Отидете към основна версия

3 181 25

УЕФА чака писмо за припознаване на ЦСКА-София като ЦСКА - БФС обясни защо не го изпраща!

  • цска-
  • уефа-
  • бфс-
  • футбол-
  • борислав попов

Получим ли запитване, ще им отговорим на базата на изпратения от тях въпрос

Снимка: БГНЕС

Една стара тема отново изплува на дневен ред – защо УЕФА не признава ЦСКА-София за правоприемник на ЦСКА. След като ФИФА стори това, същата информация се появи и в сайта на Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана. В Нион обаче, където е седалището на европейската футболна централа, настоящият клуб в Борисовата градина все още не се счита за наследник на славния „армейски“ отбор. В родната преса днес се припомня, че за да се случи това, БФС трябва да изпрати писмо до УЕФА, с което да потвърди, че ЦСКА е правоприемник на фалиралото дружество.

Защо футболната ни централа не изпраща писмото? Ето отговорът на изпълнителния директор на БФС Борислав Попов, пише БЛИЦ.

-Г-н Попов, защо БФС не праща прословутото писмо до УЕФА?
-За да изпратим такова писмо, трябва да получим запитваме от УЕФА. Такова няма, поради тази причина не сме изпратили нищо.

-Според наша информация адвокатът на ЦСКА Първан Първанов е имал комуникация по този въпрос с човек от европейската футболна централа Жак Бондала. Представителят на УЕФА е отговорил, че единственото, което трябва да направи БФС, е да изпрати статистика на уебсайта на УЕФА, свързана с титлите и постиженията на ЦСКА.
-Вижте, аз уважавам г-н Първанов и ръководството на ЦСКА, но в случая няма нужда от посредничество. Аз познавам Жак Бондала, чували сме се, говорили сме, но той не ни е уведомил, че ние трябва да изпратим писмо или статистика за успехите на ЦСКА.

-Защо УЕФА трябва да ви уведоми?
-Защото такава е практиката…

-С две думи – вие кога ще пратите въпросното писмо до Нион?
-Когато получим запитване от тях. Получим ли запитване, ще им отговорим на базата на изпратения от тях въпрос.

-Какво ще им отговорите?
-Зависи какво ще представлява техният въпрос. Но със сигурност ще им изпратим отговор, стига, разбира се, да ни попитат.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 11 гласа.

Свързани новини