Last news in Fakti

5 Август, 2021 10:14 2 087 2

Мирела Демирева имаше трудно състезание, но се класира за финала на скока на височина

  • демирева-
  • токио-
  • квалификация-
  • скок на височина-
  • трудности-
  • преодоляване

Носителката на сребърен медал от Олимпиадата в Рио де Жанейро преодоля квалификационната норма от 1.95 метра от трети опит

Мирела Демирева имаше трудно състезание, но се класира за финала на скока на височина - 1
Снимка: БГНЕС

Носителката на сребърен медал от Олимпиадата в Рио де Жанейро 2016 г. Мирела Демирева се класира за финала в скока на височина на Игрите в Токио. 31-годишната българка преодоля квалификационната норма от 1.95 метра от трети опит.

Демирева имаше много тежко състезание, като ѝ се наложи да прави цели 12 скока. Нашето момиче демонстрира изключителен дух и характер и заслужено стигна до битката за медалите. За нея това е втори олимпийски финал, след като в Рио де Жанейро завоюва среброто с резултат от 1.97 м.

Българката започна трудно, като скочи началната височина 1.82 м. Без проблем се справи с 1.86 м. След това преодоля 1.90 м отново от трети опит. Последва преодоляване на 1.93 м от втори опит. Накрая се справи и с 1.95 м от трети опит, което я изпрати сред 14-те финалистки.

До момента през сезона Демирева имаше 1.91 м, а личният ѝ рекорд е 2.00 м.

Финалът е в събота (7 август) от 13:35 часа българско време.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ❤️💯

    6 0 Отговор
    Много красив симпатичен човек е Мирелчето
  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 0 Отговор
    МНОГО УСТОЙЧИВА ПСИХИКА!НЕ Е БЪЛГАРКА!