Отидете към основна версия

1 138 0

Ferrari: Мисля, че няма как да се съберем в наложените ограничения на разходите

  • ferrari-
  • матиа биното-
  • формула 1-
  • спорт

В правилника има записа една граница от 5%, която ако не бъде премината се смята за минимално нарушение

Снимка: БГНЕС

Шефът на отбора на Ferrari Матиа Биното заяви, че не вижда как Скудерията, а и други отбори в челото на колоната ще успеят да се справят с тавана на разходите от 140 милиона долара, който е в сила през 2022 година. По думите на италианеца „Черните кончета“ ще изхарчат с до 5% повече от разрешеното, което се смята за минимално провинение и за него няма фиксирано наказание в правилника.

Причина за това харчене от страна на големите тимове е огромната инфлация, както и постоянно растящите цени на транспорт, ток и други, с които тимовете трябва да се справят.

„Мисля, че няма как ние да останем под тези 140 милиона, сигурен съм, че даден момент ще минем отгоре. В правилника има записа една граница от 5%, която ако не бъде премината се смята за минимално нарушение. Как ще се реши какво ще бъде наказание за това не знам.

„Не мисля, че за нас, а и за други отбори има шанс да останем отдолу. Не мисля, че съкращаването на хора е правилното решение в случая. Лошо ще е, че доста отбори ще нарушим финансовите правила, което ще постави под въпрос тяхното съществуване“, заяви Биното по време на уикенда за Гран При на Монако.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.

Свързани новини