Отидете към основна версия

3 439 6

Мик Шумахер разкри подробности за бруталната си катастрофа

  • мик шумахер-
  • катастрофа-
  • джеда

„В момента, в който изпуснах задницата, знаех какво следва”, призна младият пилот на Хаас, син на легендарния Михаел Шумахер

Снимка: EPA/БГНЕС

Мик Шумахер се завърна днес в падока на пистата в Джеда, след като беше закаран в болница и беше подложен на по-сериозни медицински прегледи, които показаха, че той е невредим след ужасяващата катастрофа, която направи в квалификацията.

От тима му Хаас решиха да изтеглят Мик от Гран При на Саудитска Арабия, а шефът на отбора Гюнтер Щайнер обясни, че „няма смисъл” екипът да изгражда нов автомобил, с който Шумахер да стартира от алеята пред боксовете. Причината е в ограниченото количество резервни части, с които разполага Хаас преди следващото състезанието в Австралия след две седмици.

„Да, готов съм или щях да съм готов за стартирам в Гран При на Саудитска Арабия – заяви днес Мик. – Но трябва да внимаваме с резервните части и компонентите, тъй като е важно да можем да стартираме в Австралия. Това е едва второто състезание за сезона и по това време на годината винаги е трудно с резервните части за новите коли. Знаех, че ще е трудно, но до последно се надявах, че ще карам.”

Мик разказа и за първите секунди след катастрофата.

„Бях на 100 процента в съзнание – допълни пилотът. – Просто чаках да дойдат маршалите и бях много ядосан, че допуснах грешка и се ударих. В този момент просто мислех за това, което беше станало преди секунди и какво можех да направя по-добре. Исках да се уверя, че всичко е наред преди да правя опити да изляза от кокпита.”

След това пилотът коментира и самата катастрофа.

„Ударът беше много тежък, разбрах, че съм се ударил в стената с 270 км/ч – обясни Мик. – Ако бях с нормална кола, щеше да е много по-тежко. Сега обаче колите във Формула 1 са много сигурни и аз се отървах невредим. В момента, в който изпуснах задницата, знаех какво следва. И се подготвих за удара.”

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.

Свързани новини