Отидете към основна версия

17 531 19

Бербатов подсказа на Ганчев треньора за ЦСКА

  • цска-
  • димитър бербатов-
  • треньор-
  • стилиян петров-
  • гриша ганчев

Само смели решения могат да прекратят треньорската криза

В поредната какофония около ЦСКА, едва ли много хора са обърнали внимание на много важните думи на капитана Петър Занев след загубата от Берое с 1:2. Настоящият капитан на "червените", опитен футболист, играл 12 години в чужбина, каза: "За да постигнеш 6-7 поредни победи, ти е нужен стил на игра, който да следваш". На практика елементарен извод, но точно в болното място на настоящото, а и всяко друго ръководство на столичния клуб от десетилетия насам. Те така и не могат да изберат треньора, който да създаде устойчив стил, на европейско ниво, на "Армията". И такъв не е нито Стойчо Младенов, нито Миодраг Йешич, още по-малко някой като Александър Станков например. Доказано е.

След като няма как да не се съгласим с думите на Петър Занев, стигаме до следващия въпрос. Кой би могъл да наложи такъв стил в ЦСКА и какво е нужно? В динамичния днешен футбол, който все повече заприличва на наука, е от особена важност потенциалният треньор да е максимално подготвен и в час с играта. По възможност да познанията му да надминават значително тези на базовия български специалист тип "Неделчо Матушев" и да ги е черпил от извора на играта. А ако му е познат климата на "Българска армия", какво по-хубаво.

И тук ще ползваме за жокер Димитър Бербатов. Тъй като Гриша Ганчев едва ли ще послуша някой журналист, особено ако не е правил къщичка за пиленца. Та Бербатов в студиото на "Дарик", когато обявяваше отказването си от футбола, каза немалко интересни неща. Едното от тях беше защо българските футболни функционери така упорито бягат от използването на неговите, на Стилиян и на Мартин Петров услуги. При положение, че те тримата са бившите ни футболисти, които в близкото минало играха в най-сериозни отбори и се учеха на футбол от най-големите. И докато Бербатов и Мартин Петров все още не са поели категорично в някаква посока, то за Стилиян Петров се знае, че треньорската работа е желана от него. Бивш капитан на националния отбор, играл в ЦСКА, след това Селтик, Астън Вила, обичан от българските фенове. Би следвало специфичните играчи в Борисовата градина да му имат респект. От бившия диригент и лидер като футболист, може да се очаква, че ще е такъв и като треньор. И сега е моментът да му се даде шанс у нас. Защото започне ли веднъж работа някъде на Острова, след това връщането тук изглежда почти невъзможно.

На когото и да се спре Гриша Ганчев, е време да се сложи край с изтърканите муцуни на "Армията". Провалили се по няколко пъти треньори отново са уж сред кандидатите. За различни резултати трябва различно мислене. И искане на акъл не от Стойчо Стоилов, Величко Дихонов и тем подобни съветници. Локалното ниво отдавна дърпа ЦСКА надолу. Когато вече имаш Бербатов за съветник, е друга работа.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 30 гласа.

Свързани новини