23 Ноември, 2021 23:49 1 554 1

Барселона и Бенфика не се победиха

  • барселона-
  • шампионска лига-
  • бенфика

Срещата на „Камп Ноу” от група Е завърши 0:0

Барселона и Бенфика не се победиха - 1
Снимка: БГНЕС

Барселона ще трепери за мястото си в елиминационната фаза, след като не успя да победи Бенфика у дома. Срещата на „Камп Ноу” от група Е завърши 0:0. "Блаугранас" трябва да са доволни от точката, след като в последните секунди на мача Харис Сеферович пропусна на празна врата и можеше да прати своя отбор напред.

Домакините започнаха по-активно срещата. В 7-ата минута Юсуф Демир проби отдясно, навлезе навътре и отправи удар, който Влаходимос изби в корнер. Пет минути по-късно Нико проби през центъра и пусна към връхлитащия отдясно Араухо. Уругвайският защитник обаче отправи твърде неточен удар.

Барселона и Бенфика не се победиха
Снимка: БГНЕС

"Блаугранас" бяха много близо до гол в 26-ата минута. След центриране отляво топката се озова в Гави на 3-4 метра от вратата. Испанският национал стреля високо над напречната греда, останал очи в очи с вратаря. Дори да се беше стигнало до попадение, то най-вероятно щеше да бъде отменено заради засада на халфа на Барса. Минута по-късно пред Барса се откри нова възможност за гол. Гави проби през центъра и намери Жорди Алба отляво в наказателното поле. Крайният защитник отправи удар, който Влаходимос отрази.

В 34-ата минута Тер Щеген спаси домакините. Яремчук изпревари Лангле при центриране от корнер и отправи удар с глава от няколко метра, но германският вратар се беше позиционирал добре и изби. Стигна се до нов корнер, след който Николас Отаменди с брилянтен удар от границата на наказателното поле прати топката във вратата. Оказа се обаче, че при центрирането кълбото е излязло в аут, поради което главният рефер Сергей Карасьов отмени гола.

В 43-ата минута най-добрият за каталунците - Демир, проби отдясно, стигна до границата на наказателното поле и с техничен удар потърси далечния ъгъл, но топката срещна гредата.

Барселона и Бенфика не се победиха
Снимка: БГНЕС

Втората част започна идентично на първата. В 56-ата минута Депай изскочи сам срещу Влаходимос. Нидерландецът обаче се засуети в наказателното поле, тръгна да финтира Отаменди, от което се възползва Вертонген и изби с шпагат. Девет минути след това "орлите" организираха отлична контраатака. Отаменди превзе голяма част от терена с топка в крака. Аржентинският защитник опита извеждащ пас за Нунес, но ъгълът пред уругваеца беше малък и той стреля неточно.

Барселона и Бенфика не се победиха
Снимка: БГНЕС

В 68-ата минута Де Йонг засече отлично центриране отдясно на Дембеле. Влаходимос обаче демонстрира добър рефлекс и изби в корнер. Треньорът на Бенфика Жорже Жезус рискува в края на мача и пусна Харик Сеферович на мястото на левия халф-бек Алекс Грималдо.

Барселона и Бенфика не се победиха
Снимка: БГНЕС

В 82-ата минута Дембеле направи нов пробив отдясно и центрира опасно, а пред голлинията Жилберто успя да изчисти топката в корнер. Две минути след това гол на Араухо беше отменен. Уругвайският защитник беше намерен в наказателното поле с чудесно центриране на Жорди Алба и засече във вратата. Оказа се обаче, че е бил в засада. При радостта си след гола южноамериканецът се контузи.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха

    2 0 Отговор
    Статията е от ГОНГ.