Отидете към основна версия

4 544 17

Кирил Домусчиев: Хазартът дава много пари за спорта

  • кирил домусчиев-
  • васил божков-
  • лудогорец-
  • левски-
  • хазарт-
  • футбол

''Помните, че още преди две години, когато трябваше да има забрани в закона за хазарта, то аз бях човекът, който бе против'', коментира горещата хазартна тема собственикът на футболния Лудогрец

Снимка: БГНЕС

"Тази награда е признание за това, което съм направил през годините за българския спорт. Тя ме мотивира да довършим всичко, което сме започнали - на стадиона в Разград му остава само една трибуна да бъде построена и той ще стане единственият в България, в модерно време, който отговаря на всички изисквания на УЕФА. Горд съм, че сме го направили с наши средства. Мислех да предложа на министър Кралев и ние с брат ми да подкрепим тази инициатива. Това е хубаво нещо и трябва да го подкрепяме и подпомагаме. Дано имаме повече поводи за радост. За съжаление спортът изисква средства и ние, от бизнеса, трябва да се замислим как можем да помагаме", това заяви Кирил Домусчиев по време на церемонията "Нощта на шампионите", където бе награден с ''Венец на победителя'' заради успехите му с футболния Лудогорец.

''Знаете, че футболът е най-любимият и голям спорт и това ме мотивира. Още малко ни остава – само една трибуна и това ще е първият нов стадион, отговарящ на всички изисквания на УЕФА и съм горд, че сме го направили с наши средства след успехите, които постигнахме. С новия треньор, който е доказано име, целта е да надграждаме. Искаме да вървим нагоре и затова търсихме наставник със сериозна визитка, който е утвърден и с опит'', призна собственикът на разградчани.

''Помните, че още преди две години, когато трябваше да има забрани в закона за хазарта, то аз бях човекът, който бе против. Работодателската организация също остана в такава позиция, но нека чуем какви ще са дебатите по темата. Не мисля, че ще се отрази негативно това на играта. Сега това са само спекулации, но е нужен анализ'', това заяви Домусчиев по темата с плануваното национализиране на Националната лотария, което предизвика редица обществени страсти, най-вече сред ръководството и феновете на футболния Левски.

''Съмнявам се, че това са конкретни действия срещу Левски. Това е любимият отбор на народа, както казват много политици. Съмнявам се да има действия, които са насочени срещу Левски", вметна бизнесменът.

''Аз мисля, че хазартът дава много пари за спорта. Ако погледнем футболът, всеки един отбор има спонсор от различни компании. Тотото също дава пари за спорта, но не мисля, че е достатъчно. Още не искам да коментирам тази тема, нужни са анализи'', добави той пред журналистите.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.

Свързани новини