Отидете към основна версия

22 288 15

Първо във ФАКТИ: Изненадващ вариант за нов треньор на ЦСКА

  • цска-
  • нов треньор-
  • беноа кое

Чужденец, ставал шампион с ''армейците''

В момента ръководството на ЦСКА преговаря с няколко специалисти за поста старши треньор в клуба. Едно от имената, което ФАКТИ научи, е крайно любопитно. Това е бившият полузащитник на ''армейците'' - французинът Беноа Кое, който през сезон 2004/05 стана шампион с ЦСКА под ръководството на Миодраг Йешич.

Кое имаше изключително силна кариера като футболист, като освен титлата с ЦСКА той има 2 титли на Франция с Олимпик Марсилия, една Купа на Франция със същия клуб, шампион е на страната си и с Нант, а върхът в кариерата му е спечелването на Купата на УЕФА с италианския Интер.

След края на футболната си кариера бившият полузащитник прекара дълги години като треньор в школата Интер, където направи няколко набора шампиони. След това 51-годишният вече треньор води аматьорския френски клуб - Concarneau.

Според информацията на медията ни преговорите с Беноа Кое са доста напреднали и е твърде възможно именно той да застане начело на ''червените''. На този етап кандидатурата на Златомир Загорчич е отпаднала, Стойчо Младенов не се обсъжда, но освен с Беноа Кое, както вече отбелязахме, преговори се водят и с други специалисти, между които има и българи, и чужденци.

Припомняме, че и в предишни години с бившия френски полузащитник се водеха преговори да застане начело на ЦСКА, но той упорито отказваше.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 22 гласа.

Свързани новини