Отидете към основна версия

8 735 12

Страшна трагедия: 14-годишен спортист загина на място след инцидент в лунапарк

  • тайър сампсън-
  • инцидент-
  • спорт-
  • американски футбол-
  • лунапарк

Свидетели на трагичния инцидент споделят, че са видели нещо да излита от атракциона, но са помислили, че става дума за някаква част или раницата на някой от клиентите

Снимка:

Страшна трагедия стана причината за смъртта на талантлив 14-годишен състезател по американски футбол, обявиха медиите в Щатите. Тайър Сампсън е излетял от мястото си на атракционна със свободно падане в лунапарк в Орландо (щат Флорида).

При тази конструкция, предлагаща повишено ниво на адреналин, седалките с любителите на силните усещания се издигат до височина от 131 метра и след това политат към земята със скорост от 120 км/ч., докато в един момент не се задействат спирачките и следва плавно спускане.

Свидетели на трагичния инцидент споделят, че са видели нещо да излита от атракциона, но са помислили, че става дума за някаква част или раницата на някой от клиентите. Когато се приближили, разбрали, че това е момче, което починало на място.

Самият атракцион е сравнително нов за лунапарка в Орландо. Част е от програмата за клиентите от декември. Специалисти са категорични, че точно при този тип конструкции няма пълна гаранция за безопасност.

Жертвата Тайър Сампсън е бил изключително надарен състезател по американски футбол. Според треньора му в гимназията в Мисури Брендън Грегъри, момчето със сигурност е щял да получи спортна стипендия за някои от най-големите университети в САЩ, тъй като вече е имало индикации за засилен интерес.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 10 гласа.

Свързани новини