Отидете към основна версия

2 326 6

ЦСКА с няколко постижения за историята

  • цска-
  • осиек-
  • лига на конференциите-
  • стойчо младенов

Стойчо Младенов води червените за 21-ви път в Европа и по този показател се изравни с легендарния Крум Милев

Снимка: БГНЕС

Равенството 1:1 като гост на Осиек, с което ЦСКА елиминира хърватския тим в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите, беше белязано от няколко постижения, които влизат в историята на „армейците“.

Ирландецът Греъм Кери, който се разписа в 33-ата минута, стана първият чужденец, вкарал юбилеен гол за „червените“ в Европа. Неговото попадение във вратата на Осиек е под №350 за ЦСКА в евротурнирите. Първият гол е дело на Иван Колев, а след това идват Димитър Якимов (50), Георги Денев (100), Христо Стоичков (150), Илия Войнов (200), Велизар Димитров (250) и Тодор Янчев (300).

Милан Шкорич, който се разписа за Осиек, пък вкара попадение №320 във вратата на „армейците“ в континенталните турнири под егидата на УЕФА.

Стойчо Младенов води ЦСКА за 21-ви път в Европа и по този показател се изравни с легендарния Крум Милев. Двамата делят четвърто място в клубната ранглиста по този показател. Интересното е, че мачът с Осиек беше 13-и пореден за Екзекутора на Ливърпул, в който той не допуска загуба начело на „червените“. Последното поражение на Младенов в Европа с ЦСКА е срещу Галатасарай преди 18 години.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 11 гласа.

Свързани новини