Отидете към основна версия

4 500 19

Индиана и баща му отказали учтиво на България

  • индиана василев-
  • български национален отбор по футбол-
  • георги дерменджиев

За това призна националният селекционер Георги Дерменджиев

Нашумелият в последните седмици български играч на Астън Вила Индиана Василев е отказал да играе за младежкия национален отбор. Това разкри селекционерът на България Георги Дерменжиев в интервю за "Нова спорт". Специалистът изгледа на живо контролата на Лудогорец срещу Кайрат (6:0).

"Всеки може да предлага кой да играе в националния отбор, но мое е решението кои играчи ще викна. Индиана Василев от Астън Вила? Имало е запитване от младежкия национален отбор. Но той учтиво отказва да играе. Имаше официален разговор с бащата на Индиана, който също любезно отказа. Дори каза, че той не иска да се намесва в негативното отношение към националния отбор", заяви Дерменджиев.

"Анализ на мача на Лудогорец не мога да правя. Наблюдавам играчите, които ме интересуват. Хората, които гледаме, не само от Лудогорец, са в добро състояние. От всички отбори има определено задоволство", добави Дерменджиев.

"Важно е, играчите да са във форма, когато стане време за националния отбор. Ще имат възможността да направя една подготовка. Тогава трябва да са свежи и ще имат игрова подготовка. Но мен ме интересува националите на България", сподели още спецът.

"Не сме спирали да мислим за Унгария. Но и те, и Исландия и Румъния мислят за тези мачове. Трябва да се възползваме от този шанс. Трябва да сме реалисти и да мислим, че сме се класирали за европейското първенството. Унгария е много добър отбор", добави Дерменджиев.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини