Отидете към основна версия

1 301 1

Байерн Мюнхен увеличи преднината си на върха в Бундеслигата (ВИДЕО)

  • байерн мюнхен-
  • бундеслига-
  • аугсбург

Тимът на Ханзи Флик стигна до успех с 2:0

Снимка: Twitter

И след този кръг Байерн (Мюнхен) увеличи преднината си на върха в Бундеслигата, като тя вече е 4 точки. Това обаче не стана лесно, защото шампионите не бяха никак убедителни при домакинството си на съседите от Аугсбург. Тимът на Ханзи Флик стигна до успех с 2:0, но до последната минута на редовното време водеше само с едно попадение и нищо не се знаеше. Томас Мюлер реализира първия гол в 53-ата минута, а в добавеното време точен беше и Леон Горетцка. В 80-ата гостите пропуснаха 100-процентов шанс.

През есента Аугсбург беше лишил Байерн от успех след изравнително попадение за крайното 2:2 във финалните секунди и днес вероятността това да се случи беше надвиснала над “Алианц Арена”. Домакините разочароваха тотално през първото полувреме, в което не отправиха нито един удар в очертанията на вратата. Даже до 39-ата минута те изобщо нямаха шут в посока на съперниковата рамка. Едва след антракта осминафиналистът в Шампионската лига заприлича на себе си.

Секунди след това Алфред Финбогасон не насочи добре удара си с глава, а се намираше на удобна позиция.
След като треньорът на Аугсбург беше засилил атаката на своя тим, домакините реагираха с вкарването на Хавиер Мартинес и Люка Ернандес, които трябваше да подсигурят линиите пред Нойер.

Шампионите вече играеха само на контраатака и при поредната от тях в 86-ата Гнабри пак не успя да реализира.
В 89-ата стадионът замлъкна, след като Нийдерлехнер насочи кълбото в мрежата, но голът не беше зачетен заради засада.

Местните фенове си отдъхнаха в 90-ата, когато Гнабри развинти защитата и подаде на Горетцка, който вкара за 2:0.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини