Отидете към основна версия

10 700 14

Зверска катастрофа с известен футболист прати четирима души в болница

  • александър яковенко-
  • футбол-
  • катастрофа-
  • инцидент

При инцидента джипът на Яковенко (Рейндж Роувър) се е блъснал с автомобил с турска регистрация на магистралата между Истанбул и Измир

Бившият украински национал Александър Яковенко е претърпял сериозна катастрофа в Турция, при която четирима души са пострадали и откарани в болница.

Пътно-транспортното произшествие е станало в близост до селището Сураханлъ (провинция Маниса). При инцидента джипът на Яковенко (Рейндж Роувър) се е блъснал с автомобил с турска регистрация на магистралата между Истанбул и Измир.

В резултат на сблъсъка другият джип (Дачия Дастър) се преобръща. Всичките пътници вътре са откарани в болница. Според информациите от Турция, шофьорът е в критично състояние. Счита се, че именно той е виновник за катастрофата, тъй като не се е справил с управлението на автомобила си.

В джипа на Яковенко са пътували още съпругата му, баща му и майка му. Те са се отървали без наранявания. Бившият украински национал е избягал от военното положение в родината си, въпреки че в страната има забрана всички мъже на възраст между 18 и 60 години да напускат Украйна.

34-годишният бивш футболист на Динамо (Киев) е успял да напусне украинската територия, тъй като има белгийско гражданство. Той е получил паспорта в периода 2005-13 г., когато играе за местните Лиерс, Генк, Андерлехт, Вестерло и Льовен. През кариерата си е носил екипите още на Металист (Харков), Фиорентина, Малага и АДО Ден Хааг.

Александър Яковенко е син на легендарния футболист Павел Яковенко (на снимката вдясно) – бивш футболист на Динамо (Киев) и националния отбор на СССР. Като играч на знаменития състав на киевчани от 80-те години на ХХ век той има три шампионски титли и три купи на Съветския съюз, както и две суперкупи. На международната сцена е носител на КНК и Суперкупата на УЕФА.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.

Свързани новини