Отидете към основна версия

2 194 11

Серена Уилямс: Не приемам много неща, които стават в САЩ, това не е моята Америка

  • серена уилямс-
  • тенис-
  • тенис на корт

Страната не върви в правилната посока

Снимка: БГНЕС

Носителката на 23 титли от турнирите на „Големия шлем“ Серена Уилямс е смятана от много хора за най-великата тенисистка в историята на играта. Мнозина специалисти считат, че скоро няма да се появи друга тенисистка от нейната класа.

38-годишната американка със сигурност е жадна за още успехи, но сега по-малката от сестрите Уилямс разкри интересни подробности от своя живот. Бившата номер 1 засегна и доста актуални теми, като ситуацията с коронавируса и убийството на Джордж Флойд.

„Светът преживява много трудни времена. Това, което се случва на хората е тежко и аз наистина съчувствам на всички. Светът преживява една от най-големите си кризи, преминавайки през пандемията, но за съжаление това са фактите днес", започна тя. 

"Много хора не са съгласни с това, което става, но други приемат всичко за напълно нормално. Аз обаче не съм съгласна с това, което се случва в страната ми, това не е моята Америка. Да отнемат живота ти само, защото си с различен цвят на кожата, това е неприемливо. Не приемам много неща, които стават в САЩ и според мен страната не върви в правилната посока. Признавам, че и аз съм била жертва на расизъм, и то много пъти. Когато такова нещо те сполети, ти просто искаш да спреш, казваш си край, и не можеш да приемеш, че хората са способни на такава жестокост. Обиждат те, карат те да се чувстваш зле просто, защото имаш различен цвят на кожата, мисля, че това е недопустимо". 

"Много пъти съм искала да спра с тениса, но вярата ме държеше. Аз съм силно вярващ човек и знам, че Бог вижда всичко. Расизмът е огромен проблем в спорта и от нас зависи да се справим с това. За мен никога не е било лесно и единствено вярата в Господ ме държи в трудните моменти“, заяви Уилямс.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.

Свързани новини