26 Март, 2022 16:15 1 621 1

Решението за Гран При на Саудитска Арабия е взето

  • формула 1-
  • джеда-
  • гран при на саудитска арабия

Състезанието ще се проведе по план

Решението за Гран При на Саудитска Арабия е взето - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Гран При на Саудитска Арабия във Формула 1 ще се състои по план, въпреки нападението на петролохранилище на саудитската петролна компания "Арамко", което доведе до огромни пожари в опасна близост до пистата.

От ръководството на Формула 1 проведоха разговори с всички отбори и пилоти, които потвърдиха, че са съгласни състезанието да се проведе по програма в неделя.

"Формула 1 и ФИА потвърждават, че след дискусии с всички отбори и пилоти Гран При на Саудитска Арабия във Формула 1 за 2022 година ще се проведе, както е планирано", се казва в комюнике на ФИА.

"След инцидента в петък вечер в Джеда имаше голяма дискусия между всички заинтересовани страни, саудитските власти и агенциите по сигурност, които дадоха пълни и детайлни гаранции, че провеждането на състезанието е обезопасено", са казва още в официалния документ.

Днес ще проведат последните свободни тренировки, както и квалификациите за място на стартовата решетка.

В петък имаше бомбена атака по петролохранилище на компанията "Арамко", която е един от спонсорите на Формула 1, което е на по-малко от 20 километра от Джеда. Отговорност за атаката поеха йеменските бунтовници хуси, които са в конфликт с властите на Саудитска Арабия от много време.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 WhiteNoise

    1 4 Отговор
    е да все пак не е некакъв диригент.. дето даже и не е пискал за путинката.
    познавал се с него... и ае у кофата.
    Они сами са я запалили бе. За тех са е ден година храни. Па и путинка доволен :)