Last news in Fakti

28 Ноември, 2021 14:50 2 164 1

Грозен футболен фарс в Португалия

  • бенфика-
  • беленензеш-
  • фарс

Беленензеш излезе на терена срещу Бенфика с едва 9 играчи, а причината, няма да се учудите, бе COVID-19

Грозен футболен фарс в Португалия - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Мачът от 12-ия кръг на португалското първенство между Беленензеш и Бенфика се превърна в истински фарс. Домакините от Лисабон имат голям брой заразени с коронавирус футболисти и поискаха от местната федерация срещата да бъде отложена. Клубът обаче получи отказ, което доведе до куриозната ситуация Беленензеш да излезе на терена с едва 9 играчи.

Това не беше всичко. Двамата от деветимата титуляри бяха вратари. Алваро Рамальо застана под рамката, а Жоао Монтейро трябваше да действа като десен бек. Общо шестима от състезателите на Беленензеш дебютираха в Лига Португал.

Естествено, самият мач приличаше на пародия. Домакините си вкараха автогол още в 1-ата минута, а до почивката Бенфика не показа никаква милост към безпомощния съперник и вкара още шест попадения. Дарвин Нунес направи хеттрик, Харис Сеферович се разписа два пъти, а веднъж точен беше Юлиан Вайгъл.

Футболистите на Белененсеш дълго отказваха да излязат за второто полувреме. Те все пак се появиха на терена с 20-минутно закъснение, но вече бяха само седмина. Веднага след сигнала на съдията един от играчите седна на тревата, показвайки, че е контузен. Това принуди рефера да прекрати мача, защото по правилник не може отбор да има по-малко от 7 футболисти.

Преди столичното дерби Бенфика беше на трето място в класирането с 28 точки - една по-малко от шампиона Спортинг (Лисабон) и Порто. Беленензеш е в зоната на изпадащите с едва 8 точки.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нали са ваксинирани,

    3 1 Отговор
    какво става,ваксините не работят!