Last news in Fakti

13 Юни, 2024 13:00 1 726 33

Соня Колтуклиева: Някои много се превъзбудиха, че идва техният час, заради армията от негласували

  • соня колтуклиева-
  • кабинет-
  • избори

Румен Радев начело на партия е стар рефрен и поувехнала надежда

Соня Колтуклиева: Някои много се превъзбудиха, че идва техният час, заради армията от негласували - 1
Снимка: Архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Може ли Румен Радев да се появи на политическата сцена целият в бяло с клонка от маслини и да поведе Народа към светлото Бъдеще? Аз не вярвам в това.

Това коментира във "Фейсбук" Соня Колтуклиева.

Да, ниската избирателна активност носи белега на разочарование от политическата класа, обърканост, апатия … И сторва място за нов Месия?! Може би. Макар да не е много сигурно.

Лъвът, който е Близнак, се готви за скок отдавна, размахва гривата, вдига юмрука. И?! Какво от това. Нищо. Само очаквания. Да поведе хората и България да стане “нормална държава”, каквото и да означава това.

Румен Радев начело на партия е стар рефрен и поувехнала надежда.

Преди време, на върха на популярността му и на високото обществено одобрение, на “Дондуков”2 започна да се обсъжда идеята за президентска партия. Питани бяха анализатори, общественици, известни журналисти - и аз между тях - дали има почва за това. Имаше - да.

Идеолог на проекта щеше да бъде Иво Христов, началник-кабинет на президента. Нооо … изведнъж той предпочете да се заумилква около Корнелия Нинова и да замине за Брюксел като евродепутат на БСП. Близък приятел на Румен Радев тогава ми каза, че Иво Христов дал следното обяснение на началника и благодетеля си: Имам кредити, които трудно изплащам, трябва ми висока заплата. Е, те така, дето вика народа: всеки си гледа джоба.

Какво научих днес? Някъде преди 2-3 месеца, Иво Христов реанимирал старата идея за президентска партия и започнал да навива президента да учреди партия “Трети март”, тъй че той да оглави евролистата. Държавният глава отказал да благослови идеята и да се обвърже с нея.

Да, възможно е, ако Румен Радев утре-вдругиден изведнъж подаде оставка и оглави политическа партия да постигне успеха, който сега му се приписва.

Аз не вярвам в това.

Защото Генерала е безстрашен военен пилот, опитен командир, властен главнокомандващ, но той би следвало да съзнава, че армейският плацдарм и политическата сцена са много различни … много.

Румен Радев не е рисков играч.

Видя се в случая с Иван Гешев, че рейтингът на институцията не се прехвърля върху личността, когато напусне кабинета; няма същата сила и въздействие; популярността спада.

Ако се формира правителство сега и то заработи със сравнително стабилна подкрепа … въпросът с новия Месия ще загуби актуалност и президентът ще продължи да си играе ролята на критѝка. Системните играчи си научиха Урока.

Някои много се превъзбудиха, че идва техният час, заради армията от негласували. Превземането им, обаче, не е като да се гмурнеш с атлетичната си фигура в дълбоката вода.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Банцко

    44 4 Отговор
    Държанката на Баце и Шиши се изказва неподготвена
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Град Симитли

    27 2 Отговор
    Б0кл0к.
  • 6 Всички

    13 30 Отговор
    Са маскари ,този като вдигна юмрука какво последва ,едно голямо нищо просто се нареди на масата ,и четери години безвремие .Не става
  • 7 Тореро

    33 6 Отговор
    култуклиефа, ЖАЛКА МАЗНА ПОДЛОГА!
  • 8 пешо

    31 3 Отговор
    соня е голема мисирка
  • 9 😁.........

    14 13 Отговор
    На тази снимка муньо го играе Че Гевара😂.
  • 10 Прецедента ще се появи

    10 17 Отговор
    като рицар на бял кон, само че без ....рицаря
  • 11 Ти си

    23 6 Отговор
    Минаха изборите и отново трябва да се намери "враг" по когото да се плюе за да отклоним вниманието от грешките , кражбите и скандалите които се очертават ! И нормално някои пак почнаха да се упражнява върху президента в очакване някой да ги забележи и да им подсигури някое топло и доходно местенце !
    Ма сменете плочата бе .....
  • 12 плюс минус

    18 3 Отговор
    Въпрос:
    Поради каква причина трите големи слугински тв-та в 12 часа на обяд цели 30 и кусур минути предаваха на живо
    пресконференцията на ББ и неговата партия?

    Коментиран от #16

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Анджо

    6 12 Отговор
    Тоя предател кой ще го избере пак някой
    Вече е бита карта. Аз все още не мога да разбера как Българите му гласуваха доверие за вторият мандат.
  • 15 мосю Алфонс

    12 4 Отговор

    До коментар #13 от "ОСТАВКА ЗА КАРМАЗЪ ФАТМАК!":

    Ей,верно тоя Роско Плевнята бил много просто момче Любя ви, любя ви, любя ви

    Коментиран от #19

  • 16 Мадуро

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "плюс минус":

    Който дава парите,той получава и ф е л@ ци ото.

    Коментиран от #17

  • 17 Евро Пейка

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "Мадуро":

    Много оригинално перефразиране на лафа - "кой плаща за него свири музиката" .
  • 18 ЧЕСТНО

    15 5 Отговор
    КОЛТУКЛИЕВА, ПРЕСТАНИ ДА ДРЪНКАШ КАТО СЕЛСКА КЛЮКАРКА!
    ПРЕСТАНИ ДА ПЛЯМПАШ ГЛУПОСТИ - НЯКЪДЕ СИ ЧУЛА, НЯКОЙ ТИ БИЛ КАЗАЛ! ПРЕСТАНИ С ТОЗИ СЕЛСКИ МАНТАЛИТЕТ! РАДЕВ НЕ Е ЛЪЖИЦА ЗА ТВОИТЕ УСТА, ДАЛЕЧ СИ ОТ ИСТИНАТА! РАДЕВ Е ДЪРЖАВНИК, А НЕ ЧОВЕК ПРОФАН, КАТО ТЕБ!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 С оня колтук лиева

    6 2 Отговор
    Аз съм постоянно възбудена-Котката ми винаги мокра
  • 21 ФАКТ

    8 4 Отговор
    А БЕ КОЛТУКЛИЕВА, А БЕ СЕЛСКИ ГУГЪЛ, СОПРИ КАРУЦАТА!
    СВЪРШИ ЛИ ПАРИТЕ ОТ КТБ, КОИТО ТИ ГИ ПОДАРИ ВУЙЧО ТИ ЦВЕТАН, ТА ЗАПОЧНА ДА ПЛЕЩИШ ГЛУПОСТИ, КАТО ЕНИЧАРЯ?
    РАЗБЕРЕТЕ, РАДЕВ Е ПРИЗНАТ В ЦЯЛ СВЯТ - ИМА 1 САК С ДИПЛОМИ ОТ ВУЗОВЕ В САЩ, СТОИ ТАМ В АЛЕИТЕ НА СЛАВАТА, В БЪЛГАРИЯ ОБРАЗОВАНИЯТА СА МУ С ОТЛИЧЕН И ВИНАГИ Е БИЛ ОТЛИЧНИК НА ВИПУСКИТЕ, ТА ТИ ЛИ МА, СЕЛСКА ТЕТКО ОТ СЕЛСКИЯ ГУГЪЛ, ПОЖАРНИКАРЯ - ОХРАНИТЕЛ И НЯКОЙ СИ С ФАЛШИВА ДИПЛОМА ОТ БЛАГОЕВГРАДСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ СЕ НАМЕРИХТЕ ДА ПЛЮЕТЕ ПО ПРЕЗИДЕНТА, НИЩО ЧЕ НЯМА БАЗА ЗА СРАВНЕНИЕ И ПРЕЗИДЕНТА Е НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ПРЕД ВАС?
    С КАКЪВ МОРАЛ ПЛАШИТЕ НАРОДА С ПРЕЗИДЕНТА? ПРЕЗИДЕНТА ЛИ КРАДЕ,ПРЕЗИДЕНТА ЛИ Е ВЪРШИЛ НЕЩО НЕРЕДНО, ТА ДА НИ ПЛАШИТЕ И ДА НИ ВМЕНЯВАТЕ НЕБИВАЛИЦИ ЗА НЕГО? СРАМ И ПОЗОР ЗА ТАКИВА КАТО ТЕБ!

    Коментиран от #24

  • 22 Павел пенев

    4 4 Отговор
    Радев може да поведе българския народ, но трябва преди това да променим променената Конституция и от парламентарна да станем президентска република. Така врътките и мушенгиите на ДПС няма да имат значение.

    Коментиран от #33

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Павел пенев

    7 4 Отговор

    До коментар #21 от "ФАКТ":

    Браво. Чудесен коментар. Искам само да добавя, че по ТВ Краси Гергов нарече Соня Колтуклиева пача...ра и тя не го осъди,което означава,че е съгласна с това сравнение.
  • 25 Стефан

    7 1 Отговор
    Сончето не блести с интелект, да не говорим за аналитичен ум и т.н. Изкарва си обаче паричките заслужено по разпореждане. Но, какво ли не правят хората за пари....
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Дуньо П.

    4 2 Отговор
    Тази вече амортизирана леля,останала вярна на банкянският,нещо много я закъса с мисленето си.Еднакво ненавиждам нея и продукта на Доган,бат Делян.Повръща ми се от банални и грозни физиономии.
  • 29 има логика

    0 4 Отговор
    Аз съм един от негласуващите и от тези които биха подкрепили Радев, но преди втория му мандат. Още по КОВИД кризата ме разочарова, защото подкрепи задължителната ваксинация. След това основно са само разоварования...Кирчовци, Кокорчовци, Денковци...все докарани от него. Радев просто изпусна момента когато беше на гребена на вълната.
  • 30 Пепи

    3 4 Отговор
    Колтуклиева затвори си м.,сната уста,просто не си интересна.Гледайда не изчезнеш като Беновска с ябълката,като Ивчето Николова с голямата уста,че вече никой не си спомня кои бяха камили физиономии те им,а и ти вървиш по пътят им.Сигурно много си го закъсала та толкоз се стараем.Остави Президента,плюс по някой от твоят калибър,ти не си лъжица за омаскаряване на Президента много си проста,незначителна и нищожна за ранга му
    .
    Така че седи си мирно недей лая ще се задаваш-приеми го като с,вет.
  • 31 Соня Колтука!

    0 1 Отговор
    Дойде и нейния ред да плюе по Р Радев!
  • 32 Нов юмрук с Нова Надежда!!!

    0 0 Отговор
    Останалите по тв само да Ви кажа омръзнахте.......Каквото и да Ви дават!Омръзнахте!!!!Имената са едни и същи,Коларова,Велева,Алгафари и прочие.....Ще напиша книга за Омръзващите!!!!!И с призив без тв!!!!Хайде говорете си в къщи!!!!
  • 33 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Павел пенев":

    Не, така единствено порциите и благата дума на Бащицата ще бъдат от значение. И само Другарите ще бъдете от значение! Най накрая ще дойде Царството Му! Ех, сладки пенсионерски мечти!