Отидете към основна версия

7 427 6

Тайсън Фюри отказа да се подиграва за загубата на Антъни Джошуа

  • тайсън фюри-
  • антъни джошуа-
  • бокс

Надявах се Джошуа да спечели битката им, но той не можа


Шампионът на Световния боксов съвет в тежка категория Тайсън Фюри отказа възможността да се подиграва за загубата на Антъни Джошуа, който бе надвит от Александър Усик и загуби трите си пояса на другите боксови федерации. Фюри предстои да осъществи трилогията си с Дионтей Уайлдър на 10 октомври, а при евентуален успех ще може да мисли за обединяващ удел с Джошуа или Усик.

Тъй като в момента двубоят Фюри - Джошуа е под въпрос, Циганския крал изрази съжалението си, че потенциално може да загуби възможността за огромен хонорар от британския дуел в “кралската дивизия”.

“Надявах се Джошуа да спечели битката им, но той не можа. Причините не са моя работа. Гледах двубоя и мога да кажа, че бях много разочарован от загубата му. В момента мисля единствено за това как да победя Уайлдър, като за мен той е най-опасният боксьор в тежка категория.

Според мен Уайлдър ще победи с лекота и Джошуа, и Усик, и който и да е друг в дивизията. Единствено мен не може да победи.

Съветът ми към Джошуа за реванша е да се придържа към нещата, които знае как да прави. Да настъпва напред и да не спира да пробва удари.

Не съм такъв човек да ритам някого, докато е паднал на земята. Това не е стилът ми. Обичам да се заяждам с хора, които се справят добре, които са много успешни в попрището си. Няма да обиждам човек, който вероятно не се е чувствал по-зле в живота си и вероятно е емоционално нестабилен след такава голяма загуба при толкова дълга хегемония.

Усик си свърши работата, а сега Джошуа трябва да направи същото”, каза Фюри, цитиран от ВВС.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 19 гласа.

Свързани новини