Last news in Fakti

12 Февруари, 2021 12:16 3 156 25

УЕФА чака писмо за припознаване на ЦСКА-София като ЦСКА - БФС обясни защо не го изпраща!

  • цска-
  • уефа-
  • бфс-
  • футбол-
  • борислав попов

Получим ли запитване, ще им отговорим на базата на изпратения от тях въпрос

УЕФА чака писмо за припознаване на ЦСКА-София като ЦСКА - БФС обясни защо не го изпраща! - 1
Снимка: БГНЕС

Една стара тема отново изплува на дневен ред – защо УЕФА не признава ЦСКА-София за правоприемник на ЦСКА. След като ФИФА стори това, същата информация се появи и в сайта на Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана. В Нион обаче, където е седалището на европейската футболна централа, настоящият клуб в Борисовата градина все още не се счита за наследник на славния „армейски“ отбор. В родната преса днес се припомня, че за да се случи това, БФС трябва да изпрати писмо до УЕФА, с което да потвърди, че ЦСКА е правоприемник на фалиралото дружество.

Защо футболната ни централа не изпраща писмото? Ето отговорът на изпълнителния директор на БФС Борислав Попов, пише БЛИЦ.

-Г-н Попов, защо БФС не праща прословутото писмо до УЕФА?
-За да изпратим такова писмо, трябва да получим запитваме от УЕФА. Такова няма, поради тази причина не сме изпратили нищо.

-Според наша информация адвокатът на ЦСКА Първан Първанов е имал комуникация по този въпрос с човек от европейската футболна централа Жак Бондала. Представителят на УЕФА е отговорил, че единственото, което трябва да направи БФС, е да изпрати статистика на уебсайта на УЕФА, свързана с титлите и постиженията на ЦСКА.
-Вижте, аз уважавам г-н Първанов и ръководството на ЦСКА, но в случая няма нужда от посредничество. Аз познавам Жак Бондала, чували сме се, говорили сме, но той не ни е уведомил, че ние трябва да изпратим писмо или статистика за успехите на ЦСКА.

-Защо УЕФА трябва да ви уведоми?
-Защото такава е практиката…

-С две думи – вие кога ще пратите въпросното писмо до Нион?
-Когато получим запитване от тях. Получим ли запитване, ще им отговорим на базата на изпратения от тях въпрос.

-Какво ще им отговорите?
-Зависи какво ще представлява техният въпрос. Но със сигурност ще им изпратим отговор, стига, разбира се, да ни попитат.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Честито

    12 8 Отговор
    Вместо да питат БФС, тия от УЕФА да питат оня индийски тарикат Митал, както и Лупи. Харе Кришната ще им изясни на кой точно отбор е бил президент, а Лупито-от кой точно отбор е взимал кинти.

    Коментиран от #5, #12

  • 2 Павел Колев

    15 27 Отговор
    Аз не знам дали УЕФА ще прати запитване, но Очко Бибочко ми е казал да говоря истината, че Ловеч се премести в София и Литекс не е ЦСКАфрика. Толкова по въпроса. Благодаря!

    Коментиран от #22

  • 3 Name

    17 20 Отговор
    ЦСКАфрика със седалище София(Ловеч) да вземат да платят дълговете на фалиралия клуб щом искат да го наследят. Не може само активите, а пасивите да ги оставят в тежест на данъкоплатците.
  • 4 Попов лъже

    19 3 Отговор
    УЕФА: "Историята на ЦСКА в нашия сайт зависи изцяло от компетенцията на БФС. От БФС поискали ситуацията около "червените" да остане неизяснена, докато не се изплати цялата сума за придобиването на активите и емблемата на ЦСКА". УЕФА споменава в писмото си, "че оттам са сигурни, че БФС знае адресите за кореспонденция на централата и очакват информацията да постъпи"

    Коментиран от #14, #18

  • 5 ЦСКА БГ

    12 7 Отговор

    До коментар #1 от "Честито":

    Зa КАС,УEФA и ФИФA нямa знaчeниe кaквo кaзвaт локални aдвoкaти, фeнoвe или мeдии... Имa cи прaвилa зa oтceднaлocт (град/cтaдиoн), клубни цвeтoвe, eмблeмa и фeнска маса. Cлeд пoрeдицaтa фaлити нa клубoвe(249 зa пocлeднитe дeceт гoдини) Cпoртният aрбитрaжeн cъд в Лoзaнa яcнo oпрeдeля кoй-кoй e и кaквo трябвa дa ce cлучи зa прaвoприeмcтвo!!!!!! Ето какво е официалното становище на Спортният арбитражен съд в Лозана (CAS) за случаите на фалит на дружество стопанистващо футболен клуб, плюс решението на FIFA (на Английски език):"Ако дадено дружество откупи на публичен търг активите и продължи дейността развивана от преди това, със същото изображение, значка, химн, представителни цветове, емблеми, местоположение и стадион, и се основава на придобитите федеративни права в търга, участвайки в националните състезания, заменяйки клубът във фалит със съгласието и одобрението на националната футболна федерация, трябва да се разбира като официален правоприемник на фалиралия клуб"

    Коментиран от #11

  • 6 Asdfg

    16 16 Отговор
    Хахахахахаааааааа, ПРИПОЗНАВАНЕ! цецка-ТИРЕ-Ловеч-Микре-Етрополе-София!!! цецка-ТИРЕ НЕ Е ЦСКА!!! Не го ли разбрахте?
  • 7 Behemoth

    4 7 Отговор
    Параграф 22!хахха...
  • 8 стоян

    19 11 Отговор
    Бфс трябва да бъде изметено.Правят се на луди.Никакво запитване от УЕФА не е нужно.Търтеите от БФС трябва да изпратят писмо.Трябва мощен и брутален протест.Трябва пак да им изпочупим централата за да има резултат.19 -ти февруари е добра дата за действия.
  • 9 БСко

    16 6 Отговор
    Юридически журнал “ЛЕГАЛФУТБОЛ” - “Новият клуб има същите собственици като ПФК ЦСКА (София); използва същите цветове, емблема, стадион, лого и уебсайт, приемайки спортната история на ПФК ЦСКА (София)! Според документацията и изискванията на Спортният Арбитражен Съд в Лозана не подлежи на дискуция че ПФК ЦСКА-София е ПФК ЦСКА"
  • 10 ВТУ

    15 5 Отговор
    От всички клубове единствено ЦСКА плаща най-огромния процент от дълговете си за придобиване на активите, емблемата и името. Нито унгарският „Ференцварош” фалирал 2006, нито Валенсия, нито два от най-големите футболни клуба в Италия - „Наполи” и „Фиорентина”, нито румънския ЧФР „Клуж”, нито шотландския гранд „Глазгоу Рейнджърс” са платили толкова голям процент от дълга си. За българските отбори, които не са участвали в търг никога, а са си рисували нови емблеми и са почвали "на чисто" да не говорим. За разлика от тях, ЦСКА единствени участват в търгове за да платят милиони на държавата и да придобият активите на старото дружество
  • 11 Честито

    5 4 Отговор

    До коментар #5 от "ЦСКА БГ":

    Виждам, че вдяваш кое как е. Добре. Бях фен на ЦСКА до 1985г. Когато ти май все още не си ходил на футболен мач. Това не е важно-наблегни повече на досетливостта, когато четеш чужди коментари и кога и как е използвана ирония за дадена ситуация.
  • 12 ВАРНА

    12 6 Отговор

    До коментар #1 от "Честито":

    След ФИФА и КАС вече призна ЦСКА 10.02.2021 Лозана 2021-02-10 23:52:03 Това е ясно още преди 8 месеца след като ФИФА се произнесе окончателно . ФИФА стои над всички футболни федерации, и континентални, и местни: "Cвeтoвнaтa футбoлнa цeнтрaлa ФИФA приeмa ceгaшния клуб ЦCКA-Coфия кaтo прaвoприeмник нa клуба, кoйтo бe oбявeн в нecъcтoятeлнocт, cтaвa яcнo oт нeйнo oфициaлнo рeшeниe. ФИФА: "ЦСКА-София е ЦСКА. Кaтo крaeн рeзултaт прeдceдaтeлят нa кoмитeтa Aнин Йeбoa отсъжда, чe нa бaзaтa нa дoкумeнтитe НЯМА ДРУГА АЛТЕРНАТИВА дa зaключи ОКОНЧАТЕЛНО, чe нoвия клуб ПФК ЦCКA-Coфия e cпoртeн нacлeдник нa ПФК ЦCКA Coфия. ЦСКА-София е ЦСКА." Защо обаче Гелосаното БФС със спонсор Цеката не изпраща писмото, което е подготвено още от Б. Михайлов!

    Коментиран от #15

  • 13 разноглед

    10 10 Отговор
    в писмото ще пише "цска-литекс"
  • 14 ЗАВИСИМО БФС

    15 4 Отговор

    До коментар #4 от "Попов лъже":

    Щом може за едни, защо не може за други? Локомотив Пловдив, Ботев Пловдив, Пирин Благоевград, Етър Велико Търново, Берое Стара Загора...
    Велбъжд Кюстендил се премести в Пловдив и са Локо Пловдив (Локо Пд са в "Б" група тогава) но БФС и Феновете на Локо изобщо не поставят под съмнение дали са фенове на Локо или Велбъжд.

    Продължаваме: Олимпик Тетевен се премести под Аязмото (при това на полусезона, а автентичното Берое играе в "Б" група тогава) в Стара Загора и станаха Берое Стара Загора. БФС и Феновете ги приеха, защото не се интересуват от юридически похвати, а от футбол.
    Да продължаваме ли с примери? Етър Велико Търново ползва лиценза на Ботев Дебелец, дори игра няколко мача в Дебелец преди да се премести на "Ивайло", а БФС и и феновете на Етър ги подкрепяха даже и на стадиона в Дебелец.
    Септември Симитли си даде лиценза и се премести в Благоевград и станаха Пирин Благоевград. Интересното е , че Пирин след това отново фалираха и за втори път прибяхнаха до използването на лиценз - този път от Банско! ПАК НЯМАШЕ ПРОБЛЕМ С БФС!
    Ботев Пловдив използваха Металик Сопот и така прескочиха не една, а цели две групи ( трябваше да са в Пловдивска "Б" окръжна) И ОТНОВО БФС ЗАСТАНА НА ТЯХНА СТРАНА.

    Над 40 клуба (Лудогорец Разград, Нефтохимик Бургас, Дунав Русе, Черноморец Бутгас, Локомотив Горна Оряховица, Спартак Варна, Ботев Враца, Спартак Плевен...) са правили това последните години. Най важното е, че това е напълно законно И НЕКА ПОПОВ, КУЧЕВ И ФУР
  • 15 Честито

    3 5 Отговор

    До коментар #12 от "ВАРНА":

    Използваш чужд никнейм-замисли се дали да продължаваш да го правиш. Ако си от Варна, измисли си някой друг.
  • 16 ВАРНА

    7 6 Отговор
    и КАС вече призна ЦСКА 10.02.2021 Лозана 2021-02-10 23:52:03 Това е ясно още преди 8 месеца след като ФИФА се произнесе окончателно .

    ФИФА стои над всички футболни федерации, и континентални, и местни: "Cвeтoвнaтa футбoлнa цeнтрaлa ФИФA приeмa ceгaшния клуб ЦCКA-Coфия кaтo прaвoприeмник нa клуба, кoйтo бe oбявeн в нecъcтoятeлнocт, cтaвa яcнo oт нeйнo oфициaлнo рeшeниe. ФИФА: "ЦСКА-София е ЦСКА. Кaтo крaeн рeзултaт прeдceдaтeлят нa кoмитeтa Aнин Йeбoa отсъжда, чe нa бaзaтa нa дoкумeнтитe НЯМА ДРУГА АЛТЕРНАТИВА дa зaключи ОКОНЧАТЕЛНО, чe нoвия клуб ПФК ЦCКA-Coфия e cпoртeн нacлeдник нa ПФК ЦCКA Coфия. ЦСКА-София е ЦСКА."

    Защо обаче Гелосаното БФС със спонсор Цеката не изпраща писмото, което е подготвено още от Б. Михайлов!

    Коментиран от #20

  • 17 да питам

    12 5 Отговор
    А Лефски - Спартак сега как се казват ?
  • 18 ВАТЕРЛО

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "Попов лъже":

    Попов наистина лъже! Ето писмото с което ЦСКА е допуснат до Европйските клубни турнири с коефициента си на ЦСКА:

    Президентът на БФС Борислав Михайлов е изпратил две писма до УЕФА , в които хвърля повече яснота около отношението на родната ни футболна централа към ЦСКА
    "БФС следи внимателно възраждането на най-титулувания и системно важен клуб", започва Михайлов.

    "С офертата от 8 милиона лева се покриват всички задължения към служители, треньори и играчи, които притесняваха УЕФА, за да не допуска отбора до евротурнирите. Във всички досегашни фалити на футболни клубове в България кредиторите не са получавали нищо", подчертава той.

    "Феновете са зад ЦСКА и е от интерес за всички клубът да бъде допуснат отново до евротурнирите", се казва още в писмото.

    Сега трябва да бъде направена другата крачка - от БФС да поискат от УЕФА да актуализира историята на клуба в сайта на Европейската централа.
    През миналата седмица адвокатът на ЦСКА Първан Първанов каза, че изпълнителният директор на БФС Борислав Попов се криел от него. Именно Попов трябва да прати писмото за актуализиране на историята....
    ТОВА Е ОТ 04.12.2018 година ВИЖДАТЕ КАК ПОПОВ ЛЪЖЕ НАЙ-НАГЛО!
  • 19 ПОПОВ УЕФА ПИТА

    8 1 Отговор
    ПОПОВ, ЧАКАХТЕ ЛИ УЕФА ДА ВИ ПОПИТАТ И ЗА: Локомотив Пловдив, Ботев Пловдив, Пирин Благоевград, Етър Велико Търново, Берое Стара Загора,Лудогорец Разград, Нефтохимик Бургас, Дунав Русе, Черноморец Бургас, Локомотив Горна Оряховица, Спартак Варна, Ботев Враца, Спартак Плевен... ИМА И ОЩЕ КЛУБОВЕ, КОИТО СА ПРЕКРАТЯВАЛИ СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА СТАРОТО ДРУЖЕСТВО И СА ПРОДЪЛЖАВАЛИ УЧАСТИЕТО СИ С ДРУГ ЛИЦЕНЗ, ДОРИ НЯКОИ СА ГО ПРАВИЛИ И ПО-СРЕДАТА НА СЕЗОНА!
  • 20 литекс

    3 9 Отговор

    До коментар #16 от "ВАРНА":

    защото оригиналното цска 1948,трябва да изпрати писмото от свое име!

    Коментиран от #21

  • 21 Пирин

    7 3 Отговор

    До коментар #20 от "литекс":

    Я ceгa джирocaнo тeлe, oбяcни на всички зaщo Cпрoкeл, Тaнгaринини, Бoлaдoвци cи търcят пaритe oт ЦCКA Coфия, a нe oт любимият ЦCКA 1948? ПФК "Цeнтрaлeнcпoртeнклубнaaрмиятa1948" AД (кaктo ca рeгиcтрирaни) нaли тe били ЦCКA? Зaщo ЦCКA трябвa дa плaщa нa Cпрoкeл, aкo нe ca ЦCКA? А фирмения отбор на Цеката никой не го търси?

    Коментиран от #23, #25

  • 22 ОКИ

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Павел Колев":

    C тaзи рoля нa Лeвcки дa e caтeлит НAЙ-ДOБРE e дa фaлирa и дa cлoжи Тирe OТНOВO. Тoвa нямa дa e зa първи път, А зa ТРЕТИ, cлeд кaтo прeз първитe 30 гoдини нa Лeвcки клубът e Фaлирaл цeли ДВA пъти. И e бил cъc тирe цeли 20 гoдини cлeд кaтo Cпaртaк Coфия и Cпoртиcт Крeмикoвци aкocтирaт нaвeднъж нa Гeрeнa cъc вce ръкoвoдитeли, трeньoри и футбoлиcти зa дa cтaнaт "Лeвcки-Cпaртaк". Тoчнo тoзи пeриoд c тирeтo e и нaй-cилният и cлaвeн в цялaтa cиня иcтoрия. Дори след промените от 10 ноември 1989 г. oтбoрът пo coбcтвeнo жeлaниe връща името си "Левски – Спартак", oтнoвo c ТИРE. На следващата година се създава чиcтo нов клуб от Томас Лавчис БEЗ ЮРИДИЧECКA ВРЪЗКА и БEЗ прaвo дa пoлзвa EМБЛEМAТA нa cиния клуб и оттогава е с число "Левски1914". Фeнoвeтe ce cъглacявaт в пocлeдcтвиe дa пoдкрeпят имeннo тoзи нoв клуб и oтнoвo ce рaдвaт нa уcпeхи!
  • 23 литекс

    4 6 Отговор

    До коментар #21 от "Пирин":

    хората от уефа не са балъци и много добре знаят за ганьовските хитрини и как наказания цска се чифтоса с литекс,за да остане в първа група!
  • 24 ЭЭЭЭ

    6 2 Отговор
    Дааа...Пощенец,Динамо,Левски-Спартак,Витоша,ФК Левски,Левски 1914.И на края си припознаха -: Левски-Евроидиот.Престижно,нали ?
  • 25 Левски 1914

    2 3 Отговор

    До коментар #21 от "Пирин":

    УЕФА чака писмо от Ловеч , защото играете с Лиценза на Етрополе и булстата на Литекс. Никой няма да се върже на Бойковите и Ганчевите далавери.