Отидете към основна версия

1 983 3

Дионтей Уайлдър: Искам да се бия с Джошуа в Африка!

  • дионтей уайлдър-
  • антъни джошуа-
  • бокс-
  • спорт-
  • африка

Там не е имало голям мач от много дълго време, обяви Уайлдър

Снимка:

Дионтей Уайлдър изяви огромно желание да се изправи срещу Антъни Джошуа и иска да го направи в Африка. Това обяви Бронзовия бомбардировач преди сблъсъка с Роберт Хелениус тази събота.

Уайлдър и Джошуа имат дълга история на дискусии за бой помежду им, който така и не се осъществи. 32-годишният Ей Джей прекара 6 месеца в опити да организира мач с Бронзовия бомбардировач, когато още държеше поясите на WBA, WBO, IBF и IBO, а американецът бе шампион на WBC. Обединяващият титлите бой така и не се случи. Джошуа загуби от Анди Руис Джуниър, а Уайлдър отстъпи в два велики мача с Тайсън Фюри.

Враждата между Уайлдър и Джошуа си остава, като и двамата обвиняват другия за провала на бой помежду им, който трябваше да се състои през 2018 г.

Бронзовия бомбардировач иска мача с Джошуа да е в Африка, въпреки че най-добрите оферти за боксови мачове идват от Великобритания, САЩ и Саудитска арабия.

„Африка и само Африка. Разбирате ли? Там не е имало голям мач от много дълго време”, обяви Уайлдър.

Подобно желание веднага събуди спомените за „Рев в Джунглата” – великият мач между Мохамед Али и Джордж Форман през 1974 г. в Киншаса.

„И двамата с Джошуа сме още в бизнеса, така че възможност има. Хората още ме спират и ме питат кога ще срещна Джошуа. Някои още си мислят, че това е най-големият бой. Хората искат този мач“.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини