Отидете към основна версия

4 474 40

Официално: Ганчев напуска ЦСКА! Акциите на клуба ще бъдат подарени!

  • пламен марков-
  • цска-
  • гриша ганчев-
  • футбол

Ето какво каза изпълнителният директор

Снимка: БГНЕС

Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков сподели пред медиите, че Гриша Ганчев е категоричен в решението си да приключи финансовите си ангажименти към червения клуб.

"Пресконференцията беше свикана по повод изявлението на нашите собственици за прекратяване на отношенията към ЦСКА. Като клуб решихме да направим тази пресконференция, за да може футболната общественост в България да бъде уведомена. Имах разговор с нашите собственици, които са категорични в намерението си да приключат с финансовите си ангажименти. Господин Ганчев е категоричен в решението си независимо от разговора, който проведохме.

Той счита, че тази ситуация не му позволява да продължи с издръжката на клуба. През следващите седмици нашите собственици ще изчистят задълженията към техни фирми, за да може клубът да бъде на чисто. Това е важен момент, който държах да споделя. Акциите на клуба ще бъдат подарени на желаещи да инвестират в клуба. Всеки, който желае да инвестира в ЦСКА и да е финансов благодетел, ще има възможността да ги получи на безценица.

Отборът ще може да завърши годината от финансова гледна точка без никакъв ангажимент. Това е важно за играчи и служители на клуба. Те няма за какво да се притесняват. До лятото клубът продължава да функционира със същото ръководство и нито един служител няма да напусне преждевременно. Това са най-важните и общи неща, които мога да ви кажа към днешна дата".

"Ситуацията е свързана с недоволство на част от нашите фенове. Хората, които обичат ЦСКА, хората, които са зад клуба, приветствам да създадат платформа, с която да покажат истинското отношение на хората, които обичат клуба. Има около 60 хиляди души, които са прегледали решението. Това говори за изключителен интерес и подкрепа към хората, които издържат ЦСКА. Тази атака не е от любов към ЦСКА, но това е мое мнение. Това е инспирирано от хора, които не обичат ЦСКА.

Успяхме да вземем Купата на България, когато бяхме в Трета лига. Клубът се стабилизира финансово. В последната година изградихме и много по-стабилен и постоянен отбор. Има много положителни неща. Даването под наем на Валентин Антов е много добро нещо за имиджа на ЦСКА. Считам, че това е много важно за политиката на клуба", заяви Марков.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.

Свързани новини