Last news in Fakti

22 Януари, 2020 11:44 3 210 18

Васил Божков: Левски щеше да изчезне, както изчезна ЦСКА

  • васил божков-
  • левски-
  • хазарт-
  • промени-
  • закон

Бизнесменът с интереси в хазарта е категоричен, че се е втурнал да спасява Левски по своя собствена инициатива

Васил Божков: Левски щеше да изчезне, както изчезна ЦСКА - 1
Снимка: БГНЕС

''Ако мине този законопроект, аз няма да мога да продължа с Левски. Това беше целта на срещата и всичко, което им казах'', това заявява бизнесменът и собственик на футболния Левски Васил Божков в интервю за ''Свободна Европа''. Думите му са по повод засилващото се напрежение между него и държавата, което е продиктувано от задаващи се законодателни промени, които касаят един от основните бизнеси на Божков - хазарта. В конкретика - държавата иска да национализира ''Националната лотария'', което е пряк удар по бизнеса на собственика на ''сините''.

''А феновете, ако искат да го има Левски, разбират, че нищо не налага такъв законопроект да мине'', добавя Божков.

Попитан защо отново се е върнал в българския футбол, след като преди време е казвал, че му е омръзнало, Божков отговаря така: ''Просто мина време и пак ми се дозанимава. Отборът щеше да изчезне, както изчезна ЦСКА, а на определен етап от развитието си човек може да си позволи да прави добри неща.''

В интервюто Божков е категоричен, че никой не го е молил или принуждавал да става собственик на Левски, а самият той е изявил желание да помогне на клуба.

''Не знам кой и как като е влизал в Левски му е потръгвал бизнесът, но в един момент клубът бе затънал в дългове и нямаше една стотинка, той беше фалирал де факто. Сега Левски е добре – няма задължения, има средства да се развива. Щяхме да приключим и стадиона тази година. Ако имаме възможност ще го направим, ако нямаме – няма'', казва още Божков.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чорбар

    22 9 Отговор
    Теб за това Тиквата те спусна отгоре,да спасяваш Лески.Той все спуска някой да спасява отборчето на всички власти.За ЦСКА не можело,за Лескиту можело,а?Ама май ви се види края,който се смее на гроба на друг,сещате се,нали?Попа ви умре,сега сте вие.

    Коментиран от #4, #6

  • 2 левскар

    20 5 Отговор
    Да изчезне. И без това не е каквото беше. Тъжна картинка.
  • 3 Свети Камбурий Говедоебец

    8 6 Отговор
    Дозанимавало му се изведнъж на измамника.Приказки от хиляда и една нощ.Милиционерското държавно отборче няма как да загине защото е отбора на всички власти.
  • 4 Арда

    6 7 Отговор

    До коментар #1 от "чорбар":

    Ами човека е Левскар.Нормално е да си милее за отбора на сьрцето си.
  • 5 АМИИИ

    6 8 Отговор
    ПРАВИТЕЛСТВОТО С ТЕЗИ СИ ДЕЙСТВИЯ СЕ САМОСЪБОРИ , ТОВА Е ПО СИГУРНО ОТ ВСИЧКИ ВНЕСЕНИ ВОТОВЕ НА НЕДОВЕРИЕ !
  • 6 Литекс-Етрополе

    7 8 Отговор

    До коментар #1 от "чорбар":

    Ама първо умря червената, свинска сган, нали? Това е важното. Да живее Лупи Освободител от чорбарски паразити!
  • 7 Лора Карчева Философова

    4 6 Отговор
    Това не е бъзък, Васил Божков умен и богат, мъж - мечта...!
  • 8 dalgoto mite

    4 1 Отговор
    bogkov otide v lefski po naregdane na borisov,mnogo zapocna da mu lae ustata i borisov go premahva,
    bogkof da vnimava da ne mu izpratyat nap i geshef,ce trebva da hodi pri galevi.
  • 9 КУБРАТ

    7 5 Отговор
    Аз съм от ЦСКА, но всеки отбор, който е със славна история не заслужава да изчезне!Васил Божков просто искат да му вземат бизнеса, а истината е че Левски са чао без него!Сега разбира се ще завалят злобни и тъпи коментари от дребни комплексари, но истината е че нацията е тотално разединена във всяка една сфера!Само заедно ще сме по силни!

    Коментиран от #13

  • 10 Колко тъжно да му дам на заем

    8 3 Отговор
    Милиардера Черепугата реве че няма пари, направо плача:-)
  • 11 клемансо

    4 1 Отговор
    Клемансо беше казал: "Гробищата са пълни с незаменими хора, които са били сменени."
  • 12 аз съм от ЦСКА

    6 0 Отговор
    Божков извива ръцете на държавата. Ако не стане както искам излизам от Левски и крах. Феновете са много и ще има напрежение в държавата. Той е терорист. Борисов ще клекне, защото ще обвинят него. А той не иска това. Божков използва Левски. ЦСКА и Левски са зле заради своите хора. Подливане на вода и интриги. Божков манипулира хората и се гаври с държавата. Левси ще има и без Божков.

    Коментиран от #14

  • 13 Ново

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "КУБРАТ":

    Само два ли са отборите в българия другите как се издържатна божков само от лотарията ли Вади пари ако някои даде 200млн евро на сусурлево и те ще бъдат шампиони с крадени пари е лесно
  • 14 Ново

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "аз съм от ЦСКА":

    Ако отбора има 100000фенове по 50лв това са 5млн лв защо плачете

    Коментиран от #16

  • 15 торенте

    1 0 Отговор
    май ка ти недоклао клатена, сега ти ще изчезнеш, просто те сготвиха
  • 16 аз съм от ЦСКА

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Ново":

    Кои реват? Левскари или цесекари? Аз не рева. Божков използва Левски за да си постигне своето. Не му пука за Левски нито за ЦСКА. Всичко е пара. Левскари затриват Левски, цесекари затриват ЦСКА. В София се знаят мръсните схеми. Аз съм от друг град. Петев как го съблякоха феновете на Левски? Как се влиза на пресконференция и се съблича треньор публично? ЦСКА пък водят 12 точки и сдават титлата. Купуват играчи за да има сделки и комисионни. Пенев, Боби,Лечков,Костадинов........видяхме ги. Гришата отива в ЦСКА.......Друго ЦСКА.......Далавери! Ако си умен ще разбереш дали съм пристрастен. Жалко за Левски, ЦСКА, Ботев,Локото,Пирин.......ДА ЗАКРИВАТ ФУТБОЛА В СВЕТОВЕН МАЩАБ! БАРСА-ПСЖ-6-1 ХА ХА ХА ХА АХАХАА!!!!!
  • 17 факт

    0 0 Отговор
    ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ!
  • 18 123

    0 0 Отговор
    Това бг. представление няма край? 1мутра1пари, 1псевдо държава и реалност-1сън. С театралната постановка на мутроченгесарите пак ни занимавате. На кой му се живее в подобна реалност? Мутра министър-председател, мутри в парламента, мутри на всички ключови места в "държавата". Не сме забравили кои всъщност бяха и са в момента ББ, Божков и останалите от онази организирана престъпна група от 90-те. Заради подобни същества Хората напускат страната.