9 Юни, 2020 14:05 2 106 11

Серена Уилямс: Не приемам много неща, които стават в САЩ, това не е моята Америка

  • серена уилямс-
  • тенис-
  • тенис на корт

Страната не върви в правилната посока

Серена Уилямс: Не приемам много неща, които стават в САЩ, това не е моята Америка  - 1
Снимка: БГНЕС

Носителката на 23 титли от турнирите на „Големия шлем“ Серена Уилямс е смятана от много хора за най-великата тенисистка в историята на играта. Мнозина специалисти считат, че скоро няма да се появи друга тенисистка от нейната класа.

38-годишната американка със сигурност е жадна за още успехи, но сега по-малката от сестрите Уилямс разкри интересни подробности от своя живот. Бившата номер 1 засегна и доста актуални теми, като ситуацията с коронавируса и убийството на Джордж Флойд.

„Светът преживява много трудни времена. Това, което се случва на хората е тежко и аз наистина съчувствам на всички. Светът преживява една от най-големите си кризи, преминавайки през пандемията, но за съжаление това са фактите днес", започна тя. 

"Много хора не са съгласни с това, което става, но други приемат всичко за напълно нормално. Аз обаче не съм съгласна с това, което се случва в страната ми, това не е моята Америка. Да отнемат живота ти само, защото си с различен цвят на кожата, това е неприемливо. Не приемам много неща, които стават в САЩ и според мен страната не върви в правилната посока. Признавам, че и аз съм била жертва на расизъм, и то много пъти. Когато такова нещо те сполети, ти просто искаш да спреш, казваш си край, и не можеш да приемеш, че хората са способни на такава жестокост. Обиждат те, карат те да се чувстваш зле просто, защото имаш различен цвят на кожата, мисля, че това е недопустимо". 

"Много пъти съм искала да спра с тениса, но вярата ме държеше. Аз съм силно вярващ човек и знам, че Бог вижда всичко. Расизмът е огромен проблем в спорта и от нас зависи да се справим с това. За мен никога не е било лесно и единствено вярата в Господ ме държи в трудните моменти“, заяви Уилямс.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 човек от народа

    11 3 Отговор
    с удоволствие ще Ви направим българка ! само позвънете на ББ.

    Коментиран от #3

  • 2 бахо

    18 1 Отговор
    Ами коя Америка е,на Колумб ли?Не приемаш,ама твоите братчеди какво правят?Цап-царап,бум-зулум и беж.Защо протестират,знаеш ли?Щот и те не знаят.Новия ви национален герой-ПРЕСТЪПНИК.Честито,Уилиямс!
  • 3 333333

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "човек от народа":

    с удоволствие............и с малко парици......избори идват все пак
  • 4 Селянин

    17 1 Отговор
    Пълни глупости! Вие сте по -големи расисти!!! Просто така ви е удобно, да си паразитирате...на теб що не ти стъпват на врата...? Както и да се извърта, истината е, че 99% от вас са свиканали така и не искат да се впишат в обществото, а само да взимат !! Само вие и още едно племе продължавате да пеете песента за "расизма" и да го използвате за оправдание....Ай, бягайте с тия глупости вече....
  • 5 не плашете

    11 2 Отговор
    Ауууу това е минало покрай хомо сапиенс, но като цяло е Haplorrhini /маймуна/. Можеше и без снимка!

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Българина

    11 0 Отговор
    По принцип америка е на индианците, негрите са сезонни работници, но нещо не искат да се връщат в африка. Отделно не знам да има бели гета, те се формират само от черните...... Като не те кефи Африка е силно ненаселен континент тениса не много на почит, но състезания с лъвове са ежедневие
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Природа

    5 1 Отговор
    Не случайно белите не могат да скачат и да бягат, но черните могат. За това пък черните само карат колите не ги измислят....
  • 10 фен

    11 1 Отговор
    Иди си в твоята Африка!
  • 11 Ганьо

    5 0 Отговор
    Америка беше добре от 1970 до 2000г,сега е робска държава!! Да са живи и здрави Българите там!