14 Август, 2021 13:00 2 325 6

ЦСКА с няколко постижения за историята

  • цска-
  • осиек-
  • лига на конференциите-
  • стойчо младенов

Стойчо Младенов води червените за 21-ви път в Европа и по този показател се изравни с легендарния Крум Милев

ЦСКА с няколко постижения за историята  - 1
Снимка: БГНЕС

Равенството 1:1 като гост на Осиек, с което ЦСКА елиминира хърватския тим в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите, беше белязано от няколко постижения, които влизат в историята на „армейците“.

Ирландецът Греъм Кери, който се разписа в 33-ата минута, стана първият чужденец, вкарал юбилеен гол за „червените“ в Европа. Неговото попадение във вратата на Осиек е под №350 за ЦСКА в евротурнирите. Първият гол е дело на Иван Колев, а след това идват Димитър Якимов (50), Георги Денев (100), Христо Стоичков (150), Илия Войнов (200), Велизар Димитров (250) и Тодор Янчев (300).

Милан Шкорич, който се разписа за Осиек, пък вкара попадение №320 във вратата на „армейците“ в континенталните турнири под егидата на УЕФА.

Стойчо Младенов води ЦСКА за 21-ви път в Европа и по този показател се изравни с легендарния Крум Милев. Двамата делят четвърто място в клубната ранглиста по този показател. Интересното е, че мачът с Осиек беше 13-и пореден за Екзекутора на Ливърпул, в който той не допуска загуба начело на „червените“. Последното поражение на Младенов в Европа с ЦСКА е срещу Галатасарай преди 18 години.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Артур от казанската афера

    4 8 Отговор
    21 провала на некадърника от плоски,заби и нож в гърба на Любо,не го чака нищо добро
  • 2 Много е силно последно време слънцето

    4 9 Отговор
    и много хора ръсят бисери на килограм-литекс София нямат никаква история , ЦСКА-1948г.имат история другите са помияри без спортно достойнство !
  • 3 Бегай !

    4 7 Отговор
    Води Литекс тоя смешник,не ЦСКА !
  • 4 Мим33

    4 5 Отговор
    Ама за какъв цска говорите,това е ловешки преместен в София.Цска отдавна е в историята и това класиране на тройчо е първо с тези...
  • 5 Мимчят

    4 0 Отговор
    Ако гледаме историята,както с македонците,това показва,че това не е онова ЦСКА,трябва да ти е ясно историко или си гола вода....
  • 6 ЦСКА фАЛИРА

    1 3 Отговор
    Абе няма ли кой да ги даде под съд за манипулация с неверни данни.Каква история на клуб,който е създаден 2016 година.ЦСКА фалира 2016 и всякакви манипулации на тази тема са престъпление,по член 4.точка 7 от наказателния кодекс.