Отидете към основна версия

1 049 1

Кирил Котев ще бъде следващият спортен директор на ЦСКА 1948

  • кирил котев-
  • цска 1948-
  • футбол-
  • любо пенев

Котев заема мястото на Радослав Здравков, който пък подаде оставка в знак на солидарност с напускащия доскорошен старши треньор Любослав Пенев

Бившият централен защитник Кирил Котев ще бъде следващият спортен директор на ЦСКА 1948, съобщава "БТА". Котев заема мястото на Радослав Здравков, който пък подаде оставка в знак на солидарност с напускащия доскорошен старши треньор Любослав Пенев.

Котев вече заемаще тази длъжност в клуба в периода от 2018-а до 2021-а година, след което напусна по собствено желание. Той се завърна в клуба, заемащ 3-о място в Първа лига след края на есенния полусезон, но на позицията селекционер. А сега след последните структурни промени ще бъде едновременно спортен директор и отговорник по селекцията, където работеше и друг подал оставката ветеран – Методи Томанов.

Очакванията са до дни Валентин Илиев да бъде утвърден като старши треньор на първия отбор, а Тодор Янчев – като наставник на втория тим. Илиев свърши чудесна работа във Втора лига, където ЦСКА 1948 II e начело с 35 точки, с 5 пред ФК Крумовград и Етър (В. Търново), които си поделят 2-3 място.

Кирил Котев е роден през 1982-а година, кариерата му е предимно в Първа лига, но има периоди и в Китай с тима на Далиен Аербин. Има 6 мача за националния отбор на България, в състава е и за Европейското първенство през 2004-а година в Португалия. Общо като футболист има 388 мача и 31 гола.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.

Свързани новини