Отидете към основна версия

2 177 1

Грозен футболен фарс в Португалия

  • бенфика-
  • беленензеш-
  • фарс

Беленензеш излезе на терена срещу Бенфика с едва 9 играчи, а причината, няма да се учудите, бе COVID-19

Снимка: EPA/БГНЕС

Мачът от 12-ия кръг на португалското първенство между Беленензеш и Бенфика се превърна в истински фарс. Домакините от Лисабон имат голям брой заразени с коронавирус футболисти и поискаха от местната федерация срещата да бъде отложена. Клубът обаче получи отказ, което доведе до куриозната ситуация Беленензеш да излезе на терена с едва 9 играчи.

Това не беше всичко. Двамата от деветимата титуляри бяха вратари. Алваро Рамальо застана под рамката, а Жоао Монтейро трябваше да действа като десен бек. Общо шестима от състезателите на Беленензеш дебютираха в Лига Португал.

Естествено, самият мач приличаше на пародия. Домакините си вкараха автогол още в 1-ата минута, а до почивката Бенфика не показа никаква милост към безпомощния съперник и вкара още шест попадения. Дарвин Нунес направи хеттрик, Харис Сеферович се разписа два пъти, а веднъж точен беше Юлиан Вайгъл.

Футболистите на Белененсеш дълго отказваха да излязат за второто полувреме. Те все пак се появиха на терена с 20-минутно закъснение, но вече бяха само седмина. Веднага след сигнала на съдията един от играчите седна на тревата, показвайки, че е контузен. Това принуди рефера да прекрати мача, защото по правилник не може отбор да има по-малко от 7 футболисти.

Преди столичното дерби Бенфика беше на трето място в класирането с 28 точки - една по-малко от шампиона Спортинг (Лисабон) и Порто. Беленензеш е в зоната на изпадащите с едва 8 точки.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Барселона и Бенфика не се победиха

    Барселона ще трепери за мястото си в елиминационната фаза, след като не успя да победи Бенфика у дома. Срещата на „Камп Ноу” от група Е за ...
    23.11.2021
    1 567
    1
  • Руи Коща е 34-ият президент на Бенфика

    Португалската легенда Руи Коща беше избран за 34-ият президент на лисабонския гранд Бенфика, като мандата му е до 2025-а. 49-годишният бивш футболи ...
    10.10.2021
    2 722
    4