Отидете към основна версия

3 215 18

Васил Божков: Левски щеше да изчезне, както изчезна ЦСКА

  • васил божков-
  • левски-
  • хазарт-
  • промени-
  • закон

Бизнесменът с интереси в хазарта е категоричен, че се е втурнал да спасява Левски по своя собствена инициатива

Снимка: БГНЕС

''Ако мине този законопроект, аз няма да мога да продължа с Левски. Това беше целта на срещата и всичко, което им казах'', това заявява бизнесменът и собственик на футболния Левски Васил Божков в интервю за ''Свободна Европа''. Думите му са по повод засилващото се напрежение между него и държавата, което е продиктувано от задаващи се законодателни промени, които касаят един от основните бизнеси на Божков - хазарта. В конкретика - държавата иска да национализира ''Националната лотария'', което е пряк удар по бизнеса на собственика на ''сините''.

''А феновете, ако искат да го има Левски, разбират, че нищо не налага такъв законопроект да мине'', добавя Божков.

Попитан защо отново се е върнал в българския футбол, след като преди време е казвал, че му е омръзнало, Божков отговаря така: ''Просто мина време и пак ми се дозанимава. Отборът щеше да изчезне, както изчезна ЦСКА, а на определен етап от развитието си човек може да си позволи да прави добри неща.''

В интервюто Божков е категоричен, че никой не го е молил или принуждавал да става собственик на Левски, а самият той е изявил желание да помогне на клуба.

''Не знам кой и как като е влизал в Левски му е потръгвал бизнесът, но в един момент клубът бе затънал в дългове и нямаше една стотинка, той беше фалирал де факто. Сега Левски е добре – няма задължения, има средства да се развива. Щяхме да приключим и стадиона тази година. Ако имаме възможност ще го направим, ако нямаме – няма'', казва още Божков.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 8 гласа.

Свързани новини