7 Октомври, 2019 10:02 1 436 3

За спасителите и неспасяемите

  • цска-
  • фенове-
  • гриша ганчев

И след сакатлъците, понякога проглеждат балъците

За спасителите и неспасяемите - 1
Снимка: БГНЕС

„Спасяването на давещите се е проблем на самите давещи се“

Остап Бендер, Златният телец

Да, нещата са така, но не и у нас. У нас се разчита на Спасителя. На великия непреходен, многомилостив и с неограничени възможности спасител.

Щото е по-лесно.

А и щото сме българи, че даже и от ЦСКА, а това неминуемо задължава всички Спасители по света, а и в радиус от 50000 светлинни години, да дойдат, да си дадат парите и да ни спасят. Вече обясних защо.


Обаче, от време на време стават сакатлъци със спасяването, дори в тази роля да са били Илия Павлов, Божков, Лупи, Гърнетата, пак Лупи, че и „заклетият ЦСКА-р и червено сърце“ Гриша Ганчев.

И след сакатлъците, понякога проглеждат балъците. Не винаги и не всички.

Сега поредният Спасител упорито плюе в очите на червената общност, а голяма част се облизва и вика „Утринна роса е!“.

Да, ЦСКА в момента е същия жалкаж, какъвто беше Левски при Жадното. С изключение на факта, че властта не милее за отбора от Борисовата градина.

На гърба на ЦСКА бяха изпрани някакви си 50 милиона и упражнението продължава. Ерго, ЦСКА не е футболен клуб, а нещо като подобрен вариант на офшорка.

Когато циркът в Левски беше пълен, те бутнаха сектор А и построиха 1/4 стъпаловидна пирамида. За да се спазят архитектурните традиции на маите и инките, козирката бе пропусната. И там първоначално бяха обещавани едни строителства, едни чудеса на архитектурата и градоустройството, едни просперитети, едни походи в ЕКТ, а резултатът го знаем.

Сега и ЦСКА ще строи стадион.
Разбирай, ще е усвояват средства.
И разбирай и друго – важен е стадионът.
Той е в епицентъра на нещата.

Отбор няма и няма и да има, ако колегите от Тема спорт правилно са отразили изказването на Великия Оранжев Скаут, че селекция се прави с онова, което има на разположение, пък като се започне стадиона, ще има затягане на коланите.

Чудом им се чудя на Тотнъм, Арсенал и Юве, защо още са в елитните групи? Нали и те стадиони строиха? Или техните са от талашит и велпапе, та са минали тънкана?

Ние тънкана не можем да минем, защото сме българи и от ЦСКА. От славен и именит клуб, един вид.
Който е ИМАЛ успехи, но който отдавна ги няма и не се очертава да има такива. Хитро.

Аз даже викам, що пък да не вземем малко да сменим значението на абревиатурата с нещо от рода на Централен Строителен Клуб на Абдалите, така или иначе нещата натам отиват.

Междувременно ще назначаваме Сливич, а може и някой успешен треньор на 94 годишна възраст, стига да не се насира по пистата.
А Гордите и Организирани фенове ще ходят да задават неудобни въпроси и ще им се подиграват в очите. И пропадането ще е безкрайно и с ускорение.

Нямам нерви, честно.

И страшното не е, че начело е Ганчев, че има такива като Пеевски, Домусчиев, Михайлов и Лечков.
Страшното е събрано във всеобщата глупост на онези, които очакват Спасителя, а както вече цитирах, ако се давиш, нямаш време да чакаш.

Амин.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хъъ

    0 4 Отговор
    Абе Ивайло Борисов недочукано говедо какво усвояване на средства бе. Клубния стадион ще се строи с средства на Ганчев и негови датски бизнес партньори

    Коментиран от #3

  • 2 Избори 2019

    0 0 Отговор
    В малко населено място има четирима кандидати за кмет– бившият и настоящият се сменят през мандат–два. Другите са уж нови лица, но добре познати на хората. Доказано от никой нищо не става, освен да работи за лично и това на приближените си облагодетелстване. За кого да гласувам, като дори да зачеркна "не подкрепям никой", гласът ми и на такива като мен пак ще бъде пропорционално разпределен между кандидатите?
  • 3 Диамантената ръка

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хъъ":

    Така ли? И какво ще спечели от този стадион ГГ? Не се ли сещаш, че целта е друга? Явно не...