Last news in Fakti

16 Февруари, 2021 16:19 4 453 40

Официално: Ганчев напуска ЦСКА! Акциите на клуба ще бъдат подарени!

  • пламен марков-
  • цска-
  • гриша ганчев-
  • футбол

Ето какво каза изпълнителният директор

Официално: Ганчев напуска ЦСКА! Акциите на клуба ще бъдат подарени! - 1
Снимка: БГНЕС

Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков сподели пред медиите, че Гриша Ганчев е категоричен в решението си да приключи финансовите си ангажименти към червения клуб.

"Пресконференцията беше свикана по повод изявлението на нашите собственици за прекратяване на отношенията към ЦСКА. Като клуб решихме да направим тази пресконференция, за да може футболната общественост в България да бъде уведомена. Имах разговор с нашите собственици, които са категорични в намерението си да приключат с финансовите си ангажименти. Господин Ганчев е категоричен в решението си независимо от разговора, който проведохме.

Той счита, че тази ситуация не му позволява да продължи с издръжката на клуба. През следващите седмици нашите собственици ще изчистят задълженията към техни фирми, за да може клубът да бъде на чисто. Това е важен момент, който държах да споделя. Акциите на клуба ще бъдат подарени на желаещи да инвестират в клуба. Всеки, който желае да инвестира в ЦСКА и да е финансов благодетел, ще има възможността да ги получи на безценица.

Отборът ще може да завърши годината от финансова гледна точка без никакъв ангажимент. Това е важно за играчи и служители на клуба. Те няма за какво да се притесняват. До лятото клубът продължава да функционира със същото ръководство и нито един служител няма да напусне преждевременно. Това са най-важните и общи неща, които мога да ви кажа към днешна дата".

"Ситуацията е свързана с недоволство на част от нашите фенове. Хората, които обичат ЦСКА, хората, които са зад клуба, приветствам да създадат платформа, с която да покажат истинското отношение на хората, които обичат клуба. Има около 60 хиляди души, които са прегледали решението. Това говори за изключителен интерес и подкрепа към хората, които издържат ЦСКА. Тази атака не е от любов към ЦСКА, но това е мое мнение. Това е инспирирано от хора, които не обичат ЦСКА.

Успяхме да вземем Купата на България, когато бяхме в Трета лига. Клубът се стабилизира финансово. В последната година изградихме и много по-стабилен и постоянен отбор. Има много положителни неща. Даването под наем на Валентин Антов е много добро нещо за имиджа на ЦСКА. Считам, че това е много важно за политиката на клуба", заяви Марков.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандански

    58 9 Отговор
    Няма такава гавра и с Левски и ЦСКА.
    Няма такава държава хахахаха

    Комедията продължава на 4.04

    Коментиран от #30, #32

  • 2 Петьо Еврото

    20 5 Отговор
    Новия президент на ЦСКА - СОФИЯ е Николай Паслар. Той е млад и мъдър човек с огромен потенциал. Има дружество ФК Лупи на негово име и всичко е точно.
  • 3 Тотална разруха е ясичко

    45 4 Отговор
    Мутрите съсипаха държавата, а ние им позволих е да го сторят.
  • 4 МВР

    7 4 Отговор
    Към нас има много въпроси, дали ще задържим т.нар. "лидери на фен организации"? Няма заповед от Гешев, какво да правим? Още 2-3 седмици преди изборите точно пък може да им излезе късмета. После пада карантината и хората отиват свободни на стадиона.
  • 5 Домусчиеви

    15 27 Отговор
    Само Лудогорец! Още 100 години ще сме шампиони, ОСВЕН АКО не ни поканят ЦСКА-СОФИЯ да се нагърбим да издържаме този отбор...
  • 6 БрехВаленса

    22 6 Отговор
    Пламен Марков трябва да е новия собственик, защото иначе акциите отиват в Христо Стоичков, а той 20 лева не дава за нищо, не го броим...

    Коментиран от #9

  • 7 Фракция

    13 11 Отговор
    ВИНАГИ ЧЕРНИ няма да изостави ЦСКА-СОФИЯ в този труден момент. Събрахме пари за рейс и за златните две топки на Христо Стоичков, та един Гриша Ганчев ли ще ни уплаши?
  • 8 Елтън Джон

    17 7 Отговор
    Лупи току що каза че е готов още от днес да поеме нещата в свои ръце и да спаси отбора от фалит.По въпроса за акциите утре ще прати Румен Петков с Мангъров да ги получат.затова спете спокойно отбора ще го бъде
  • 9 STOP

    7 3 Отговор

    До коментар #6 от "БрехВаленса":

    Стига глупости! Само Венци Стефанов е Маджо имат капацитет и средства за ЦСКА-СОФИЯ, а Крушарски и Домусите нямат място на Армията, защото се компрометираха пред публиката.
  • 10 Гриша Ганчев

    18 3 Отговор
    Ще джиросам акциите на Бойко и Гешеф.
  • 11 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    10 5 Отговор
    Отдавна ми е ясна и играта на ДС със спортните клубове,и напълно оправдавам Решенията и на Ганчев!И Ганчев и Божков са роби,които трябва да наливат тук и там и да държат колоси на глинени крака!Правилно напуска,след,като сделката му е прецакана от БЮРОКЛАТИ бг!Чекмеджето е виновен и в двата случая,но официално няма как да се Каже!!ЦСКА за мен е било...Това ,което написах на вратата на ВС-хижа...Кочина...Това прозрение проникна в младата ми кратуна още 86г!

    Коментиран от #16

  • 12 ssmitko

    18 4 Отговор
    г-н Марков истинското ЦСКА спечели купата от трета лига а не Литекс. На Вас и на част от продажниците от агитката може да ви се иска ама истината е друга. Ганчев Ви плати да съсипете отбора.
  • 13 Гост

    22 0 Отговор
    Положението е ЯСНО.....ТИКВАТА И ШАЙКАТА НЕ МОГАТ ВЕЧЕ ДА ГО ПРИТЕСНЯВАТ ГАНЧЕВ И ТОЙ СЕ МАХА...
  • 14 среднощен

    20 1 Отговор
    Всеки "трус" в задкулисието води до "цунами" в бизнеса... Ако държавата не регулира "правилно процесите" - сменя се статуквото... Проста аритметика... Идват избори - това е логичният отговор.
  • 15 Гуню

    17 2 Отговор
    Прибирам кво мога от куците коне на Стойкас и бегам при чери у Дубай, щот Олаф иска да връщм и туй дето е у шкафа
  • 16 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    ХИЖА Сълзица !Може би още стои,там!
  • 17 Цесекаря

    23 5 Отговор
    Не бих дал и лев за туй нещо дето ни го натресе Микренския. Говядата поне си спасиха отбора пък аз не вждам смисъл да дам и стотинка, за нещо което не е ясно какво е. Уж има емблема ама плаща фактури с булстата на Литекс. Който иска да го спасява

    Коментиран от #29

  • 18 Asdfg

    14 6 Отговор
    Сега цецка-ТИРЕ-Лойч, ще сложат едно долно ТИРЕ и ще са Ок!
  • 19 qwerty

    16 3 Отговор
    не, че нещо, но това от статията??? “През следващите седмици нашите собственици ще изчистят задълженията към техни фирми, за да може клубът да бъде на чисто”. пак въртим едни пари

    Коментиран от #22

  • 20 хаха

    16 5 Отговор
    Левскари да вземе да вдигнем паметник на джуджи, той за 5 години така се гаври с чорбетата както никой друг, а те продължават да му се кланят.....:) :) :) :)
  • 21 Курумпе

    18 1 Отговор
    Ако Ганчев и Божков споделят една милионна част от причините...да се откажат от отборите Уевски и ЦСКА..., на тези от ОЛАФ, ФУФА , УЕФА..О-ЧЕ-ЗЕ и..най вече ДС ще им се завие галактиката!!!
    ...браво Григорииии...такова ги с 200...баш преди Изборите...и много голяма част от гласоподавателите ще теглят една сосна на властта, ей тъй от сърце дет се вика!!!ЛОшо Седларов, Лошо...и този отказа да двав комисионна ...и то от тлъстите свежи трансфери..а свежа реална пара в Бг..само се чака от ОПг-тата
  • 22 София

    10 1 Отговор

    До коментар #19 от "qwerty":

    Ще вземат всичко което може да се взима и ще си го върнат в Ловеч.
    На чело със Стойлов, Марков, Росен, Иван и т.н.
  • 23 Куфарен

    7 1 Отговор
    "бизнесмен" !
  • 24 Пророк

    10 3 Отговор
    епизод две СЛЕДВА : Обидинение на тирето с Цекич 48! Цирка ще е пълен и хубав! А може и помислила мома Гришана и се повърнала, румина засмена! Споко чорба ще има ...
  • 25 Гоце

    9 6 Отговор
    Искуствен отбор , за да съществува трябва да се върне социализма
  • 26 Никой не подарява

    14 1 Отговор
    нещо, което има реална стойност или нещо, за което е платил милиони. Това означава, че"акциите" на ЦСКА (Левски...) са воденичен камък в портфейла на всеки взел ги бизнесмен, за да може банкянския ритардат да се пъчи пред дебе(и)л(н)@та си фотографка.
  • 27 Behemoth

    8 3 Отговор
    Е сега Премиера ще влезе предизборно в ролята на спасител....
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 я пак

    9 4 Отговор

    До коментар #17 от "Цесекаря":

    Говедата си спасиха обора.Ти сериозно ли вярваш в дядо коледа.
  • 30 ААА

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "Сандански":

    "Гриша Ганчев е най-добрият собственик на ЦСКА в последните 10-12 години. Би било пагубно за клуба, ако той си тръгне от "Българска армия". В най-тежките времена за ЦСКА той беше единственият, който излезе и се бори една легенда да не изчезне от картата. Мнозина искаха да закрият нашия отбор, защото им е трън в очите. Но Ганчев не позволи това да се случи. Познавам го от времето, когато играех на "Червено знаме", а той беше в борбата. Истинска вълча порода, която обича ЦСКА" Стойчо Младенов

    Коментиран от #36

  • 31 Предполагам

    9 2 Отговор
    Доста чеки*джии са доволни от подобно развитие на ситуацията, вервам. Дерзайте, бок*луци!
  • 32 J Y Moineau

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Сандански":

    Докато отборите се използват за цели различни от спорта, гаврата ще продължава. И тук не става въпрос само за Левски и ЦСКА, а за Българския футбол като цяло.

    Коментиран от #34

  • 33 Другия с коня

    6 6 Отговор
    Интересно ми е къде Армията има спортни клубове,та този да е Централен Спортен Клуб на Армията,(ЦСКА)....Ми като НЯМА. - закривай....
  • 34 Българина

    7 1 Отговор

    До коментар #32 от "J Y Moineau":

    Като, че ки става въпрос НЕ за футбола като цяло, а ЗА ДЪРЖАВАТА КАТО ЦЯЛО....ТИНЯ.
  • 35 Дедовия

    5 5 Отговор
    Изключително се радвам!Рано или късно всичко си отива на мястото!
    Литекс ще Пребъде!
  • 36 Голем смях

    4 4 Отговор

    До коментар #30 от "ААА":

    Ти още ли не си разбрал че Ганчев си тръгна от ЦСКА?
  • 37 другадрама

    6 0 Отговор
    айде стига с тез набедените футболни отбори..докато не станат печеливши търговски дружества и не започнат да изкарват пари..ще са само перални за пари..да го закриват тъпото първенство да не се избиват запалянковците без нужда
  • 38 Чочко

    6 3 Отговор
    Няма страшно като ви закрият този отивате при другата ска :) направете си още някоя в трета дивизия да играе за всеки случай :)
  • 39 pop

    6 2 Отговор
    ПРИПОЗНАВААААЙЙЙЙ....
  • 40 бравос

    0 0 Отговор
    ДO ВCИЧКИ ЦCКA-ри......мoмци,eдинcтвeнaтa причинa,кoятo кaрa Гaнчeв дa нaпуcнe e нaмecaтa нa купчинa хaшлaци в oпрaвaтa нa oтбoрa......caми cи oтгoвoрeтe нa въпрoca....КЪДE в cвeтa имa тaкoвa нeщo....,фeнcки мacи дa тръcят cмeткa нa шeфoвe и cпoнcoри кaк дa cи хaрчaт или прaвят пaритe....,нe e трудeн oтгoвoрa...aми НИКЪДE........вceки нa мяcтoтo нa Гaнчeв би пocтъпил тaкa....,никoй нямa дa гo търпи тoвa.....нa фeнoвeтe мяcтoтo e нa cтoдиoнитe дa грaчaт...,нямaт мяcтo в oпрaвaтa нa клубa.