Отидете към основна версия

2 365 3

Бербатов призова за кредит на доверие към Карик и посочи кой трябва да го наследи в Манчестър Юнайтед

  • димитър бербатов-
  • манчестър юнайтед-
  • майкъл карик-
  • оле гунар солскяер-
  • маурицио почетино

Треньорската криза в клуба тепърва ще търпи развитие

Снимка: БГНЕС

Манчестър Юнайтед официално освободи Оле Гунар Солскяер след поредното поражение от Уотфорд с 4:1 през уикенда, а Майкъл Карик ще поеме временно щафетата от норвежеца. Димитър Бербатов коментира треньорската рокада пред Reuters, където призовава за кредит на доверие към англичанина.

Ако Юнайтед ще бъде с временен мениджър до края на сезона, то Майкъл Карик е човекът за тази работа. Той е в клуба от доста време и първо беше в треньорския щаб на Жозе Моуриньо, а после и при Солскяер. Познавам го добре и знам, че през кариерата си той се е учил от някои от най-добрите мениджъри. Майкъл има опит и лидерски качества, има добра комуникация с всички в отбора и е дълбоко уважаван от своите колеги. Футболистите на Юнайтед ще се вслушват в думите му и ще играят за него“, каза българинът.

„Берба“ посочи и кой трябва да е следващият постоянен треньор на „Олд Трафорд“, но изрази съмнение, че привличането му ще е лесна задача.

Юнайтед от дълго време проявява интерес към Почетино, но ми е трудно да си представя как Пари Сент Жермен ще го изпрати на „Олд Трафорд“. Това може да се случи само при положение, че Зинедин Зидан се озове в Париж. Ако той е съгласен с това, тогава може би и Почетино може да пристигне в Юнайтед“, каза още бившият голмайстор на клуба.

Димитър Бербатов сподели още, че запазва симпатиите си към Солскяер и посочи постоянните критики към него, като основната причина за провала му, тъй като те са повлияли много на самочувствието, а от там и на работата му.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.

Свързани новини