Last news in Fakti

29 Май, 2022 15:52 7 217 22

Спортното министерство назначи на работа 90-годишната баба Розка

  • спортно министерство-
  • радостин василев-
  • розка станчева-
  • лека атлетика-
  • спорт

Трябва да има пожизнени пенсии за шампионите на България

Спортното министерство назначи на работа 90-годишната баба Розка - 1
Снимка: БГНЕС

Бившата лекоатлетка Розка Станчева, за която много се говореше преди месец след шокиращи кадри в интернет, е назначена в спортното министерство. Това съобщи Радостин Василев. Спортният министър обясни, че също като всички хора се е разчувствал, когато видял кадрите как 90-годишната баба Розка, донесла над 100 медала на България, рови в боклука, търсейки препитание.

"Назначена е в ММС от 16 май. Видях видеото, което предизвика емоции в мен, както и в другите граждани. На кадрите се вижда как жената рови в боклука... Взех мерки. Тя, а и много други пенсионери не заслужават тази съдба. Трябва да има пожизнени пенсии за шампионите на България", коментира Радостин Василев в студиото на БНТ.

Попитан на каква длъжност е назначена Станчева, той обясни: "Тя е полезна с това, че може да ни научи да бъдем преди всичко хора. Активен спортист на 90 г. с под 200 лева пенсия... Най-малко историите, които разказва, ни показва как трябва да се отнасяме към шампионите. С това назначение мисля, че давам пример на колегите как с едно малко нещо можеш да промениш живота на човек".


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 62 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СРАМ И ПОЗОР

    43 4 Отговор
    За нацията 🙂

    Коментиран от #15

  • 2 Варна

    55 7 Отговор
    Евала на тоз министър-вероятно е назначил баба ти Розка на длъжността, позицията:оператор на метла! Т.е.- чистачка,да мете и забърсва с моп (стирка) коридорите на министерството. Пак файда е, ама защо трябваше да се стига до там-да видят материала по телевизията и чак тогава да се сетят! Повечето ни шампиони са от комунистическо време и точно те ровят из контейнерите...някакъв странен абсурд.

    Коментиран от #5, #9

  • 3 Безполезни Лицемери

    35 0 Отговор
    Са от министерството на спорта,затова и спорта ни е на ниско световно ниво ,освен за тези които сами пробиват
  • 4 Тома

    49 3 Отговор
    Че баба Роска може да свърши повече работа от тези които играят с тиквата белот.За гошо гинчев и христо йовов казвам които бяха сложени в тотото да папкат
  • 5 Пффффф

    45 3 Отговор

    До коментар #2 от "Варна":

    Като му чета обяснението е по-вероятно да е нещо, като консултант. Похвално е,че го е направил, жалко е, че сме я докарали до там....
  • 6 пенсионер

    18 0 Отговор
    е, не всички могат да са като Боян Радев.
  • 7 ИМПЕРИАЛИСТ

    17 4 Отговор
    От утре всички пенсионерки на стадиона и "КЪМ НОВИ СПОРТНИ ВЪРХОВЕ"...
  • 8 браво радо браво гел

    16 2 Отговор
    направо си натоварил бюджета на ММС ше прецакаш бюджета за бялия прашец и кво ще ги сторим останалите степендианти работили по 50години за спорта в БГ???
  • 9 Лошия

    26 14 Отговор

    До коментар #2 от "Варна":

    Градски, жената е била пенсионерка преди демокрацията. Айде сега питай комунистите, защо е с такава пенсия.

    Коментиран от #21

  • 10 щом така се решават нещата

    20 9 Отговор
    Умнико , назначавай тогава 80 % от българите в министерството. И не забравяй , че заплатата не и я плащаш от джоба си.
  • 11 Тони

    22 5 Отговор
    Не е това начина да помогнеш… измекяр токъв
  • 12 КИРо ТРАлаЛАДЖИЯТА

    15 19 Отговор
    Всяко министерство трябва да върши своята си работа и да не се бърка на другите министерства. Много жалко, че Министерството на спорта се опитва да върши работата на социалното министерство и на министъра бесепар Георги Гьоков. Жалко, че приоритет на бесепара Георги Гьоков, е вдигането на максималната пенсия на 3400 лева месечно за 20 000 пенсионери. И министъра въобще те се грижи да 1,5 млн. бедни пенсионери на минимална пенсия ровещи в кофите за боклук.

    Над 70 годишните, трябва да са пенсионери, но може и да са съветници. Може да дават съвети, стига да са с акъла си и стига да са на до средната заплата(общо сбора от пенсията и заплатата им да е под 2000 лева месечно). Но ние по-младите трябва са решим дали да слушаме или да не слушаме съветите им. Тази баба да пръв път я чувам и не мога да коментирам.

    Но мога да коментирам една друга баба: Мика Зайкова, мястото и въобще не е в Народното събрание, нито пък да дава акъл по ТВ. "Журталистите" спрете да я показвате бабичката Мика Зайкова, не виждате ли, че е неадекватна и с остарели комунистически възгледи. В 21 век ти трябват западни социалсемократически възгледи, а не остарели със 150 години болшевишки демагогии като тези на баба Мика.
  • 13 Нема 200 лв. пенсия

    22 1 Отговор
    И от комунистите да е била, и от фашистите да е, минималната е триста и незнам колко си, освен да е някаква социална без трудов стаж. Евтин пиар, нищо друго.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 КИРо ТРАлаЛАДЖИЯТА

    16 6 Отговор

    До коментар #1 от "СРАМ И ПОЗОР":

    Като тази баба Розка Станчева има още 1,5 млн. баби и дядовци ровещи в кофите за смет. С какво е по-заслужила от другите БГ баби да е ПРИВИЛЕГИРОВАНА?

    Срам и позор е да не се грижим еднакво за всичкитеъ1,5 млн.
    Срам и позор е да има няколко десетки хиляди привилегирован и баби и дядовци с 3400 лева месечна пенсия. Когато има 1 млн. работещи бедни отглеждащи деца с до 1500-1700 лева месечна заплата. И 1,5 млн. баби с 420 лева месечна пенсия.

    Коментиран от #19, #20

  • 16 Бай Брадър

    18 7 Отговор
    За протокола-тя на 90 години какви решения ще взима ??? Пак ли ставаме за резил на целия свят ...
  • 17 Румен

    5 9 Отговор
    Браво на всички. Тая жена заслужава.А тия дето са против, да търсят баща си Бойко Борисов да им даде малко крадено
  • 18 Студопор

    11 0 Отговор
    Браво за жеста! От друга страна това няма да поправи нищо в национален план стотици други пенсионери са в същото положение.
  • 19 Не се изразих

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "КИРо ТРАлаЛАДЖИЯТА":

    Достатъчно ясно. Но мисълта ми беше че е срам и позор някой да живее със 100 евро на месец в европейска държава..и при това личност спортист с много медали..но напълно заслужава да бъде министър на спорта..🙂
  • 20 човека

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "КИРо ТРАлаЛАДЖИЯТА":

    ти го е написал в статията но кой да чете…
  • 21 Альооо

    5 3 Отговор

    До коментар #9 от "Лошия":

    Преди 10/101989 пенсиите стигаха и никой не ровеше по кофите.Я се засрами ,пуберче малко .
  • 22 Деница Стоянова

    0 0 Отговор
    Благодарение на Цанов, ние всички чухме за нея. Зарадвахме се на тази новина, но сега … тя отново е уволнена. Нищо трайно… тежка зима предстои. Всички знаем какъв ужас ни чака, а баба Роска пак ще е по улиците.