да стигнат борисов им тртябва време-година,две.И тогава -ще ни се е.. м.....а тотално.Ама на кой му пука.

    Коментиран от #11

  • 9 Христо Ковачев

    0 2 Отговор
    СУЛЬО ТИ СИ ЛУД ЗА ВЪРЗВАНЕ
  • 10 ВИП АМГ

    1 0 Отговор
    komunisti mnogo ste se sabrali tuka be.iako se pnete za kebapchetata
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.