Отидете към основна версия

73 709 30

Демирева: Направих го, за да ви дразня

  • демирева-
  • олимпиада-
  • скок на височина-
  • квалификация-
  • финал-
  • опити-
  • трудност

"Не се панирах след първите две грешки", заяви българката

Снимка: БГНЕС

Мирела Демирева стигна до втори пореден олимпийски финал на скок височина. 31-годишната българка спечели сребро от Рио 2016, а днес преодоля квалификациите в Токио с успешен последен трети опит на 1.95 метра, като подобри с 4 сантиметра личното си постижение за сезона. Тя имаше проблеми и на по-долните височини, преодолявайки 1.82 и 1.90 метра също от третите си опити.

"Направих го, за да ви дразня", коментира с усмивка Демирева класирането на финала.

"Не се панирах след първите две грешки. Беше изключително важно да се събера, защото иначе нямаше да скачам на финал. Исках този финал и дадох всичко от себе си", продължи тя.

"Ако искам да се боря за медалите, ще ми трябва лично постижение на финала. Вярвам, че понякога човек се готви цял живот за един опит в точното време и в точното място. Защо пък на мен да не ми се случи тук. Медалите ще бъдат решени с опити над 2 метра. Така и трябва, това е Олимпиада", каза още Демирева.

"Щастлива съм, това са пет години работа, постоянно искане, труд. Можеш да се трудиш и да не реализираш потенциала си. Щастлива съм, че съм тук и мога да скачам във финала", добави българката.

Пресявките продължиха над два часа, а за финала се класираха 14 състезателки.

"Тежко беше, но все пак това е Олимпиада. Първите 14 влязоха във финала. Условията бяха еднакви за всички. Аз се чувствам добре. Този сезон търся ритъма си в скока. Но в крайна сметка имам шанс, на писта съм и ще дам всичко от себе си. Работила съм много. Стискайте ми палци на финала", коментира още Мирела.

"Изключително важно е, че България ще има финал в леката атлетика. Това е един от най-красивите спортове. Конкуренцията е изключително голяма. Всички са работили много, подготвени са", добави Демирева.

Финалът ще бъде в събота от 13:35 часа българско време.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 107 гласа.

Свързани новини