Отидете към основна версия

2 050 17

Серина Уилямс каза „сбогом“ на тениса

  • серина уилямс-
  • us open-
  • айла томлянова

Американката отпадна в третия кръг на US Open

Снимка: БГНЕС

Най-успешната тенисистка на всички времена - Серина Уилям, се сбогува с феновете си на Откритото първенство на САЩ, след като отстъпи със 7:5, 6:7(4), 6:1 в третия кръг от австралийката Айла Томлянович.

40-годишната суперзвезда на спорта оставя зад гърба си 23 титли от „Големия шлем“ на сингъл, 6 от които именно от US Open. В партньорство със сестра си Винъс Уилямс двете триумфират с 14 титли на най-голямата сцена.

Дебютът ѝ при професионалистите датира от 1997 г., след което бързо се превръща в сензация и само след 5 години вече оглавява ранглистата на WTA.

Списъкът с рекордите ѝ е почти безкраен. Тя е единственият тенисист, спечелен трофей в 4 различни десетилетия от началото на ерата на откритите първенства, първата жена с по над 60 победи във всеки от турнирите от „Големия шлем“ и е първата цветнокожа носителката на титлата от Australian Open.

Любопитното за Уилямс е, че след края на мача си срещу Томлянович тя не отхвърли категорично възможността да се завърне отново на корта, така че това може и да не се окаже „сбогом“, а просто „довиждане“.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.

Свързани новини