Отидете към основна версия

2 169 63

Рене Ауст пред ФАКТИ: „Възраждане“ е млада партия, изгряваща политическа сила с отлични идеи за бъдещето на България

  • рене-
  • ауст-
  • алтернатива за германия-
  • евродепутат-
  • възраждане

„Алтернатива за Германия“ е партията, която е най-близо до хората, казва евродепутатът

Снимка: Личен архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Какво е бъдещето на ЕС и каква ще е ролята на „Алтернатива за Германия“ в Европейския парламент... Пред ФАКТИ говорш Рене Ауст - съпредседател на новосъздадената група в Европейския парламент „Европа на суверенните нации“. Той е евродепутат от „Алтернатива за Германия“ и скоро бе в България по покана на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов.

- Г-н Ауст, накъде върви Европа през очите на "Алтернатива за Германия"?
- Европейският съюз продължава да се развива в тревожна посока. Централизмът, бюрокрацията, загубата на просперитет и масовата имиграция идват от ЕС. За щастие, суверенните сили в цяла Европа стават повече и се обединяват. „Алтернатива за Германия“ е за това европейските държави да имат думата относно тяхното собствено развитие и успяхме да намерим силни партньори за това.

- Връща ли се национализмът в ЕС? Виждаме напредъка на все повече партии в различни страни от ЕС. Това нова тенденция в политиката ли е...
- Все повече и повече хора виждат загубата на контрол, която идва с централизацията в ЕС. Сътрудничеството между европейските държави е желателно, но не трябва да се превръща в неизгодно положение за хората в държавите. Нашият подход въз основа на суверена на всяка държава е правилният отговор на въпросите относно бъдещето на Европа.

- С какво "Алтернатива за Германия" дразни другите политически партии в Германия, за да наблюдаваме подобно обединение срещу вас. Защо се страхуват другите партии от вас?
- Пъхаме пръст в раната повече от 10 години. Утвърдените партии направиха Германия по-несигурна, по-бедна и по-слаба през последните години. „Алтернатива за Германия“ е единствената партия, която се занимава с това. И точно защото имаме големи мнозинства от населението зад себе си, утвърдените партии се страхуват от нас.

- От друга страна, хората все повече ви опознават. С какво ги печелите?
- „Алтернатива за Германия“ е партията, която е най-близо до хората. Постоянно присъстваме в центровете на градовете и пазарите, по площадите с информационни щандове, споделяйки нашата програма и слушайки гражданите. По този начин ние сме много близо до ежедневните грижи и нужди на всички граждани.

- Гостувахте на политическа партия „Възраждане“. Какъв партньор виждате в тях в Европейския парламент?
- „Възраждане“ е млада партия, изгряваща политическа сила с отлични идеи за бъдещето на България и Европа. Гордеем се, че имаме толкова способни политици на наша страна, било то в Европейския парламент или в ръководството на нашата Европейска партия. Очаквам с нетърпение много години добро и тясно сътрудничество!

- Направихте нова парламентарна група в ЕП. Защо…?
- Беше време за група, която не прави компромиси по важни политически въпроси на нашето време. Множеството кризи сега излизат извън контрол, така че трябва да се противопоставим на левите тенденции по-решително отколкото сме го правили в миналото.

- Запознат сте с идеологията на партия "Възраждане". Ако се явите на изборите в България като кандидат на "Възраждане", какво бихте казали на хората...
-
Гласувайте за „Възраждане“! За сигурна, просперираща и суверенна България!

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 59 гласа.

Свързани новини