Отидете към основна версия

1 772 33

Соня Колтуклиева: Някои много се превъзбудиха, че идва техният час, заради армията от негласували

  • соня колтуклиева-
  • кабинет-
  • избори

Румен Радев начело на партия е стар рефрен и поувехнала надежда

Снимка: Архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Може ли Румен Радев да се появи на политическата сцена целият в бяло с клонка от маслини и да поведе Народа към светлото Бъдеще? Аз не вярвам в това.

Това коментира във "Фейсбук" Соня Колтуклиева.

Да, ниската избирателна активност носи белега на разочарование от политическата класа, обърканост, апатия … И сторва място за нов Месия?! Може би. Макар да не е много сигурно.

Лъвът, който е Близнак, се готви за скок отдавна, размахва гривата, вдига юмрука. И?! Какво от това. Нищо. Само очаквания. Да поведе хората и България да стане “нормална държава”, каквото и да означава това.

Румен Радев начело на партия е стар рефрен и поувехнала надежда.

Преди време, на върха на популярността му и на високото обществено одобрение, на “Дондуков”2 започна да се обсъжда идеята за президентска партия. Питани бяха анализатори, общественици, известни журналисти - и аз между тях - дали има почва за това. Имаше - да.

Идеолог на проекта щеше да бъде Иво Христов, началник-кабинет на президента. Нооо … изведнъж той предпочете да се заумилква около Корнелия Нинова и да замине за Брюксел като евродепутат на БСП. Близък приятел на Румен Радев тогава ми каза, че Иво Христов дал следното обяснение на началника и благодетеля си: Имам кредити, които трудно изплащам, трябва ми висока заплата. Е, те така, дето вика народа: всеки си гледа джоба.

Какво научих днес? Някъде преди 2-3 месеца, Иво Христов реанимирал старата идея за президентска партия и започнал да навива президента да учреди партия “Трети март”, тъй че той да оглави евролистата. Държавният глава отказал да благослови идеята и да се обвърже с нея.

Да, възможно е, ако Румен Радев утре-вдругиден изведнъж подаде оставка и оглави политическа партия да постигне успеха, който сега му се приписва.

Аз не вярвам в това.

Защото Генерала е безстрашен военен пилот, опитен командир, властен главнокомандващ, но той би следвало да съзнава, че армейският плацдарм и политическата сцена са много различни … много.

Румен Радев не е рисков играч.

Видя се в случая с Иван Гешев, че рейтингът на институцията не се прехвърля върху личността, когато напусне кабинета; няма същата сила и въздействие; популярността спада.

Ако се формира правителство сега и то заработи със сравнително стабилна подкрепа … въпросът с новия Месия ще загуби актуалност и президентът ще продължи да си играе ролята на критѝка. Системните играчи си научиха Урока.

Някои много се превъзбудиха, че идва техният час, заради армията от негласували. Превземането им, обаче, не е като да се гмурнеш с атлетичната си фигура в дълбоката вода.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 31 гласа.

Свързани новини

  • Какво да се прави?

    Паулина ШИШКОВА Обикновено никой не пита хората. От тях се иска само да гласуват. Питат хората и чрез анкети, на които някои отговарят ка ...
    днес в 16:42 ч.
    684
    22
  • Какво да се прави

    Какво да се прави след поредните безсмислени избори, как да се сформира стабилно мнозинство в парламента, може ли да се отвори дебат за промени в поли ...
    днес в 15:33 ч.
    797
    35
  • Проф. Ганчо Т. Ганчев: Какво показаха изборите на 9-и юни?

    Рекордно ниската избирателна активност по време на извънредните вътрешни парламентарни избори и изборите за европарламент шокира наблюдателите и бълга ...
    вчера в 16:00 ч.
    1 046
    10
  • Как ГEРБ (не) успя да спечели изборите

    Много политолози, социолози и анализатори - в повечето случаи поддръжници на ГЕРБ - призовават опозиционните партии и най-вече ПП и ДБ към смирение и ...
    23.06.2024
    1 938
    32
  • Огнян Минчев: ПП е партия само на хартия

    Листата на ППДБ в 23 избирателен район за Европейските избори беше силно разместена. Поставеният на пето място лидер на ДСБ Радан Кънев получи 37 000 ...
    23.06.2024
    2 314
    30