Last news in Fakti

22 Март, 2022 13:53 778 10

Алберт Попов: Това, че сме от малка страна и ресурсите ни не са толкова мащабни, ни мотивира повече

  • алберт попов-
  • ски-
  • алпиец-
  • спорт

Едно подхлъзване на ската, един грешен завой, може да ти коства много повече от тези 16 стотни

Алберт Попов: Това, че сме от малка страна и ресурсите ни не са толкова мащабни, ни мотивира повече - 1
Снимка: БГНЕС

С амбиция през следващия сезон да покаже повече и да подобри четвъртото място, с което завърши кампанията в Куршевел, се завърна у нас скиорът Алберт Попов. Във френския курорт най-добрият ни алпиец постигна своето рекодно класиране в слалома и стартовете от Световната купа, като остана четвърти и само на 16 стотни от подиума.

"Хубавото е, че започваме да сваляме стотните до подиума. На олимпийските игри бяха 36. Наистина разликата е минимална. Страшно доволен съм от постигнатото. Смея да твърдя, че това е най-добрият завършек на сезона - да покажем, че догодина предстои нещо по-голямо", каза Попов в предаването "Тази сутрин”.”

Едно подхлъзване на ската, един грешен завой, може да ти коства много повече от тези 16 стотни. Трудно е с просто око да ги видиш", добави той.

Успехът на българина се дължи и на дългогодишната му работа с треньора Ивайло Борисов.

"Независимо колко сили имаме, нашата цел е да достигнем до подиума и до най-високото място на него. Кога ще стане, времето ще покаже. Той беше на 6 години, когато започнахме заедно. Освен връзката треньор-състезател, ние се семейство, като родител и дете. Всеки един състезател има спортна злоба. Упорит е в работата си, талантлив е безспорно. Имаме добра връзка помежду ни", разкри специалистът.

Попов е категоричен, че за да си сред най-добрите в ски алпийските дисциплини, трябва да тренираш 355 дни в годината. А много скоро му предстоят онези 10, в които може да си отдъхне за миг преди отново да се захване с тренировки.

"Това, че сме от малка страна и ресурсите ни не са толкова мащабни, ни мотивира повече, за да постигнем това, което сме си поставили като цели", каза Попов.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 4 Отговор
    Поредния папагал ! Малка страна сме били 🇧🇬🇧🇬🇧🇬 Ние сме в първата 1/3 на ЕС и на Европа! Другите какви са тогава ‼️
  • 2 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 1 Отговор
    Да сте чули грък или холандец да каже , че е от малка страна ‼️‼️‼️
  • 3 Хаха

    3 3 Отговор
    Ние сме малък, но за сметка на това много прост народ 🤡👍🏻

    Коментиран от #4

  • 4 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Хаха":

    За вас не знам ! Но ние НЕ СМЕ ‼️

    Коментиран от #5

  • 5 Хаха🙉

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Б А Й Х @ Й ‼️":

    Щом казваш личи си по ник нейм-а ти 👍🏻🙊
  • 6 Октопус

    4 0 Отговор
    Малък и доста прост народ сме но ще трябва да се променим за да станем народ и само с помощ на българи като Попов ще го направим

    Коментиран от #8

  • 7 Калмук

    2 0 Отговор
    Браво на Алберт ! ... Но, ако наистина смята, че сме малка страна - има сериозен проблем ... С такова "самочувствие" подиум трудно се постига ! ... Пък и като гледам ските - ми там е пълно със скиори от малки страни - Швейцария, Австрия, Словения ... А пък не им личи, че са от "малките" ?!
  • 8 Калмук

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Октопус":

    Та, казваш,разчиташ на Попов да те направи голям и умен ?!
  • 9 АБЕ ЮНАЧЕ

    2 0 Отговор
    МАЛКА СТРАНА АМА С ГОЛЕМИ КРАДЦИ ! МИ ТЕ АВСТРИЯ И ШВЕЙЦЕРСКО ДА НЕ СА ПО ГОЛЯМИ АМА ИМАТ ПО 130 СЪСТЕЗАТЕЛИ САМО В НАЦ ОТБОРИ,НЕ СМЕ ИМАЛИ РЕСУРС ДА АМА ЦЕКО ДЕТО БИЛА НЕГОВА ТАЗИ ФЕДЕРАЦИЯ ПО СКИ ИМА ГОЛЕМИ РЕСУРСИ СОБСТВЕН САМОЛЕТ СОБСТВЕНА ЯХТА ЗА ОКОЛО100 МИЛИОНА ЕВРА И ЗА ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТИНА ГОДИНИ Е УСВОИЛ ПОВЕЧЕ ОТ 40 МИЛИОНА ОТ ДЪРЖАВАТА ДА СИ ПЪЛНИ ХОТЕЛИТЕ ПО БАНСКО И ДА ПРИБЕРЕ ПАРИТЕ ОТ ТВ ПРАВА НА МНОГО ЕВРО КАНАЛИ ОТ СЪСТЕЗАНИЯТА В БАНСКО/КЪДЕ ВЪРВЯТ ТЕЗИ ПАРИЧНИ ПОТОЦИ/ ,АМИ ОТ АКРЕДИТИРАНИ ЛИЦА ОТ ФИС И ЖУРНАЛИСТИ! МАЛКИ РЕСУРСИ БИЛИ ТОВА.ПОВТАРЯТЕ КАТО СЧУПЕНИ ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ ЕДНО И СЪЩО .ВЗЕМАЙ НИСЪК СТАРТ КЪМ НЯКОЯ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА ДОДЕТО СИ НА ГРЕБЕНА НА ВЪЛНАТА НЯМА ДА СИ ПЪРВИЯ СКИОР КОЙТО ГО Е СТОРИЛ,ЧЕ ПОСЛЕ НЯМА И ДА ТЕ ПОЗНАВАТ СЪЩИТЕ ДЕТО СЕГА ТЕ ГОНЯТ ДА СЕ СНИМАТ С ТЕБЕ И СА ТИ ДАЛИ БЯЛА КАРТА С НЯКАКВИ КИНТИ ЗА СЕМКИ И БОНБОНКИ И РАДОСТ ...УСПЕХ И НЕКА УМЪТ ТИ БЪДЕ С ТЕБЕ!
  • 10 ДЪРТ

    1 0 Отговор
    СБИРАЙ СИ БАГАЖО ДОДЕТО НЕ СИ ИЗПУСНАЛ ВЛАКА И БЯГАЙВ ДРУГА ,,МАЛКА ДЪРЖАВА ДЕТО СПЕЦИАЛИСТИ В ОБЛАСТА НА СКИ СПОРТА СА РЪКОВОДИТЕЛИ И ТРНЬОРИ И СЪДДАВАТ КОНКУРЕНЦИЯ И УСЛОВИЯ В,, МАЛКИТЕ СИ ДЪРЖАВИ ЗА ТОЗИ СПОРТ ПИТАЙ ГИ .ТУКА СА САМО МНОГО МЕРКАНТИЛНИ ТИПОВЕ ....