20 Януари, 2020 06:51 14 381 59

Божков: Премиерът не ми вдига. Фалират ли ме, "Левски" умира

  • васил божков-
  • левски-
  • борисов-
  • фалит

Бизнесменът призовал феновете да се срещнат с Борисов

Божков: Премиерът не ми вдига. Фалират ли ме, "Левски" умира - 1
Снимка: БГНЕС

Бизнесменът Васил Божков е заявил на фенове на Левски, че клубът го чакат тежки дни, ако мине предложението за промени в Закона за хазарта, за което се заговори в края на седмицата, пише offnews.bg.

Законопроектът, внесен от Валери Симеонов и още 6 депутати в парламента, предвижда всички лотарийни игри с изключение на бинго, кено и томбола, да могат да се организират само от Държавно предприятие "Български спортен тотализатор". В момента големите лотарии в България са две - "Национална лотария" и "Лотария България". И в двете мажоритарен собственик е именно Божков.

На двучасовата среща между Божков и привържениците са присъствали още изпълнителният директор на "сините" Павел Колев и финансовият директор на "Нове холдинг". Божков е поискал подкрепа от привържениците, след като стана ясно, че бизнесът му е застрашен.

"Фалират ли ме, няма как да давам пари за Левски, той умира. Дал съм 22 милиона лева за една година. Имаме план за пет години за да оздравим клуба, да имаме стадион. Не виждам кой ще дава по два милиона всеки месец.

Разберете, че положението е много тежко. Главболгарстрой и Виваком всеки момент могат да пуснат дела за обявяването на клуба в несъстоятелност. Не го правят заради нас, тъй като им обясняваме, че ще се изложат. Погасяваме задължения, но всеки ден има подводни камъни", заявил Божков, цитиран от "Спортал".

Бизнесменът призовал сините да се срещнат с премиера Борисов, защото на него не му вдига телефона. Борисов подкрепи предложението на Валери Симеонов преди яколко дни.

"Трябват 5000-10000 човека, а не 500. Вие знаете какво да правите", заявил Божков, но без да уточнява дали му трябват за протест или нещо друго.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    217 23 Отговор
    Явно и на тоя му се ходи при при Арабаджиеви и Стайкови,това си е чисто подстрекателство към футболните лумпени.

    Коментиран от #5, #42

  • 2 Ауууу

    173 11 Отговор
    Жив да не бяхчерепа който не си знаемилиардите щял да фалира , че и давал по 2млн. на говедата и го казва все едно са 200млн. , то само като видиш какви физиономии бяха на това събиране ти става ясно че нямат нищо общо с футбола .
  • 3 Един

    166 5 Отговор
    Малко даваш, затова не вдига.
  • 4 Сиромаха

    124 9 Отговор
    Ах този "Божков" колко е ДОЛЕН, Ах колко е мръсен...............!!!!!!!!!!!!!
  • 5 Bingo

    40 72 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Що да е подстрекателство, просто им обяснява как стоят нещата. Ако искат да има пари за клуба трябва да помогнат, а единственото нещо което може да спре Бойко са протести особенно от футболни фенове. Веднага вдига кръвно и бега в Правителствена болница.
  • 6 разплакан и разсополивен

    106 23 Отговор
    Охх ,откакто прочетох статията и ... не спирам да плача ! Как да не плача ,като виждам този толкова честен ,толкова почтен ,толкова безкористен и толкова беден човек - Черепа (що ли го наричат така ?!) как ще фалира (ако му дръпнат възможността да печата пари под формата на талончета) ! Ама как бе - ми той е отявлен социалист ,защитник на бедните и онеправданите ,що пари е раздал на такива (напр. на бедната Корни ,бедния Румен Радев ,бедния Р. Овч. и мноого други бедни и онеправдани червени милионери). Не ,не - живота е жесток !!!

    Коментиран от #26

  • 7 Толкова ли известен клуб

    83 0 Отговор
    като Левски, хем е в столицата, не може да си намери друг спонсор. Май не знаете как да търсите или ви правят на... Много мразя всичко, свързано с хазарта, затова дано го фалират, макар че, пак ще ходи всеки ден с лимузина на ресторанти.
  • 8 motorheadbg

    70 12 Отговор
    Да се маха. Няма незаменими. Друг ще дойде. Левски ще оцелее! Както винаги го е правил!
  • 9 краят на света

    101 4 Отговор
    Бре - и сега к'во ?! Черепа на опашка за социални помощи ,а ?! А па сините говеда ,вместо да разнасят дрога - бачкат ,като строителни работници.
  • 10 за всяко прасе идва Коледа

    94 5 Отговор
    Сега е ред на Черепахата . ПП. Тридесет години видиотява българите с напразни надежди ,тридесет години краде от сиромасите ,дето дават последните си пари за талончета и пр. дивотии. Боклук !
  • 11 натъл е

    91 0 Отговор
    Единственият костюм, който би му прилягал е този на затворнически райета.

    Коментиран от #23

  • 12 gggw

    70 1 Отговор
    ами да умира.. и не само левски.. бг футбола е мафия. и освободете базата в бояна. хората имат нужда от паркове
  • 13 Българина

    28 5 Отговор
    Жалко за клуба но мисля че Швейцария не са футболна сила но пък са по богати. Времената на България да ума всякакъв спорт отминаха. С 3 млн души сме по малко, което 30 пр. Логично е и 30 пр от спортните дисциплини да отпаднат, разбира се първите са най скъпите и мащабните, разбирайте груповите. За нас само индивидуалните спортове....
  • 14 капо ди тути капи

    82 1 Отговор
    Брейййй,министър председателя не вдига телефона на един от известните мафиоти в страната,странна работа,все едно коза ностра да звъни на Джузепе Конти и той да не вдига и да се вдигне олелия до небесата.

    Коментиран от #15

  • 15 gggw

    52 1 Отговор

    До коментар #14 от "капо ди тути капи":

    да. те тука си пият кафета съдии с престъпници, премиери с мафиоти, прокурори с убийци.. шуро и баджо
  • 16 Браво Господине

    36 6 Отговор
    Явно наистина се огледаха и в него.
    Бойко и Делян нямат спирка!

    Коментиран от #17

  • 17 торенте

    50 2 Отговор

    До коментар #16 от "Браво Господине":

    черепухата да си плати данъците, а не да се прави на ощипана мома
  • 18 Олигарх

    23 23 Отговор
    Само ЦСКА!
  • 19 Пламен

    51 2 Отговор
    Тел.номер на премиера публично достъпен ли е,и ако не е,от къде го има!?
  • 20 Гост

    39 3 Отговор
    Ти ко, череп, плашиш ли нещо или се фукаш? Май си доста стреснат! И има защо .... ти си знаеш.
  • 21 Лилана

    21 4 Отговор
    Аз ше помагам с кинти от тол таксите. Пък нали уж разполага с 750 милиона!
  • 22 Момченцето Пеевски

    25 4 Отговор
    Не знам тоя какво е направил на Пеевски, но явно му е дошъл реда, щом и Боце не му обръща внимание.
    Явно Бокича е решил да го "изпържи" за Паржи!
    Ако съм на мястот на тоя, до сега да съм вазирал за някъде след сполучлива, пластична операция и с изградена нова самоличност.
    За тоя няма друга алтернатива. Просто сега ще го попритиснат и уж ще му се размине, но после ще го хване "загадъчна болест" и ще си иде мърцина.
  • 23 Гост

    15 0 Отговор

    До коментар #11 от "натъл е":

    Има още един - дървен се казва и не без основание.
  • 24 Някой си

    33 3 Отговор
    Давам мило и Драго само и само да не гледам противната физиономия и бездарното водене на Бахаров.
  • 25 да попита

    37 1 Отговор
    Гриша Ганчев, той ще му обясни надълго и нашироко какво се прави за да ти вдигне телефона премиера, но първоначално се започва с голямото вадене, това 2 милиона са пари за семки, Гриша Ганчев даде 8 милиона само за клубната емблема, за другите милиони да не говорим, но най вече се започва с голямота вадене на милионите, иначе наистина Б.Б. и Д.П. ще го докарат до просешка тояга, или най вероятно до Г.М. Димитров, справка Н.Банев, Арабаджиев и прочие.
  • 26 иван

    28 8 Отговор

    До коментар #6 от "разплакан и разсополивен":

    Първо, сериозно ли смяташ че има някой наш политик, влязал във властта да прокарва идеи и политики за народа, а не да се нагуши? Има ли разлика между червени, сини, кафяви? Божков бил такъв, бил онакъв. Можеш ли да кажеш едно име в световната история, който е забогатял законно? Като хартийките станат държавни, какво ще се случи? Ти, аз, народа, бюджета ще го усетим ли? Или го правят за да се напапат "честните " ни политици. Дали майката на Пеевски не беше навремето шефка на държавната лотария и хоп..
    през заплатата си купи вестници? Ако Божков е престъпник, да имат топки и да го хванат. Ама такива цигански номера, стани да седна...Аз ако съм на мястото на Божков, ще стисна зъби, ще го запомня и ще изчакам рано или късно да паднат от власт...и тогава ще си поприказваме.

    Коментиран от #40

  • 27 Да се

    23 4 Отговор
    Одържавяват лотариите. Та нас обикновените хора какво ни дреме?
  • 28 стоян

    20 2 Отговор
    Абе от къде му има телефона...........................................................
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Ефбет-Цеките

    14 4 Отговор
    ЦЕКИТЕ СИ ПОСТИГНАХА ТЯХНОТО,НАТОПИХА БОЖКОВ ,ЧЕ НЕ ПЛАЩА ДАНЪЦИ ,А ИСКА ДА ИМ ВЗИМА БИЗНЕСА И НЕЩАТА СЕ ОБЪРКАХА...МАЙ ЩЕ СЕ ДАВАТ МИЛИОНИ ПОД МАСАТА НА ВЛАСТА....ДРУГ ВАРЯНТ НЯМА,КОЙТО ДАВА НЕ ГО ЗАКАЧАТ ПРИМЕР Е КОВАЧКИ....
  • 32 Бойко Борисов

    13 1 Отговор
    Ако не мога да говоря, звънни на Д.П. той ще ми предаде, ама май то май направо ще те предаде или вече го е направил. Нищо, добре си поживя, не можеш да отречеш.
  • 33 ЦСКА

    12 4 Отговор
    Божков да отива да живее при Д.Пеевски в Дубай,какво се мотка тука,там ще си направят нац.лотария при шейховете -:)))
  • 34 котйо

    16 3 Отговор
    Ами тя България я вече няма,Черепе.А Левски ще го купи Дебелият нерез.
  • 35 Смешка

    10 0 Отговор
    Хаха ако Левски може да се издържа само от пари за хазарт е пълна смешка. Е нормално те, както и всички други отбори не могат нищо да направят на международно ниво.
  • 36 Грух Грух Микренски

    8 7 Отговор
    Много грухтене на припознати свине .А когато беше при вас Божков беше номер 1 .
  • 37 Стефи

    8 0 Отговор
    Стефчу още ли не се е разциврил...софиянски де, свату
  • 38 Стефи

    6 0 Отговор
    Стефчу още ли не се е разциврил...софиянски де, свату
  • 39 ФЕН

    5 1 Отговор
    ЖЕГАаааааа. На ХОД е Боко ТИКВАТА. :-)
  • 40 Българина

    5 0 Отговор

    До коментар #26 от "иван":

    Ванка, много си прав.Точно така стоят нещата, ама на бай Ганьо му е трудно, да го проумее.
  • 41 хубавец

    9 1 Отговор
    тия от София Запад, определено знаят какво да правят, и си го правят всеки ден, и защо ГБС и Виваком да могат веднага да го фалират отбора, значи ти така си ги наредил нещата, отбора да е зависим от твоите финанси, по всяко едно време, защо не си оставил парите на тяхно разпореждане
  • 42 Диамантен ГУЙ

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    ИДИОТЧЕ, протестите НЕ СА ЗАБРАНЕНИ, затова всеки ИМА ПРАВО ДА ПРОТЕСТИРА.Ако са решили да протестират, ТОВА НЕ Е ПОДСТРЕКАТЕЛСТВО, бе ГЕЙберастко ЧАВЕ на КОМПАРТИЯТА.Срещу Орешарски може, но срещу ТИКВАТА, НЕ.
  • 43 8994

    5 1 Отговор
    Череп и кости, комуистите си посикаха парите обратно. Връщай всичко, че теб направо ще те копаят.
  • 44 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 0 Отговор
    Уродливо е един спортен клуб с велика история да се издържа с парите на закъсали търкачи на талончета...
  • 45 Гост

    3 1 Отговор
    Боце не му вдига телефона, защото играе Белот с Валентин Златев, а социалният министър с ново предложение за Черепуха!Сега говедата се оказаха в страшна драма и изключително смешни и комични!Чакаме втора серия!
  • 46 Alfa Romeo 159 TI

    4 1 Отговор
    Колко пъти ще го наречете бизнесмен?
  • 47 Ивайло

    17 1 Отговор
    Дреме ти на тебе за "Левски"!!! Страх те е да не ти спрат сладкото кранче, от което текат реки от мед и масло във вид на милиони левове, идващи от простите и закъсалите, дето ти търкат талончетата!!!
  • 48 АЗЗЗЗЗ

    6 2 Отговор
    Кой си ти, че Борисов да ти вдига телефона? Ползваш "Левски" за пералня.
  • 49 filo

    8 2 Отговор
    Щом най-големия клуб в България ЦСКА фалира, не виждам защо и Левски да не играе в долните дивизии, ако е нужно. Локо София за дълг под 1 милон лева ги пратиха в окръжната група, само Левски не могло. Откъде накъде, ако държавата губи по 1 млрд. лева годишно и широки социални групи мизерстват, трябва ли тези пари да отиват в и без това препълнения джоб на Черепа, за да крепи трупа на отбора от Подуене, който и без това събира по 1000 човека на мачовете си и накрая пак ще го фалира.
  • 50 Хюго

    4 0 Отговор
    Хубо ти беше като цоца по 200мил.годишно сега ревна че и левскарите ги караш на бунт да скачат че белким те опазят.милярдер пък щели да го фалират ай стига бря.
  • 51 Бат Бойко

    4 0 Отговор
    Череп не съ притеснявай няма да те барам , всичко е пунта мара за пред хората
  • 52 Шляп

    0 1 Отговор
    Фабриката за илюзии вече почна да затваря,дошло е време футболът да остави хазарта и да започне да се издържа от проституция и наркотици,там са сега големите пари.
  • 53 Tony 70

    1 0 Отговор
    Крайно време е да се променят услолвията. 46% данък за държавата 28 за печалби и другото за организаторитена лотарията. Но това не се харесва на лакомите баровци. Жалко е че пак ще използавт хората за натиск върху справедливоста.Държавата (нашата) е друг въпрос дали ще използва приходите както трябва или ще ги открадне.
  • 54 Боли ма хуя😂😂😂

    2 0 Отговор
    За ритнитопковците ако аз съм премиер ще забраня футбола стадионите ше разруша а така наречените фенове ше избия
  • 55 Иван

    4 0 Отговор
    И защо ако ти фалираш Левски загива?скатаваш 100 милиона на година само от схеми а остави че си монополист в този бизнес.и сега ще ни караш да излизаме да те защитаваме от къв зор?хора с по две деца се чудим как да вържем двата края ще излизам на тоя да му вардя милиардите.
  • 56 Дончо

    3 0 Отговор
    Много искам да видя колко на брой умствено изостанали индивиди ще излязат да защитят тоя мафиот който е затрил бизнеса на много честни хора.
  • 57 Мачу

    2 0 Отговор
    Сик и наследника на Мултигруп срещу другия тарикат Божков.Пак някакво противоборство,че държавата е на 5 човека...
  • 58 ПОМНЕТЕ ми Думата

    2 0 Отговор
    Пеевски поиска половината от Черепа,той пък,за да не даде го поиска от Цеките.
    Театрото ще приключи скоро със пай за Бойко и Дилян от баницата на Черепа,без
    или със съдействието на прокуратурата.
  • 59 истината

    0 0 Отговор
    Не разбирам зашо заради шепа лумпенизирани фенове и 22 ритнитопковци ще спират закон. Ми ритнитопковците да печелчт сами и да се издържат