3 Април, 2022 15:25 2 305 4

Валентино Роси към Хамилтън: Стар съм за Формула 1, но пък не и да мечтая за Льо Ман

  • валентино роси-
  • луис хамилтън-
  • формула 1-
  • мотоциклетизъм-
  • gt world challenge europe-
  • audi r8 lms gt3-
  • спорт

Времената ми тук не са толкова лоши, не отстъпвам с много на съотборниците ми, което е страхотно, но сега трябва да разбера къде съм спрямо другите пилоти

Валентино Роси към Хамилтън: Стар съм за Формула 1, но пък не и да мечтая за Льо Ман - 1
Снимка: БГНЕС

9-кратният световен шампион по мотоциклетизъм Валентино Роси открива нова страница в кариерата си днес - ще стартира в първото си състезание от шампионата GT World Challenge Europe. Състезанието е 3-часова надпревара за издръжливост и е на италианската писта “Имола”.

Вчера Роси и неговото Audi R8 LMS GT3 с номер 46 на борда стигнаха до 15-ото време в квалификацията от общо 52 коли. Роси е в един екип със специалиста в състезанията за издръжливост Нико Мюлер и със заводския пилот на Audi Фредерик Вервиш.

“Мечтата ми е да стигна до старт в Льо Ман - коментира след вчерашната квалификация Роси. - Надявам се това да се случи в близко време. Не казвам, че това е абсолютният ми приоритет, но се надявам да напредна в пилотирането, че да получа възможност да карам в “24-те часа на Льо Ман”. Този сезон искам да разбера какви са възможностите ми и нямам търпение да дойде 24-часовото състезание на “Спа”.

По-рано през уикенда Роси участва във видео разговор със 7-кратния световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън, като британецът не пропусна да попита Вале кога да го чака в световния шампионат.

“Вече съм стар за Формула 1 - веднага отговори италианецът, който в кариерата си има тестове с болиди на Ferrari и Mercedes. - Между MotoGP и Формула 1 има много общи неща, често караме на едни и същи писти и ми е било любопитно къде спират те и къде ние за завоите, както и други такива интересни елементи.”

Хамилтън пък разказа за съвместния тест с Роси, при който двамата си размениха машините, като Вале получи възможност да кара автомобила на британеца от Формула 1.

Роси допълни, че въпреки усилената му подготовка през зимата, той не смята, че може да изпъкне сред толкова много пилоти със сходно ниво на представяне на трудна и технична писта като “Имола”.

“Времената ми тук не са толкова лоши, не отстъпвам с много на съотборниците ми, което е страхотно, но сега трябва да разбера къде съм спрямо другите пилоти - допълни италианецът. - Втората половина на обиколката ми е по-добра от първвата, в трудните завои като “Пиратела” и “Акуа Минерале” също не се справям зле. Полагам усилия, за да съм по-напред, но също така и се забавлявам на пистата. “Имола” много ми харесва, това е страхотна писта от старата школа.”


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Sieg

    14 1 Отговор
    Роси е легенда! Той стана шампион с Ямаха , Хонда , беше и в Дукати. Докато Хамилтън е бил само с доминантен Мерцедес.
  • 3 Голяма работа

    8 0 Отговор
    е този малкият!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.