Отидете към основна версия

3 464 33

Войната в Украйна взе поредната си известна жертва, а 12-годишната му дъщеря е била отвлечена от руската армия

  • евгени обедински-
  • мариупол-
  • украйна-
  • водна топка-
  • спорт-
  • починал-
  • отвлечено дете

След смъртта на баща си тя е сираче, тъй като майка ѝ е починала преди няколко години

Снимка: БГНЕС

Военните действия в Украйна взеха поредната си известна жертва. Бившият капитан на националния отбор на страната по водна топка Евгени Обедински е починал при поредната бомбардировка по пристанищния град Мариупол.

Още преди началото на руската инвазия в края на февруари Обедински се бореше за живота си, тъй като имаше рак на мозъка. Именно заради тази причина не беше привикан в редиците на армията.

Голямата семейна трагедия се допълва от факта, че 12-годишната му дъщеря Кира е била отвлечена от руската армия и прехвърлена на друго място на територията на Донецката народна република.

„След смъртта на баща си тя е сираче, тъй като майка ѝ е починала преди няколко години. Изведена от Мариупол заедно с хората, с които е била в едно скривалище. Иззели са им всички документи и са обещали да им издадат руски, за да бъдат изселени на територията на Русия“, обяви украинският губернатор на Донецка област Павло Кириленко.

„Кира има роднини в Украйна. Нейният дядо Олександър Обедински, който е известен треньор по водна топка, е обещал да поеме грижите за нея. Призоваваме момичето да бъде върнато на нейното семейство“, допълни Кириленко.

Загиналият Евгени Обедински е многократен шампион на Украйна по водна топка, носител е на званието Майстор на спорта и е бивш капитан на националния отбор на страната. Освен Кира той имаше още две дъщери. За момента няма информация за съдбата на двете деца.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 14 гласа.

Свързани новини