Last news in Fakti

6 Септември, 2022 18:58 1 483 4

Загубата на US Open: Надал призна, че не знае кога ще се завърне на корта

  • рафаел надал-
  • франсис тиафо-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • us open

36-годишният испанец, който бе преследван от контузии през този сезон, записа първо поражение в турнирите от Големия шлем за годината, но разкри, че може и да си вземе по-дълга почивка

Рекордьорът по титли от Големия шлем Рафаел Надал призна, че не знае кога ще се завърне на корта след загубата си от Франсис Тиафо в четири сета на осминафиналите на US Open тази нощ. 36-годишният испанец, който бе преследван от контузии през този сезон, записа първо поражение в турнирите от Големия шлем за годината, но разкри, че може и да си вземе по-дълга почивка.

"Трябва да се прибера у дома. Трябва да оправя някои неща, живота, не знам кога ще се завърна. Ще се опитам да съм готов психически. Когато се усетя готов отново да играя, ще бъда на корта", сподели Надал, чиято съпруга Сиска е бременна с първото им дете. Малко преди началото на Откритото първенство на САЩ съпругата на Рафа бе приета в болница като предпазна мярка, а испанецът не скри, че нейното здраве ще бъде приоритет в следващите месеци.

Към момента следващият турнир в графика на Надал е отборната надпревара Лейвър Къп, която ще се проведа в периода 23-25 септември, но изглежда доста вероятно той да не вземе участие. Въпреки загубата си от Тиафо, Рафа продължава да има добри шансове да оглави световната ранглиста за девети път в кариерата си от следващия понеделник. За да се случи това, трябва Карлос Алкарас и Каспер Рууд да отпаднат преди финала на турнира.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Койчо

    7 5 Отговор
    Явно ефекта на дрогата кято взима почва да оказва негативно влияние на организма му. Добре че спряха Ноле за Австралия по-рано тази година, че да може този наркоман да има една титла повече.
  • 2 Сталин

    7 3 Отговор
    Този глупак може скоро да не се върне на корта след 3 бустера за ковид
  • 3 Койчо

    2 1 Отговор
    Ноле няма да види титла.
  • 4 Ангел Василев

    2 2 Отговор
    Слабия Ноле вече само ще гледа тенис.