Last news in Fakti

26 Януари, 2020 15:00 1 399 6

Изправяме футболист пред дилема - за България или САЩ да играе

  • индиана василев-
  • георги дерменджиев-
  • национален отбор по футбол

Дерменджиев вика Индиана Василев

Американският талант от български произход - Индиана Василев е попаднал в полезрението на селекционера Георги Дерменджиев, който следи широк кръг от футболисти, първо за контролата с Беларус на 26 февруари, а след това и за решителния двубой с Унгария на 26 март. В момента националният селекционер има група от около 30 играчи, които гледа под лупа. Специалистът ще я пресее до 23 човека, колкото са му нужни за мачовете на истината. Важно е да се отбележи, че за контролата с Беларус той няма да може да използва играчите на Лудогорец, които по същото време ще са в Милано и ще се готвят за реванша с Интер от 1/16-финалите на Лига Европа.

Индиана Василев има вече 3 мача за Астън Вила - 2 във Висшата лига и 1 за Купата на Англия. Той е халф, който е роден през 2001 г. Евентуален проблем за неговата повиквателната е фактът, че Василев е юношески национал на САЩ - страната, в която е роден и не се знае дали ФИФА ще му позволи за толкова кратко време да започне да играе за друг национален тим. За да стане това, освен съгласието на самия футболист, ще трябва да има и зелена светлина от световната централа.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ясно

    2 0 Отговор
    Никаде....
  • 2 Баш ни брига

    3 2 Отговор
    от тази глупост
  • 3 Хич недей идва

    6 1 Отговор
    Ако чичо ти и баща ти навремето ги бяха взели в националния по двата фланга в защита, никой нямаше да може да ги пробие, ама нямаха връзки горките! Играй си за страната в която си роден, и кажи на дядо ти да не се сърди, че внука му няма да играе за Родината му!

    Коментиран от #5

  • 4 Умно село

    2 1 Отговор
    То все тая за кой ще играе, нали сме ортаци с чичо Сам.
    Да сте видяли нов политик след /89 да не се държи за сърчицето си при изпълнението на Химна? Няма такъв у нас. Както е тръгнало ще ни турят като поредната звездичка на флагчето им.

    Коментиран от #6

  • 5 Явно

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хич недей идва":

    Си в час, запознат, със случаят! Както беше и както е сега, в България! Аз, лично, ще се радвам, дай Боже, на успехите на това дете! А комуметата..
  • 6 Да те питам,

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Умно село":

    Ти по-умен ли си, от китайските ръководители? Сигурно те са по - тъпи от теб, а? Та се съгласиха с Тръмп! Леле боже...