Отидете към основна версия

1 401 1

Венци Стефанов: Голяма част от родителите попадат в лапите на различни псевдомениджъри в България

  • венци стефанов-
  • футбол-
  • славия-
  • филип кръстев-
  • николай жейнов

Разбрах, че Филип е ходил няколко пъти на проби в Байер Леверкузен и в други клубове

Снимка: БГНЕС

Президентът на Славия - Венци Стефанов, се изказа не особено ласкаво по адрес на футболните мениджъри в страната, като отново нападна Николай Жейнов, който се е намесил в трансфера на Филип Кръстев. Талантливият младок подписа на договор с Манчестър Сити, като преди това ще играе в белгийския Ломел, който е сателит на "гражданите". 

"Голяма част от родителите попадат в лапите на различни псевдомениджъри в България. Разбрах, че Филип е ходил няколко пъти на проби в Байер Леверкузен и в други клубове. Това се случва, когато родителите се подведат по приказки на агенти. Да водиш деца по проби е като да ги представяш като стока. Това е стресова обстановка за младите момчета", заяви Стефанов.

"Има и нормалното предубеждение към източноевропейските кадри. Призовавам родителите да внимават с псевдоагентите, които продават фалишиви мечти. Всяко дете трябва да си извърви пътя. Тогава, когато може да покаже качества, тогава вече хората да го забележат и да му се отвори пътя към големия футбол. "

"Разбирайки, че Филип ще отиде в този клуб, Николай Жейнов достига до родителите, обяснява им колко е велик, колко е голям. Трансферът е пред финализиране, а аз разбирам, че той е сключил договор с Филип. Забранил съм на всички футболисти на Славия да работят с агенти, докато някой не предложи клуб. Какво може да направи един мениджър за един футболист? Абсолютно нищо." 

"Той се консултира с това лице, две точки от договора направо ме поразиха. Това са хора, които няма да се изциганят и няма да си спестят 1000 паунда. Те не са закъсали като нас, които свиваме бюджетите отвсякъде. Една от точките беше "първостепенно зъболечение". Това е гениално. Зъболечението да бъде в екстра заведение и ако бъде преотстъпен в друг клуб да бъде безплатно. Това никой никога не може да го предяви като претенция. Тук става въпрос за отношение между клубовете, а не между клуба и футболист", допълни босът. 

"С тези неща омайва главите на родителите и децата, а хората се смеят на тези работи. Там си има специални условия, като отиде в по-горна група там измерват техните качества, развитие, колко процента взима участие, как играе. Там има ли шанс да се развива - хората дават шанс." 

"Започнаха да пълнят главите на родителите защо той подписва с белгийския клуб, а не с Манчестър Сити. Заради финансовия феърплей, те имат право на 9 преотстъпени и ако той подпише с тях, влиза в техните преотстъпени. Затова те си имат сателитен клуб, където си вкарват футболисти и ги обучават със свои треньори. В зависимост от качествата му, после може да се върне в клуба. Това е политика, върху която няма как да влияем." 

"В 99% от случаите младите футболисти винаги ще бъдат оставени да се готвят първо в по-ниската категория. Хората си имат школи и политика на работа." 

Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.

Свързани новини