Отидете към основна версия

4 911 62

Аржентина пропиля два гола аванс, но рулетката на дузпите щракна в лицето на Нидерландия

  • аржентина-
  • нидерландия-
  • катар 2022

„Гаучосите“ са на полуфинал на световното първенство в Катар

Снимка: БГНЕС

Аржентина стигна до полуфиналите на световното първенство по футбол в Катар след най-драматичния мач дотук в турнира срещу Нидерландия.

„Гаучосите“ практически си бяха гарантирали мястото напред още в редовното време след една страхотна асистенция на Лионел Меси за Нахуен Молина и гол лично на „десетката“ от дузпа в средата на втората част.

„Лалетата“ обаче реализираха най-късния частичен обрат в историята на Мондиалите, след като в 83' Воут Вегхорст вкара с глава 5 минути след появата си в игра, а в 101' се оказа на правилното място при едно от най-нестандартните изпълнения на пряк-свободен удар на големи футболни форуми.

В добавеното време Енцо Фернандез на два пъти не разочарован от Андриес Ноперт, а веднъж Лаутаро Мартинез стреля в гърдите на Върджил ван Дайк.

При дузпите големият герой стана Емилиано Мартинез, след като стражът на Астън Вила спаси първите две изпълнения на ван Дайк и Стивън Бергюс. От неговите съотборници само Фернандез не намери очертанията на вратата и така Аржентина спечели след 2:2 в редовното време и 3:4 при дузпите.

Мачът бе белязан и от куп нарушения, жълти картони и физически саморазправи между футболистите на двата тима. Дори Леандро Паредес имаше късмет, че не видя червения картон за една провокация към резервната скамейка на европейците, изритвайки кълбото към тях след грубо свое нарушение.

Аржентина все пак отива на полуфинал срещу Хърватия, която по-рано през деня отстрани Бразилия след дузпи на свой ред.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 20 гласа.

Свързани новини